This version of the page http://www.ukrpatent.org/ (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-08-19. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
19.08.2022

ВОІВ: у світі функціонують понад 1200 TISC

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) в рамках видань 2022 року пропонує до ознайомлення глобальний звіт про діяльність Центрів підтримки технологій та інновацій (TISC) в 2021 році.

Програма Центрів підтримки технологій та інновацій ВОІВ розширює своє охоплення: в 2021 році в світі функціонувало вже 1287 TISC (у 2014 році глобальна мережа налічувала 200 центрів). Окрім відкриття нових TISC існуюча мережа значно розширила портфоліо сервісів, які надаються центрами: від базової допомоги у використанні патентних баз даних до додаткових послуг у сфері патентної аналітики, управління ІВ та трансферу технологій. Для порівняння, в  2016 році доступ до патентних і науково-технічних баз даних надавали 456 центрів, в 2021 році - 1287.

Детальніше про звіт і роботу TISC в Україні та світі - у статті на сайті Управління патентно-інформаційних послуг Укрпатенту.

Ознайомитися з повним звітом за 2021 рік (англ.)

Звіти про діяльність TISC за попередні роки 

 


 

17.08.2022

WIPO GREEN запрошує пройти опитування на тему кліматичних змін

Платформа "зелених" інновацій Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) WIPO GREEN запрошує взяти участь в опитуванні стосовно впливу та адаптації до змін клімату. 

Інформація, зібрана за допомогою відповідей на два ключових запитання, стане частиною фонового дослідження для нової флагманської публікації ВОІВ, присвяченої технологіям адаптації до кліматичних змін, яку планується оприлюднити на наступній Конференції сторін РКЗК ООН (COP27) пізніше цього року.

Пройти опитування

Платформа WIPO GREEN заснована ВОІВ у 2013 році на засадах державно-приватного партнерства. До 145 міжнародних партнерів ініціативи входять великі технологічні компанії, відомства з інтелектуальної власності (ІВ), бізнес-групи, дослідницькі інститути та неурядові організації. Партнерство надає онлайн-платформу для обміну технологіями, об’єднує постачальників і шукачів екологічно чистих технологій, а також організовує акселераційні проекти, конференції та міжнародні заходи, які підвищують доступність зелених технологій. В 2022 році партнером платформи стало Відомство США з патентів та торговельних марок (USPTO).

16.08.2022

EUIPO: фонд підтримки МСП отримав рекордні 15 тис. заявок в 2022 році

Відомство інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO) повідомляє, що фонд підтримки малого та середнього бізнесу в сфері ІВ Ideas Powered for Business  SME Fund в першій половині 2022 року отримав рекордні 15 тис. заявок. Загалом з моменту старту ініціативи в 2021 році цей показник сягнув 28 тис. заявок.

Найбільше заявок в 2022 році надійшло з Іспанії (2652), Італії (1855), Польщі (1702) і Франції (1232). Переважно запити на підтримку надходять від підприємств виробничого сектору, роздрібної торгівлі, сфери науки та технологій, ІКТ-індустрії.

Як повідомлялося раніше, фонд підтримки малих та середніх підприємства (МСП) є ініціативою Європейської Комісії, яка реалізується EUIPO за підтримки національних відомств. З його допомогою МСП можуть заощадити кошти, якщо вирішать захистити свої права інтелектуальної власності (ІВ) через фонд. 

У відомстві зазначають, що SME Fund значною мірою вплинув на європейські МСП, особливо з точки зору підвищення обізнаності. Майже 80% компаній з тих, що подали заявки, здійснили свій перший контакт зі світом ІВ завдяки цій ініціативі. Позитивний вплив частково пояснюється простотою реєстрації та використання сервісу. Фонд також привернув увагу підприємців, яким потрібна підтримка, щоб розвиватися та досягати успіху на конкурентних ринках, використовуючи переваги своїх нематеріальних активів.

Завдяки успіху SME Fund Європейська Комісія та EUIPO нещодавно збільшили фонд на 10 млн євро. Заплановано, що ініціатива триватиме до 16 грудня 2022 року.

Нагадуємо, в травні 2021 року підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо двостороннього співробітництва між Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент), що виконує функції Національного органу інтелектуальної власності, та Відомством з інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO).

15.08.2022

Новий дистанційний курс ВОІВ з ІВ та генетичних ресурсів для керівників 

У вересні розпочнеться наступна сесія дистанційного курсу Академії Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) DL-427 з інтелектуальної власності (ІВ) та генетичних ресурсів у науках про життя. Практично-орієнтований мультидисциплінарний курс поєднує юриспруденцію, бізнес та технології і спрямований в першу чергу на керівників медико-біологічних підприємств та новаторів. Він допоможе узгодити ІВ-стратегії з бізнес-моделями та ефективніше виводити біологічні інновації на ринок. 

До проходження курсу запрошуються керівники та стейкхолдери підприємств у сфері ІВ та генетичних ресурсів (комерційні компанії, університети, науково-дослідні установи, генетичні банки, біобанки, колекції культур); розробники політик та спеціалісти у сфері ІВ та генетичних ресурсів; новатори та дослідники в галузі наук про життя; представники громадськості, які бажають поглибити знання в сфері ІВ та генетичних ресурсів. 

Курс складається з 5 модулів. Початок - 9 вересня, закінчення - 31 жовтня 2022 року. Курс викладається англійською мовою. Кількість місць обмежена, реєстрація відкрита до 31 серпня 2022 року.

Зареєструватися

15.08.2022

Апеляційна палата - актуалізовано графік засідань

Актуалізовано графік проведення засідань колегій Апеляційної палати з розгляду заперечень, заяв станом на 15 серпня 2022 року.

12.08.2022

ВОІВ: Global Innovation Index 2022 буде оприлюднений у вересні

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) повідомляє, що 29 вересня 2022 року буде оприлюднено 15-ту редакцію Global Innovation Index 2022 (звіт складається, починаючи з 2007 року).

Нагадаємо, Глобальний інноваційний індекс щороку класифікує світові економіки відповідно до їх інноваційного потенціалу та досягнень, використовуючи понад 80 показників. У виданні 2022 року будуть співставлені показники інноваційної діяльності 132 країн.

Звіт 2022 року фокусується на впливі інновацій на продуктивність і добробут суспільства протягом наступних десятиліть. В ньому, зокрема, буде розглянуто питання, чи залишаться стагнація та низький рівень зростання продуктивності постійними, або ж світ вступатиме в нову еру, де інноваційні сплески за допомогою цифрових технологій та глибоких наукових інновацій призведуть до економічного підйому.

Звіт Global Innovation Index 2022 буде оприлюднений ВОІВ під час заходу в гібридному форматі 29 вересня 2022 року. Зазначено, що в заході візьмуть участь міністри, бізнес-лідери та експерти з інновацій.

У попередньому звіті 2021 року найбільш інноваційною країною визнано Швейцарію, за нею йдуть Швеція, США, Велика Британія та Республіка Корея. Україна в Глобальному інноваційному індексі 2021 року посіла 49 місце, увійшовши до ТОП-3 країн економічної групи lower-middle income.  


 

11.08.2022

Здійснено реєстрацію 653 821 об’єкта промислової власності

Станом на 1 серпня 2022 року (з 1992 року) здійснено реєстрацію 653 821 об’єкта промислової власності: 130 887 винаходів; 151 470 корисних моделей; 45 200 промислових зразів.

10.08.2022

ВОІВ: змінено дату вебінару з Гаазької системи

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) інформує про зміну дату одного з вебінарів, присвячених використанню Гаазької системи міжнародної реєстрації промислових зразків, про які повідомлялося раніше.

Вебінар "Зазначення ​​Китаю при поданні міжнародних заявок: корисні поради" (англ.), який був запланований на 7 вересня, перенесено на 15 вересня 2022 року (10:00–11:00 CEST, 11:00–12:00 за Києвом). Для всіх учасників, які реєструвалися раніше, дату буде змінено автоматично. Також повідомляється, що запис вебінару буде доступний для тих, хто не матиме змоги приєднатися до заходу 15 вересня.

Реєстрація на вебінар

Новини

19 серпня 2022
ВОІВ: у світі функціонують понад 1200 TISC
17 серпня 2022
WIPO GREEN запрошує пройти опитування на тему кліматичних змін
16 серпня 2022
EUIPO: фонд підтримки МСП отримав рекордні 15 тис. заявок в 2022 році
15 серпня 2022
Новий дистанційний курс ВОІВ з ІВ та генетичних ресурсів для керівників 
15 серпня 2022
Апеляційна палата - актуалізовано графік засідань
Усі новини
Популярне на сайті

Повідомлення про організацію роботи Апеляційної палати Національного органу інтелектуальної власності

Апеляційною палатою Національного органу інтелектуальної власності відновлено розгляд заперечень і заяв про визнання торговельних марок добре відомими в Україні по суті в апеляційному засіданні. Графік проведення засідань розміщений і регулярно оновлюється у розділі «Апеляційна палата. Графік засідань».

При цьому інформуємо, що за клопотанням учасників розгляд заперечення може бути проведений в порядку письмового провадження на підставі наявних матеріалів (пункт 5, глава 3, Розділ ІІ Регламенту Апеляційної палати).

Детальніше
Корисно знати

Про реєстрацію авторського права в умовах воєнного стану

У розділі "Авторське право" розміщено інформацію "Про організацію роботи в Укрпатенті стосовно державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, в умовах воєнного стану" та "Інструкцію з підписання документів".

Детальніше
Головна подія

21 березня , 2022

Виконання повноважень НОІВ щодо ОПВ в умовах воєнного стану

У розділі "Об'єкти промислової власності" розміщено інформацію про організацію виконання повноважень НОІВ у сфері охорони прав на торговельні марки, промислові зразки, винаходи, корисні моделі, географічні зазначення в умовах воєнного стану.

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Липень 2021 Липень 2022

Винаходи

289
254

Корисні моделі

398
197

Промислові зразки

210
54

Торговельні марки

3269
1874

Усього надійшло

4166
2379
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

19

Серпня , 2022

На цей день подій не заплановано

Всі події