This version of the page http://zt.20minut.ua/Groshi (172.64.110.4) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-09-25. The original page over time could change.
Фінансові новини, новини фінансів та грошей - 20 хвилин Житомир

Гроші

Власники елітних автомобілів спрямували до громад Житомирщини 1,2 млн грн транспортного податку

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідають таким умовам: з року випуску легкового автомобіля минуло не більше 5 років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

За вісім місяців платники Житомирщини перерахували майже 28 млн грн екологічного податку

Протягом січня-серпня 2022 року платники Житомирщини, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів майже 28 млн грн екологічного податку, що на 5,4 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Платниками Житомирщини сплачено до бюджету понад 545 млн грн військового збору

За вісім місяців платники податків Житомирщини спрямували до державного бюджету 545,8 мільйона гривень військового збору, що перевищує на 207,2 мільйона гривень або 61,2 відсотка надходжень аналогічного періоду минулого року.

Правом на податкову знижку вже скористалось 2319 громадян області

Станом на 1 вересня цього року декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2021 році, для отримання податкової знижки подали 2319 громадян. До повернення з бюджету декларанти визначили 8,1 млн гривень.

НБУ не планує міняти фіксований обмінний курс: є резерв тримати 36,6

Поки що немає жодних підстав для перегляду офіційного курсу.  Нацбанк має достатньо можливостей, щоб забезпечувати фіксацію офіційного курсу на поточному рівні.

Соціальні гарантії для учасників бойових дій та їхніх родин

Перший заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун розповів про соціальні гарантії, якими можуть скористатися учасники бойових дій і члени їхніх родин, а також сім’ї полеглих Захисників і Захисниць. ​​​​​​​

ВР ухвалила законопроєкт про повернення акцизу: паливо в Україні подорожчає

"За" проголосували 255 депутатів.

В новому опалювальному періоді нарахування субсидій передано від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України

Вже за кілька тижнів розпочнеться опалювальний період.

Мінекономіки запроваджує декілька механізмів залучення інвестицій у співпраці з MIGA та Світовим банком

Найближчим часом в Україні будуть запроваджені декілька механізмів залучення інвесторів. Про це повідомив заступник Міністра економіки Олександр Грибан в ефірі Національного телемарафону.

Оформлюєте кредит? Пам’ятайте: такий вид кредитування недешевий

У разі нагальної потреби в коштах можна швидко оформити мікрокредит, але потрібно бути уважним та враховувати всі переваги та недоліки такого виду кредиту.

Свіжий випуск

№ 22 від 14 вересня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up