This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk/ (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-07-10. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
08.07.2022

USPTO проведе серію вебінарів з ІВ та блокчейн-технологій

Східне регіональне інформаційно-проcвітницьке бюро (EROO) Відомства США з патентів та торговельних марок (USPTO) оголошує про проведення серії вебінарів, присвячених інтелектуальній власності та блокчейн-технологіям.

Заходи серії, яка складається з 5 вебінарів, відбудуться в липні-листопаді 2022 року. Перший вебінар на тему "Blockchain & IP: Intellectual Property Investigation of Protection in the Metaverse" запланований на 19 липня 2022 року. 

Деталі щодо серії вебінарів та реєстрація

07.07.2022

ЄПВ опубліковано щорічний огляд діяльності за 2021 рік

Європейське патентне відомство (ЄПВ) оприлюднило щорічний огляд діяльності за 2021 рік. В EPO Annual Review 2021 включені основні досягнення відомства за останні 18 місяців.

Переглянути документ

Огляд за 2021 рік супроводжується додатковими детальними звітами стосовно таких ключових для ЄПВ сфер як якість, екологічна сталість, міжнародна співпраця, соціальні аспекти, ІТ, захист даних і комунікації. Окрім основних операційних результатів звіти також відображають важливість прозорості та ефективного управління для ЄПВ.

Відовідно до даних, представлених у звітах, за 2021 рік ЄПВ отримало рекордні 188 600 заявок, що на 4,5% більше, ніж у 2020 році. Експертами відомства загалом проведено понад 363 тис. пошуків, експертиз та розглядів заперечень.

В ЄПВ зазначають, що в 2021 році відомство досягло значних успіхів на шляху до своєї кінцевої мети — забезпечення довгострокового сталого розвитку. Станом на кінець 2021 року Стратегічний план 2023 був виконаний на 71%, на момент публікації ця цифра становить 83%.

Окрім зазначених вище документів відомство також оприлюднило короткий огляд у форматі відео. 

 

06.07.2022

Допомогу інноваційному, творчому сектору та системі ІВ України включено до Порядку денного 63-ї серії засідань Асамблей держав-членів ВОІВ

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) в особі Генерального директора Дарена Танга засвідчує свою повагу державам-членам ВОІВ та спостерігачам і повідомляє, що у відповідь на колективне прохання, спрямоване до Секретаріату ВОІВ, до переглянутого проєкту Порядку денного 63-ї серії засідань Асамблей держав-членів ВОІВ включено додатковий пункт під назвою «Допомога та підтримка для інноваційного і творчого секторів та системи інтелектуальної власності України».

Офіційний лист з проханням підписано постійними представниками при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві з більш ніж 40 країн світу.

Нагадуємо, 63-я серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ відбудеться в м. Женева з 14 по 22 липня 2022 року. 

Генеральна Асамблея та Координаційний комітет є основними органами ВОІВ, що визначають її політику й приймають рішення. Двадцять одна Асамблея та інші органи держав-членів ВОІВ і Союзів, адміністративні функції яких виконує ВОІВ, традиційно збираються на чергові та позачергові сесії. Ці сесії слугують для держав-членів ВОІВ майданчиком для оцінки результатів роботи організації та обговорення подальших напрямів діяльності. 62-а серія засідань Асамблей держав-членів ВОІВ проходила у Женеві в гібридному форматі з 04 по 08 жовтня 2021 року.
 

05.07.2022

Апеляційна палата - актуалізовано графік засідань

Актуалізовано графік проведення засідань колегій Апеляційної палати з розгляду заперечень, заяв станом на 05 липня 2022 року.

05.07.2022

EUIPO: як блокчейн-технології допоможуть захистити власників прав ІВ і споживачів

Відомство інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO) пропонує до ознайомлення оглядовий матеріал, присвячений використанню блокчейн-технологій для посилення правової охорони інтелектуальної власності (ІВ) і захисту споживачів. Автор матеріалу - професор з права інтелектуальної власності Стокгольмського університету, д-р. Елеонора Росаті.

В статті розглянуто основні передумови для застосування технологій та рішень для децентралізованої верифікації та відстеження в умовах збільшення споживання контрафактної продукції внаслідок інтернаціоналізації ринків та економік, виникнення нових способів порушення прав ІВ та, як наслідок, нових викликів для їх охорони та захисту.  

Ознайомитися з матеріалом (англ).

Нагадаємо, в 2021 році Елеонора Росаті була одним із спікерів серії вебінарів, присвяченої питанням колективного управління в Європейському Союзі, організованої Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (Мінекономіки), Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) за підтримки уряду Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeite (GIZ) GmbH.

04.07.2022

ВОІВ: вебінари з Гаазької системи в третьому кварталі

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) інформує про вебінари з Гаазької системи міжнародної реєстрації промислових зразків, які відбудуться в третьому кварталі 2022 року.

  • Офіційні форми Гаазької системи (англ.)

6 липня 2022 року (16:00–17:00 CEST, 17:00–18:00 за Києвом)

В рамках цього вебінару будуть розглянуті всі аспекти міжнародної реєстрації, для управління якими користувачам Гаазької системи потрібно використовувати офіційні форми: зміна власника; зміна імені чи адреси власника; обмеження обсягу охорони; відмова від охорони.

Реєстрація на вебінар

  • Зазначення ​​Китаю при поданні міжнародних заявок: корисні поради (англ.)

7 вересня 2022 року (10:00–11:00 CEST, 11:00–12:00 за Києвом)

Китай приєднався до Гаазької системи, внаслідок чого кількість країн, де сьогодні можна забезпечити міжнародну охорону промислових зразків, зросла до 94. В рамках вебінару буде приділено особливу увагу цьому приєднанню та надано корисні поради щодо зазначення Китаю у міжнародних заявках.

Реєстрація на вебінар
 

01.07.2022

ВОІВ: випущено нову версію ePCT

Міжнародне бюро (МБ) Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) повідомляє про запуск оновленої версії ePCT. Наступні посилання містять підсумок усіх оновлень для заявників та відомств інтелектуальної власності.
 
Нова версія повністю відповідає стандарту ВОІВ ST.26 щодо переліків послідовностей. Усі заявки, в яких представлені переліки нуклеотидних та амінокислотних послідовностей та подані 1 липня 2022 року або пізніше, повинні відповідати стандарту ВОІВ ST.26. У зв’язку з цим МБ пропонує ознайомитися з наступним важливим повідомленням.
 
Також МБ повідомляє про проведення найближчим часом вебінару на тему «Що нового для заявників у ePCT» для інформування щодо нових функцій та вдосконалення ePCT.
 
Дата і час (за Києвом): 19 липня, 10:00-11:00

Мова: англійська

Зареєструватися

Щоб дізнатися більше про широкий спектр функцій ePCT, зверніться до розділу поширених запитань у меню ДОВІДКА. Покращена сторінка відеоуроків і записи вебінарів ePCT охоплюють різні теми від первинного подання заявки до наступних дій після її подання.
 
Щоб отримати доступ до системи ePCT, перейдіть за посиланням.

30.06.2022

ВОІВ: проведено вебінар на тему ІВ для молодих новаторів та підприємців

28 червня 2022 року Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) провела вебінар, присвячений темі інтелектуальної власності (ІВ) та молодіжного середовища.  Під час заходу були розглянуті сервіси та ініціативи ВОІВ, спрямовані на розвиток і підтримку молодих новаторів, творців та підприємців. Участь в заході в режимі онлайн взяли фахівці управління розвитку сфери ІВ Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент).

Вебінар складався з декількох секцій, під час яких винахідники та молоді бізнесмени ділилися історіями успіху, а фахівці ВОІВ знайомили аудиторію зі складовими глобальної системи ІВ та інструментами, які сприяють розвитку та комерціалізації ідей. Так, Девід Агілар (aka Hand Solo), презентував власну історію та поділився багаторічним досвідом розробки і вдосконалення протезу для руки, створеного за допомогою LEGO. В свою чергу, фахівець ВОІВ із залучення молоді Надін Хакізімана, згадавши дитинство у рідній Ботсвані, поділилася висновком, що креативна та винахідлива молодь – найцінніший актив для будь-якої країни. Долаючи поширену проблему доступу до інформації, навчальних матеріалів, спрощуючи доступ до глобальної системи ІВ, ініціативи, подібні до тих, які розвиває сьогодні ВОІВ, допоможуть юним новаторам та підприємцям ефективно комерціалізувати власні ідеї. А ранній доступ до знань з ІВ, введення до навчальних програм значно покращить підприємницькі навички в майбутньому.

Під час подальших виступів фахівці ВОІВ ознайомили аудиторію зі способами визначення потенційних ІВ-активів, побудови ІВ-стратегії та підлаштування її до плану розвитку бізнесу за допомогою інструментів WIPO IP Diagnostics. В свою чергу молоді винахідники і підприємці поділилися успішними прикладами використання глобальних ІВ-сервісів, які пропонує ВОІВ. Так, представники французької Energysquare (технології і стандарти бездротової зарядки для ноутбуків) використовують Мадридську систему для міжнародної реєстрації торговельних марок. Один із засновників іспанської Trovant Technology (біогаз та біометан) висвітлив переваги використання PCT в процесі патентування та розширення присутності на глобальному ринку. Британська Utter Rubbish (технології переробки сміття) широко використовує переваги Гаазької системи для міжнародної реєстрації промислових зразків. Також були продемонстровані яскраві приклади з області географічних зазначень (вина Volognano), захисту авторських робіт тощо.

Підсумовуючи захід,фахівці ВОІВ підкреслили, що заохочення майбутнього покоління підприємців до доступу та використання сервісів ІВ є важливим для розвитку креативного потенціалу, впровадження кращих практик розвитку бізнесу, підтримки впевненості молоді в своїй здатності змінювати світ на краще.

Новини

08 липня 2022
USPTO проведе серію вебінарів з ІВ та блокчейн-технологій
07 липня 2022
ЄПВ опубліковано щорічний огляд діяльності за 2021 рік
06 липня 2022
Допомогу інноваційному, творчому сектору та системі ІВ України включено до Порядку денного 63-ї серії засідань Асамблей держав-членів ВОІВ
05 липня 2022
Апеляційна палата - актуалізовано графік засідань
05 липня 2022
EUIPO: як блокчейн-технології допоможуть захистити власників прав ІВ і споживачів
Усі новини
Популярне на сайті

Повідомлення про організацію роботи Апеляційної палати Національного органу інтелектуальної власності

Апеляційною палатою Національного органу інтелектуальної власності відновлено розгляд заперечень і заяв про визнання торговельних марок добре відомими в Україні по суті в апеляційному засіданні. Графік проведення засідань розміщений і регулярно оновлюється у розділі «Апеляційна палата. Графік засідань».

При цьому інформуємо, що за клопотанням учасників розгляд заперечення може бути проведений в порядку письмового провадження на підставі наявних матеріалів (пункт 5, глава 3, Розділ ІІ Регламенту Апеляційної палати).

Детальніше
Корисно знати

Про реєстрацію авторського права в умовах воєнного стану

У розділі "Авторське право" розміщено інформацію "Про організацію роботи в Укрпатенті стосовно державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, в умовах воєнного стану" та "Інструкцію з підписання документів".

Детальніше
Головна подія

21 березня , 2022

Виконання повноважень НОІВ щодо ОПВ в умовах воєнного стану

У розділі "Об'єкти промислової власності" розміщено інформацію про організацію виконання повноважень НОІВ у сфері охорони прав на торговельні марки, промислові зразки, винаходи, корисні моделі, географічні зазначення в умовах воєнного стану.

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Червень 2021 Червень 2022

Винаходи

308
238

Корисні моделі

532
203

Промислові зразки

146
42

Торговельні марки

3366
1726

Усього надійшло

4352
2209
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

10

Липня , 2022

На цей день подій не заплановано

Всі події