This version of the page http://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv (172.67.167.240) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-11-14. The original page over time could change.
Новини від читачів - думки людей - 20 хвилин Тернопіль

Від Читачів

AIESEC – це не тільки розвиток себе, а й всього світу!

AIESEC – це міжнародна молодіжна організація, що розвиває лідерство у молоді шляхом міжкультурних обмінів, членства в організації та проведенням подій, які сприяють розвитку юних лідерів. AIESEC в Україні працює в сфері цілей сталого розвитку, інформуючи суспільство в цій тематиці та організовуючи ініціативи, які сприяють вирішенню таких проблем.

Спадкування на тимчасово окупованій території: якщо спадкову справу вже заведено

Як бути, якщо після смерті родича успадковане майно або нерухомість знаходиться в окупації? Вчинення нотаріальних дій щодо спадкових справ, які були зареєстровані у Спадковому реєстрі до початку тимчасової окупації, але не закінчені, здійснюється будь-яким нотаріусом на підконтрольній Уряду України території за зверненням спадкоємця.

Призупинення дій трудового договору

Призупинення дії трудового договору – це тимчасове припинення роботодавцем забезпечення працівника роботою і тимчасове припинення працівником виконання роботи за укладеним трудовим договором у зв’язку із збройною агресією проти України, що виключає можливість обох сторін трудових відносин виконувати обов’язки, передбачені трудовим договором.

Виїзд чоловіків-водіїв, волонтерів: порядок видачі дозволів на перетин кордону через систему «Шлях»

Триває дев’ятий місяць визвольної війни України проти країни-агресорки росії. Сьогодні кожен бореться на своєму фронті: захисники боронять незалежність нашої Вітчизни, а волонтери допомагають нашим воїнам. Для потреб наших військовиків зараз відбуваються перевезення автомобілів. Отже далі мова піде про виїзд чоловіків-водіїв, волонтерів, а саме порядок видачі дозволів на перетин кордону через систему «Шлях».

Що потрібно знати про спадкування за законом?

Спадкування за законом настає у випадках, якщо фізична особа не залишила заповіту, або заповіт виявився недійсним, або відсутні умови, які зазначені у заповіті з умовою, або спадкоємці за заповітом не прийняли спадщину, або фізична особа розпорядилася лише частиною свого майна.

До уваги жителів Тернопільщини, які цікавляться грантами: запрацював офіційний сайт проєкту єРобота

В Україні стартував сайт проєкту єРобота. Відтепер кожен бажаючий може отримати повну офіційну інформацію щодо умов отримання грантів для відкриття або розвиток вже діючої власної справи. Сайт працює на базі Порталу Дія та доступний за посиланням.

Як оформити право власності на нерухомість на тимчасово окупованій території?

Окупанти при оформленні права власності на нерухомість змушують віддавати українські документи і отримувати їхні «папірці»? Пояснюємо правові наслідки цього факту.

Як зареєструвати малюка, народженого в окупації, за українським законодавством?

Українські реєстри на окупованій території не працюють. Чи можливо зараз зареєструвати новонароджену дитину за українським законодавством, якщо вона народилась в окупації?

546 переселенців шукають роботу на Тернопільщині

На 08.11.2022 року до районних філій Тернопільської обласного центру зайнятості та Тернопільського міськрайонного центру зайнятості звернулись 1956 внутрішньо переміщених осіб з регіонів України, де ведуться бойові дії, з них 1655 осіб отримали статус безробітного. За скеруванням служби зайнятості області 381 переселенець працевлаштований, здебільшого у сферах торгівлі, переробної промисловості, охорони здоров’я.

Що не ділиться при розірванні шлюбу

За загальним правилом, визначеним сімейним законодавством майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя. У разі поділу майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

Свіжий випуск

№ 45 від 9 листопада 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up