This version of the page http://te.20minut.ua/Zdorovya (172.67.167.240) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-10-16. The original page over time could change.
Новини здоров'я, новини з галузі здоров'я у Тернополі - 20 хвилин Тернопіль

Здоров'я

photo_camera «Рак — не вирок». Дві точки зору на хворобу — лікар та пацієнт

У жовтні відзначають міжнародний місяць боротьби із раком молочної залози. Від хвороби не застрахований ніхто, але сприймають її люди по-різному.  Ми поспілкувались із жінкою, якій вдалось вилікуватись від онкозахворювання та лікарем-мамологом, який розповів, що робити, щоб виявити рак на ранніх стадіях та як вберегтись від хвороби.

Якщо на душі тяжко: п'ять кроків до покращення свого психологічного здоров'я

Згідно з дослідженнями, близько 30% людей в Україні мають психічний розлад протягом життя. Порівняно з іншими країнами, в Україні зареєстровано особливо високий рівень депресії.

Як надати першу медичну допомогу при різних видах ушкоджень: алгоритм дій

Перша допомога – це проведення найпростіших медичних заходів для порятунку життя, зменшення страждань потерпілого від надзвичайної ситуації і попередження розвитку можливих ускладнень.

За минулу добу від COVID-19 померла жінка з Кременецького району

Від ковіду померла 81-річна жінка з Кременецького району.

Я так довго кашляю! Це нормально? Пояснює лікарка пульмонологиня

Кашель — це завжди неприємно. А якщо він довгий час не минає, то ще і тривожно.

Просять від 50 до 250 грн за кілограм. Які гриби продають на стихійних ринках і чи безпечні вони?

Вересень на Тернопільщини виявився дощовим, тож вже кілька тижнів стихійні ринки переповнені лісовими грибами. Опеньки, підосичники, маслюки та навіть білий гриб – вибір чималий.  Та чи безпечно купувати гриби на стихійних ринках? Кому їх вживати не бажано і як діяти у разі отруєння – ми дізнавались.   

За останню добу ковід забрав життя чоловіка з Чортківського району

Найбільше нових випадків підтвердили в Тернопільській громаді.

photo_camera Як бути здоровим дітям епохи гаджетів? Радить ортопед Іван Пригара

Дитина активно росте, її кістки і м'язи розвиваються, невелике відхилення може швидко стати причиною стійкої деформації і важких наслідків. Зберігайте поради ортопеда – школярам.

Цибулею, часником і не тільки: як тернополяни рятуються від вірусів. А що ви робите? (ОПИТУВАННЯ)

Через різке похолодання на Тернопільщини збільшилася кількість хворих на Covid-19 та гострі респіраторні вірусні інфекції. Лише за останню добу в області підтвердили 148 нових випадків коронавірусної хвороби.  Журналісти «20 хвилин» вийшли на вулиці міста та дізналися у пересічних тернополян, як вони захищають свій організм від інфекцій та що роблять у разі захворювання. Та чи схвалюють такі методи захисту медики – читайте у нашому матеріалі.

В Україну доставили 4 тисячі доз вакцини проти сказу

В Україні є небезпека сказу. Кожен рік в країні реєструють випадки сказу, у тому числі серед домашніх тварин. 

Свіжий випуск

№ 41 від 12 жовтня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up