РОЗЛАМ. Документальна виставка з Харкова.

“Війна, що веде Росія, є урбаністичною. Міста свідомо перетворюються на поле бою. Це збільшує втрати економічні, управлінські, людські. Великі та не дуже міста втрачають можливості центрів. Ці нові реалії свідчать про урбаніцид – знищення цивільних об’єктів, терористичні дії проти мирного населення з елементами геноциду.” – Ігор Дубровський

Від північного краю Харкова до кордону з Російською Федерацією – 38 кілометрів. До 24 лютого 2022 року в Харкові жили 1.500.000 людей. В місті вчилися найбільша кількість студентів в Україні на душу населення.

Станом на 17 серпня 2022 року в Харкові зруйновано більше 4000 житлових будинків ракетами та бомбами РФ.

10 липня 2022 року ракета, запущена з Бєлгородської області Російської Федерації, влучила в район з історичної назвою Нова Баварія в Харкові, зруйнувала приватні будинки і пошкодила дитячий санаторій.Фото виставки FRACTURE – РОЗЛАМ зробили Юлія Гуш, Сергій Петров, Євген Титаренко, Олексій Свід, Катерина Яшиш, Наталія Зубар та Дрон №1 Інформаційного центру “Майдан Моніторинг”. Куратор Наталія Зубар. Дизайнер Дарія Семенюк. 

З 10 березня 2022 року команда Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” документує руйнування житлових будинків та цивільної інфраструктури військовими РФ. Ми робимо фото і відеозйомки в рамках кримінальних проваджень в співпраці з державними органами. 

Всі фотодокументи руйнувань в рамках виставки були зроблені в Харкові з 10 березня по 19 серпня 2022 року.

Виставка організована разом з Team 4 Ukraine.

This project has been funded by Crown Agents International Development. 

ліцензія CC BY-SA 4.0

Наступна сторінка РОЗЛАМ. Харків. Північна Салтівка

Публікації про виставку

У Бережанах відкрилася фотовиставка про зруйнований Харків

Фотовиставка Розлам Харків відкрилась в Ужгородському замку