This version of the page http://te.20minut.ua/allnews (172.67.167.240) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-10-16. The original page over time could change.
Всі новини Тернополя за сьогодні - 20 хвилин Тернопіль

Всі новини

Подивитись 0 нові статті
photo_camera Повернувся з Франції, щоб боронити Україну. Тернопільщина прощається з Героєм Андрієм Дячуком

Страшна звістка сколихнула сьогодні Великобірківську громаду. Під час виконання бойового завдання на Херсонщині, загинув мешканець смт Великі Бірки  Андрій Дячук.

Маня Маняша
Царство Небесне, Вічна пам'ять,низький уклін і вдячність, цій цікавій людині і Патріоту!!!
photo_camera У Тернополі ремонтують вуличні тренажери та спортивні майданчики

Жителів Тернополя просять дотримуватись правил безпеки на спортивних локаціях міста та бережно ставитись до майна громади.

Середня пенсія в Україні становить 4 539 гривень: ПФУ

В Україні зареєстровано 10,7 млн пенсіонерів.

photo_camera play_circle_filled У громаді неподалік Тернополя облаштували прихисток для переселенців

У селі Грабовець освятили соціальну кухню, пральню та кімнату для відпочинку для внутрішньо-переміщених осіб.

Cwitlana Maewska
Все в наших руках.
play_circle_filled Справжні українські пампушки до борщу: найпростіший рецепт

Пишні пампушки з часником ідеально підходять до борщу, бульйону або юшки.

Сьогодні, 16 жовтня: День шефа

Також цього дня відзначають Всесвітній день продовольства, Всесвітній день здoрoвoгo харчування та Всесвітній день хребта. Святкують професійне свято анестезіологи та алергологи.  

photo_camera Штучний інтелект спробував повторити стиль генія сучасності з Тернопільщини художника Івана Марчука

Всесвітньо відомий художник з Тернопільщини Іван Марчук поділився результатом експерименту на своїй сторінці у соцмережі.

photo_camera play_circle_filled У центрі Тернополя знайшли частину давнього пам'ятника

Знахідку виявили на перетині вулиць Білецької та Крушельницької.

photo_camera play_circle_filled Заспівав «Мамина світлиця» та став зіркою: найпопулярніший герой мемів з Тернопільщини. Хто він?

Петро Щур – житель села Мужилів, колишнього Підгаєцького району, Тернопільської області. Ще у 2006 році він записав відео, де заколядував та заспівав пісню «Мамині світлиці». Це зробило його справжнім інтернет-мемом. Відео з Петром Щуром знову стало популярним. Сотні мемів в ТікТоці не дають забути про нього. Хто він та що про нього відомо? Про це у матеріалі!

Марія Олійник
Молодець Петро.. Хоч і не вміє співати, але він справжній, щирий українець. ❤️
Тернопільська «Нива» вдома перемогла «Діназ» з Вишгорода. Хто забив гол

Тернополяни відкрили рахунок в першому таймі.

Олег Гончар
Хоч одна добра новина за цілий день в Тернополі
photo_camera «Рак — не вирок». Дві точки зору на хворобу — лікар та пацієнт

У жовтні відзначають міжнародний місяць боротьби із раком молочної залози. Від хвороби не застрахований ніхто, але сприймають її люди по-різному.  Ми поспілкувались із жінкою, якій вдалось вилікуватись від онкозахворювання та лікарем-мамологом, який розповів, що робити, щоб виявити рак на ранніх стадіях та як вберегтись від хвороби.

Читач14
А і ще одного забула Данилківа
На Чортківщині оплакують двох Героїв – Сергія Мальованого та Володимира Горина

Сергієві було всього 34 роки, Володимир на двадцять років старший. Обоє народились у Білобожницькій сільській громаді, обоє – щирі патріоти, тому з перших днів війни захищали Україну на фронті. Життя двох мужніх військовиків обірвалося 13 жовтня, на їхніх бойових позиціях на Донеччині. Бійці загинули напередодні Дня захисників і захисниць, за волю, цілісність та майбутнє нашої країни. Глибокий сум оповив Чортківщину, бо таких людей, як вони, вже немає…

Валерій Северин
Слава Героям, вічна пам'ять!
photo_camera Які продукти найбільше дорожчають у магазинах Тернополя: ми порівняли ціни (ІНФОГРАФІКА)

Ціни на продукти продовжують зростати. За десяток яєць тепер потрібно віддати понад 50 гривень. За місяць подорожчали молочні продукти та ще чимало іншого. Журналісти «20 хвилин» дізналися актуальні ціни в супермаркетах міста та порівняли, де дешевше. Дивіться інфографіку, щоб економити!

irina zhizhina
Самі копійки рахуюжмо, зате Європу годуємо. Ціни в Брюсселі впали до попереднього рівня завдяки українській пшениці, соняшнику, олія з 5 євро до 2 євро, мука з 4 євро до 1,20 євро.
Тернопільський медуніверситет навчатиме фахівців екстреної медичної допомоги з усієї України

Очні тренінги для 100 інструкторів проведуть на базі Центру симуляційного навчання ТНМУ.  Загалом охопити навчанням на онлайн-платформі планується близько 25 тисяч працівників системи екстреної медичної допомоги. 

play_circle_filled «Нива» у Тернополі грає з командою «Діназ» з Вишгорода. Пряма трансляція

Дивіться пряму трансляцію з Тернополя сьогодні, 15 жовтня о 13:30. Матчі традиційно відбуваються без глядачів. Анонс матчу восьмого туру у Першій лізі.

Із яблуками чи кмином: як тернопільські господині квасять капусту на зиму

Перевіреними рецептами приготування квашеної капусти діляться тернопільські господині. Кожна з них має свої переконання щодо вибору капусти чи посуду, в якому засолювати. Але усі сходяться у способі її зберігання

Громада біля Тернополя передала буржуйки для наших захисників

Мешканці Байковецької громади з перших днів війни роблять усе можливе, щоб наблизити перемогу.

photo_camera Тернопільські рятувальники повернулися зі звільненого від окупантів Ізюма

Два тижні співробітники ДСНС з Тернопільщини розбирали завали, демонтовували аварійні конструкції будівель, надавали допомогу місцевому населенню  на деокупованих територіях у Харківській області.

play_circle_filled Томатний соус з яблуками на зиму: смачніше, ніж кетчуп

Томатний соус з яблуками має насичений смак помідорів і легку яблучну кислинку.

Сьогодні, 15 жовтня: Всесвітній день боротьби з раком грудей

Також сьогодні відзначають Міжнародний день білої тростини, Міжнародний день сільських жінок, Міжнародний день кредитних спілок і День миття рук.

Петро Білецький
день сільських жінок  -  ви шо серйозно ?? А день міських коли буде ?
play_circle_filled Нашу «Пташку» запросили заспівати у «Голосі країни»! Що вона відповіла?

«Пташка» обороняла Україну на «Азовсталі», а в травні потрапила у полон. За визволенням парамедикині слідкувала без перебільшення вся країна, а відео з її співом облетіло весь світ.

Юлік Бойків
Дибіли,всіх на передову в нас війна а не концерт.
photo_camera У 57 вона служить у тернопільській артбригаді. Стріляє із гармати та мріє звільнити своє рідне місто

Її рідне українське місто уздовж річки Сіверський Донець тепер в лапах окупанта. Війна там тривала ще з 2014-го. У свої майже 54 вона пішла до війська. Це був дуже усвідомлений і виважений крок, всупереч усім переконанням та позиціям знайомих. За час війни вона втратила маму і рідний дім. Це важко уявити, та неньку ховала по телефону, фізично не могла бути присутньою, бо на той час у складі тернопільської бригади визволяла Городянку, Ірпінь та Гостомель.  Тепер у неї немає нікого з рідних. Хіба що сестра у москві.   

Светлана Василенко
Молодець !!!!!
Нехай Ангел Охоронець завжди буде поруч з Вами.
Мирного Неба.
Повертайтеся Живими !!
Як підготувати будинок або квартиру до опалювального сезону: рекомендації

Зима зовсім близько і, щоб успішно пережити холодну пору року, в умовах війни, необхідно завчасно підготуватися.

Вірить у Бога та Перемогу: як батько шести дітей з кандидата наук пішов служити у ЗСУ

Він пішов воювати, будучи кандидатом економічних наук, директором одного із департаментів столичної адміністрації, багатодітним батьком. І там, на нульових позиціях, зовсім не жалкує, що зараз міг би захищати докторську, що замість ділового костюма одягає «кікімору»,  замість лекцій відвідує «мінус», завжди певен, що він саме там, де мав би бути.

Anna Sushko
Господи помилуй наших солдат.
photo_camera Спортсменки з Тернополя вибороли третє місце на чемпіонаті України зі спортивної гімнастики

Пишаємося нашою талановитою молоддю!

Свіжий випуск

№ 41 від 12 жовтня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up