Здрастуй, «Бабушка»!

Хочу запропонувати кілька рецептів, що сприяють оздоровленню шкіри.

Ідеально прибирає пігментні плями при сухій шкірі цей засіб. Потрібно подрібнену до кашки свіжу зелень петрушки ретельно перемішати з такою самою кількістю за об’ємом якісних вершків і нанести суміш рівним шаром на проблемне місце. Через півгодини змити теплою водою. При жирній шкірі треба перемішати до однорідного стану 1/4 упаковки свіжих дріжджів, по 1 ст.л. якісного молока й свіжовичавленого лимонного соку, витримати суміш 10 хвилин у теплому місці, а потім нанести на проблемне місце. Через 20 хвилин змити теплою водою. Дуже добре, незалежно від типу шкіри, якщо шкіра не надто чутлива, перемішати 0,5 ст.л. картопляного крохмалю до отримання кашки зі свіжовичавленим лимонним соком, нанести кашку на місце пігментації, а через півгодини змити теплою водою. Усі згадані вище процедури виконувати 1-2 рази на день до повного зникнення пігментних плям.

Вугрі зникнуть, якщо заморозити сік калини, а потім тричі на день протирати замороженим соком проблемні місця. Непогано наносити на них кілька разів на день будь-яку глину, перемішану з теплою водою до однорідної кашки. Через 5 хвилин знімати її змоченою в сироватці ватою.

Для усунення зморшок потрібно подрібнити до кашки свіжими листя та квітки календули, нанести кашку на обличчя, а через півгодини змити теплою водою. Можна робити маски з картопляним пюре, приготовленим без солі, жиру й інших добавок. Через півгодини зняти його ватою, змоченою у сироватці, а ще через годину вмитися холодною водою. Робити маски з календулою й картопляним пюре, постійно їх чергуючи, 1-2 рази на тиждень. У будь-якому віці корисно регулярно вмиватися сироваткою.

Із повагою — Надія Степанівна Швець, м. Запоріжжя