This version of the page http://te.20minut.ua/mostcomment (172.67.167.240) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-11-19. The original page over time could change.
Найчастіше коментують

Найчастіше коментують

Занадто висока ціна перемоги… Прощаються з односельцями Віталієм Кривенком і Миколою Фурманом

Віталію Кривенку було 25 років. Рівно місяць тому, на Покрови, він приїхав додому у відпустку і одружився з коханою Мариною. Менше як за місяць вона стала вдовою. Миколі Фурману було 32. Він — учасник бойових дій, був мисливцем та керував сільською футбольною командою. У нього залишився 11-річний син Костянтин. Хлопці проживали по сусідству, їхні хати за 100 м одна від одної. Разом пішли на фронт, разом служили і приїжджали додому у відпустку, разом загинули…  

На війні з перших днів, але мамі про це ані слова. Тернопільщина прощається з Романом Валіоном

В серпні Роман мав коротку відпустку і, хоч його власна сім’я проживала у столиці, на кілька днів разом з дружиною і дітьми приїхав до мами. І навіть тоді ніхто ні словом не обмовився, що вже понад пів року він боронить рідну землю. Роман мав три вищі освіти, був дуже виконавчим і вимогливим до себе, пунктуальним, чоловіком, для якого патріотизм було не просто словом. Вічная слава і пам’ять Герою… Відповідно до розпорядження міського голови, 17,18 та 19 листопада оголошено днями жалоби у Скалатській громаді.

4-річний син загиблого Героя з Тернопільщини потребує допомоги на лікування

Йому лише чотири роки, а він вже знає, що таке операційна, наркоз та постійне лікування. Знайомтеся, це Назарій Кюз з Тернопільщини. Хлопчик страждає від глаукоми обох очей і катаракти правого ока, а також потребує підтримуючого лікування.  Допоможіть маленькому сину Героя, який віддав своє життя за Україну.

Боронив Україну у 2014-му, а в 2022-му з перших днів був на передовій. Прощаються з Сергієм Сампарою

Його любили всі, особливо діти, згадує молодший брат Віктор. А чотирилапі не відходили ні на крок — усі коти, собаки там, на фронті, буквально жили із Сергієм у наметі, гріли один одного, їли разом й спали. Майже 9 місяців… Останні місяці Сергій дуже погано почувався – турбували головні болі та нестерпно боліли суглоби. Рідні обривали телефони гарячих ліній, аби направили його до лікарні. У медзакладі, кажуть в громаді, його й не стало…   

На Донеччині героїчно загинув студент ТНМУ, родом з Тернопільщини

Тернопільський Національний медичний університет глибоко сумує з приводу героїчної загибелі свого студента Олександра Коберника.

Ситуація із електроенергією у Тернополі 17 листопада (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Через масовані ракетні обстріли російськими окупантами об'єктів енергосистеми України, по всій території країни відбуваються проблеми з подачею електроенергії. У цьому матеріалі ми оперативно повідомлятимемо вас про важливі зміни з електропостачанням у Тернополі, станом на 17 листопада.  

Ситуація із електроенергією у Тернополі станом на 18 листопада (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Внаслідок масованих ракетних обстрілів ворогом об’єктів енергосистеми України, вже другий день поспіль у нашому місті й по всій державі застосовують графіки планових і аварійних вимкнень світла. У цьому матеріалі ми оперативно будемо повідомляти вас про головні зміни щодо електропостачання у Тернополі станом на 18 листопада.  

Без світла і тепла по 16 годин. А що робить міська влада, щоб люди не замерзли?

Тернополяни скаржаться, що в деяких будинках світло вимикають на 16 і більше годин. Та обурюються, коли світло цей весь час є у сусідніх будинках. У міськраді обіцяють, що всі принаймні будуть з теплом – і ті, в кого централізоване опалення, і ті, чиї будинки з ІТП. Що робити тим, в кого індивідуальне опалення, у міськраді мовчать. Ми також поцікавились, коли у місті будуть пункти обігріву, де можна буде принаймні зарядити телефон та нагріти воду для чаю чи каші дитині.

Загинув через два місяці на передовій Донеччини. Тернопільщина прощається з Сергієм Балагудою

Сергій з з дружиною Оксаною і 11-річною донечкою Веронікою проживав у Києві. Місце останнього спочинку — у рідній Цеценівці на Шумщині, де народився. Добряк, спокійний, поважний, не знати, чи комусь погане слово в житті сказав, — таким згадують Сергія односельці 

photo_camera Графік погодинних вимкнень електроенергії на Тернопільщині. Шукайте свою адресу! (ОНОВЛЕНО)

Графік застосовуватиметься виключно за вказівкою диспетчера НЕК «Укренерго». Шукайте свій район або населений пункт.

Боронив Україну ще від 2014-го, і біль зараз розриває. Тернопільщина прощається з Михайлом Хоміцьким

Він був веселуном, і біля нього завжди було тепло і радісно, поділились односельці, які знали Мішу від народження. Люди кажуть, неможливо забути його щирість, дотепність, доброту, приязність… Михайло ще від 2014 року боронив Україну, був контрактником. Звістка, що його більше немає серед живих, буквально прибила до землі…  

photo_camera На Тернопільщині провели в останню дорогу захисника Івана Пашкевича

Іван від початку повномасштабного вторгнення воював на передовій.

Дев'ять місяців війни молодого командира-артилериста: кожна маленька перемога — це крок до великої

Звільняючи Харківську область від загарбника, було так гаряче, що іноді — ніколи було поїсти, поспати, помитися… Хлопці чекали дощу, і,  радіючи йому, як діти, приймали природній душ. Наш герой — донедавна командир тієї батареї, тепер — заступник командира дивізіону, 25-річний капітан на псевдо Скіф. 

Чому у мене світла нема, а у сусіда є? Як пояснили відключення електрики в «Тернопільобленерго»

Енергетична компанія ДТЕК офіційно повідомила, що 18 листопада в Україні планують застосовувати лише стабілізаційні відключення електроенергії. Світло вимикатимуть тільки на 4 години. Однак в соцмережах жителі Тернопільщини скаржаться, що доводиться сидіти без електрики значно більше. А окремі села в області залишаються без світла вже по 3-4 дні.  Чому так? Що пояснили у ВАТ «Тернопільобленерго» – читайте.

Михайла Діанова нагородили найвищою відзнакою Тернопільської обласної ради

Морського піхотинця та захисника «Азовсталі» Михайла Діанова нагородили найвищою відзнакою Тернопільської обласної ради ім. Ярослава Стецька.

Як виглядатимуть пункти обігріву на Тернопільщині та коли ними можна скористатися (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

На Тернопільщині облаштовують пункти обігріву. Вони працюватимуть на випадок аварійного відключення електропостачання та опалення. Що повинно бути в кожному пункті, скільки їх відкриють в області та як вони виглядатимуть – читайте у матеріалі.

За межами комфорту, але нас не зламати. Як тернополяни провели вечір без світла: їхній досвід

Масштабну повітряну тривогу 15 листопада, а тоді – вечір без електроживлення, зв’язку та інтернету, люди перебули по-різному. Хтось читав при свічці чи провів кілька годин з ріднею, а дехто намагався без світла виконати рутинні справи й наздогнати упущені плани. У соцмережах тернополяни діляться досвідом, як пережили вчорашній насичений день і які висновки зробили. Ми зібрали для вас підбірку цікавих дописів.

16 листопада по всій Україні відключатимуть електроенергію: погодинно і з аварійними відключеннями

По всій Україні сьогодні будуть застосовувати графіки погодинних відключень, а також додатково – аварійні відключення.

У Тернопільській області введено Графік аварійних вимкнень електроенергії

Ситуація в енергосистемі країни складна.

photo_camera Будьте уважними на дорозі! У Тернополі на Слівенській трапилась аварія

Будьте обережні на дорозі.

Свіжий випуск

№ 46 від 16 листопада 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up