This version of the page http://te.20minut.ua/analitika-i-publicistika (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-08-03. The original page over time could change.
Розслідування у Тернополі, аналітичні новини міста - 20 хвилин Тернопіль

Розслідування

Біля «Чайки» загинуло понад 22 тисячі риби, але всі міські служби як води у рота набрали. Чому?

На початку липня біля острівця «Чайка» та вздовж набережної Тернопільського ставу після сильних злив виявили багато мертвої риби. Екологічне лихо трапилось місяць тому, але досі жодна із держслужб, відповідальних за оказію, не відзвітувала перед громадськістю. Що спричинило загибель риби? Чи є імовірність, що це станеться знову? Хто у цьому винен? І що буде зі Ставом, якщо ситуацію не виправити? «20 хвилин» розібрались.

photo_camera play_circle_filled Тернополянин каже: його незаконно затримали та били після візиту в кафе. Що ми дізналися?

Тернополянин стверджує, що правоохоронці вчинили проти нього не одне порушення, а суд вже виправдав його за звинуваченням у хуліганстві. За розповіддю чоловіка, все сталося в одному з кафе Тернополя. Яка версія у правоохоронців і в керівництва закладу? Чи справді все так було? Розбиралися журналісти «20 хвилин».

photo_camera У військкоматі пояснили, хто дав повістку тернополянці та кому з жінок ще вручали

Ви напевне пам’ятаєте прецедентний випадок для Тернополя, та й не тільки – коли вручили повістку жінці. А потім вона пішла у військкомат. Але там сказали, що не знають, як все так трапилося і вибачилися, мовляв то були не їхні працівники. Після того і у вас, і у нас виникло ще більше питань. Тож ми звернулися з офіційним запитом до міського територіального центру комплектування та підтримки. Як і обіцяли, публікуємо відповідь.

photo_camera play_circle_filled Тернополянка, яка отримала повістку, таки пішла у військкомат. Що їй відповіли?

Тернополянка, яка 26 червня отримала повістку просто на вулиці, у вівторок, 28 червня, з’явилася у зазначений час до військкомату. Журналісти «20 хвилин» також зустрілися із жінкою та дізналися всі деталі.

Чоловік і тато на фронті, так ще й мене кличуть? У Тернополі на вулиці повістку вручили жінці (!)

Прецедентний випадок для Файного. Просто посеред вулиці повістку отримала молода тернополянка. Як каже сама, не військовозобов'язана! Так ще й до того ж, її чоловік та батько уже служать у ЗСУ.

Як та за скільки обіцяють незаконно перевезти чоловіків за кордон під час війни? Ми перевірили

Від початку військового вторгнення росії в Україну уряд заборонив чоловікам, віком від 18 до 60 років, покидати країну, крім винятків. В інтернеті все частіше можна знайти оголошення, де чоловікам пропонують схеми виїзду за кордон за певну суму і нерідко на цьому ж і «кидають» довірливих громадян. Скільки ж коштує незаконно покинути державу, які схеми вигадують для чоловіків і чим це може обернутися, дізнавався журналіст «20 хвилин».

photo_camera Замість СІЗО — домашній арешт у новому будинку. Ми пішли додому до Струня, який скоїв смертельну ДТП

Експодатківець Олег Струнь, якого звинувачують в смертельній ДТП 16-річної давності,  уже кілька днів під домашнім арештом.  Рідні загиблих в аварії дівчат звинувачують суд у несправедливому рішенні, а чоловіка називають вбивцею. Ми розшукали будинок, де виріс Олег Струнь, де він офіційно зареєстрований. Але, як виявили, його там немає. А де ж він? Як про нього відгукуються сусіди та що сказала нам мати підозрюваного? Про все читайте у ексклюзивному матеріалі від «20 хвилин».

photo_camera Нові дачі на березі Тернопільського ставу? Хто причетний до махінацій (РОЗСЛІДУВАННЯ)

Ще навесні почався дерибан земель навколо Водної арени. Хто намагається захопити бодай чотири гектари землі біля Тернопільського ставу, де вільних всього 44 гектари? Журналістам «20 хвилин» стало відомо, що Тернопільська РДА провела громадські слухання із порушеннями законодавчих норм. Посадовцями райдержадміністрації порушена процедура оголошення проведення таких слухань. Із якою метою? Хто замішаний у корупційній схемі, що пояснюють  у райдержадміністрації і в Білецькій сільській раді, з’ясовували журналісти «20 хвилин». Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!  

photo_camera Власникам землі у Петрикові фактично замуровують єдиний заїзд. Чому ізолюють від Тернополя?

Власники петриківських земельних ділянок нарікають: єдиний проїзд забудовують, встановлять відбійники. Замовила роботи Тернопільська міськрада. На цій ділянці є ще відстійники Тернополя та інші комунікації. Що буде, якщо вони вийдуть з ладу? Чи зможуть відповідні служби до них дістатися? Чи опиняться люди в ізоляції від Тернополя і чому таке рішення прийняли? Журналісти редакції «20 хвилин» розбиралися, про що насправді нам недоговорює як влада, так і власники земельних ділянок, читайте далі. Ми вдячні за кожну підписку на наші матеріали. Адже лише з Вашою підтримкою наша редакція може і надалі залишатися незалежною!

Викрили чи був неугодним? Подробиці справи екс-судді з Тернопільщини, якого засудили до 6 років тюрми

Шість років позбавлення волі та конфіскацією належного йому житла отримав колишній голова Козівського райсуду Михайло Кренцель. До 5 років позбавлення волі з позбавленням права займатись адвокатською діяльністю протягом трьох років і конфіскацією половини належного їй майна засудили адвокатку із Козови Наталію Лісну. Таким був вирок Вищого антикорупційного суду від 2 вересня 2021 року. Слідство і суди у цій справі тривали понад 5 років. Ми дізналися ексклюзивні подробиці про екс-суддю та його родину. Як з'ясували, діти працюють в силових структурах, як на Тернопільщині, так і в сусідній області. Що відомо про справу? А питань насправді тут багато. І радіти через те, що хоч когось із суддів нарешті можуть посадити за хабарі не варто. Чому, спитаєте? Бо насправді все зовсім непросто... Розповідаємо деталі в тексті.

Свіжий випуск

№ 31 від 3 серпня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Авторські матеріали підготовлені за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up