Ігри, вікторини, квізи

ВІДДІЛ ЧИТАЛЬНИХ ЗАЛІВ ПРОПОНУЄ ЕКОЛОГІЧНУ ОНЛАЙН ГРУ-ВІКТОРИНУ

    Упродовж своєї історії людина мусила боротися з природою для виживання. В нашому столітті людина починає усвідомлювати, щоб вижити, вона має захистити природу. Кожен повинен навчитися жити у злагоді з навколишнім світом та активно допомагати довкіллю, зберігаючи та примножуючи його багатства.

Перевір свої екологічні знання. Бажаємо успіхів!

 

Відділ періодичних видань до Всесвітнього дня здоров’я пропонує розгадати кросворд і бажає всім міцного здоров’я.

 

Читальний зал пропонує онлайн-гру «Чи знаєш ти свої права?»

Всі люди на землі, від народження, мають певні права, які гарантовані державою. Їх потрібно знати і дотримуватись. Перевір свої знання прав і обов’язків, давши відповіді на запитання вікторини.

Відділ періодичних видань підготував свою онлайн-вікторину з правової тематики.

 

Гра-вікторина:
«Що означає бути толерантним?»
відділу читальних залів
Чи знаєте ви, що таке бути толерантним? Пропонуємо з’ясувати це у ході гри-вікторини.

Ти любиш читати? Поринати щоразу в новий світ, дізнаватися щось цікаве про книги, про своїх улюблених письменників, їх твори… Перевіримо твою літературну обізнаність? Тоді спробуй відповісти на питання вікторини. Успіхів 🙂

Читальний зал пропонує онлайн-гру «Це зробила вона!»

Згадаймо про найвідоміших жінок давньої і сучасної України. Нам є ким пишатися, ким захоплюватися і на кого рівнятися!

Читальний зал пропонує онлайн – вікторину «Мандруємо Україною» – по «Книзі-мандрівці. Україна» від креативної агенції Green Penguin .Згадайте найдивовижніше та найважливіше, що варто знати про Україну: унікальні місця, де слід побувати, культурні здобутки, видатних особистостей та поворотні моменти, що вплинули на хід історії та життя кожного українця. Спробуйте правильно розташувати пам’ятки історії та архітектури на мапі України.

Бажаємо успіхів та цікавих подорожей

Казкова вікторина

Читальний зал пропонує гру-пазл «Магія Шевченкового слова»

Тарас Шевченко – гордість нації, символ України; це український поет, письменник, художник, графік, громадський діяч, філософ, політик, фольклорист, тобто надзвичайно багатогранна людина. Його справедливо називають духовним батьком сучасного українського народу. Його ім’я відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлено пам’ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім’ям в Україні названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста.

Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу.

А наскільки добре ти знаєш твори Шевченка?

Онлайн-гра «Подорож країнами світу»
Кожна країна має свої найвідоміші пам’ятки природи чи архітектури, з якими ви напевно вже знайомі. У пізнавальній і захоплюючій онлайн-грі у вас буде прекрасна можливість перевірити свої географічні знання і довести, що ви справжній мандрівник.
Подорожуйте найкращими місцями світу і отримуйте задоволення!

Квіз “Чи знаєте ви професії?”


Онлайн-гра «Невідомі професії відомих людей»

Більшість українських та світових знаменитостей, до того, як стати відомими та затребуваними, займалися зовсім не сценою, кіно чи написанням книг . А частенько мили посуд, продавали хот-доги, підробляли сторожами, шоферами. Хоча є й такі, що мали доволі шляхетні професії: вчителя, медика чи юриста.

То ж спробуємо розібратись, ким були у минулому знаменитості та хто вони за фахом?

Он-лайн гра «Учням про видатних фізиків»

Поринь у світ творців фізичної науки. Стань знавцем фундаментальних відкриттів. Створи правильну пару: цікаві винаходи і впізнай портрет творця даних відкриттів. Бажаємо успіхів!

Читальний зал пропонує онлайн-гру “Щастя бути здоровим!”
Розуміння щастя особливе в кожної людини, і кожен вкладає в цей термін свій зміст. Але починається все з гарного самопочуття і міцного здоров’я. Чи знаєш ти, що корисно а що шкідливо для твого здоров’я? Перевіримо?