This version of the page http://zt.20minut.ua/eurointegration (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-07-25. The original page over time could change.
Євроінтеграція - 20 хвилин Житомир

Євроінтеграція

Історична віха: Україна – кандидат на членство в ЄС

На саміті Європейської Ради 23 червня лідери країн Євросоюзу ухвалили історичне для нас рішення. Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Основа стратегії України та країн ЄС - енергоефективність та енергонезалежність

Зближення України та ЄС вимагає спільних кроків задля боротьби з російським вторгненням. Єврокомісія запроваджує ряд кроків для розвитку альтернативної енергетики та енергозбереження та зменшення залежності від російського газу, що є актуальними і для українських громад.

Сприяння експорту в умовах війни

Країни Європейського Союзу підтримали Україну, спростивши доступ вітчизняних товарів на європейський ринок.

День Європи та річниця Ерасмус — навчальні можливості для українців

Цьогоріч День Європи співпав з річницею загальноєвропейської навчальної програми, можливості якої, у відповідь на військову агресію, значно розширили для наших громадян.

Допомога НАТО у забезпеченні охорони кордону з Білоруссю

Спроби тисяч біженців прорватися на територію Польщі змусили посилити охорону українсько-білоруського кордону. Особливого значення набула співпраця та обмін інформацією між прикордонниками України та країнами Євросоюзу, започаткована завдяки проєктам з переходу на стандарти НАТО.

Повернення до відкритих кордонів з Європою

Завдяки інтеграції України до ЄС та запровадженню цифрових рішень громадяни можуть знову вільно мандрувати та працювати в усіх країнах Євросоюзу

Цифрове наближення до Європи

Певно жодна галузь не може зрівнятися за швидкістю розвитку зі сферою електронних послуг. І на шляху до цифрової економіки Україні вдалося зробити суттєві зрушення.

Чи наблизиться Житомирщина до європейського рівня захисту прав дитини

Україна має міжнародні зобов’язання стосовно захисту прав дітей, включаючи права дітей з інвалідністю. В цьому році, під час звітування України перед Комітетом ООН з прав дитини, питання ДІ буде розглянуто як одне з ключових питань з прав дітей в Україні.

Шлях Житомирщини до безпечної та здорової праці

Рівень промислового травматизму в Україні залишається надзвичайно високим. Із затвердженням Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні держава визнала актуальність даної проблеми. Однак наскільки дані зміни мали позитивний вплив на місцевому рівні та чи можна говорити про наближення українських роботодавців до європейських стандартів безпеки

Європейський День лісу - потенціал Житомирщини у створенні Національного заповідника

Переймаючи провідний досвід в управлінні та раціональному використанні лісів, вдасться розкрити потенціал регіону з новими можливостями для розвитку місцевих громад

Свіжий випуск

№ 14 від 13 липня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up