This version of the page http://te.20minut.ua/allnews (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-07-09. The original page over time could change.
Всі новини Тернополя за сьогодні - 20 хвилин Тернопіль

Всі новини

Подивитись 0 нові статті
Відставка Джонсона: що пише британська преса

Перші шпальти газет Британії.

Стендап, ватра, а замість кави – кавуни. Що відвідати на вихідних у Тернополі? (ПІДБІРКА)

Цими вихідними всі охочі можуть долучитись до тематичних заходів, котрі пройдуть у популярних локаціях міста, та весело провести своє дозвілля. Більшість подій – безкоштовні та благодійного характеру. Ми зібрали для вас все найцікавіше, на будь-який смак і гаманець. Куди піти 9-10 липня у Тернополі – читайте у нашому матеріалі.

photo_camera Студентка тернопільського університету перемогла у легкоатлетичних змаганнях в Італії

Тепер спортсменка зможе взяти участь в чемпіонаті світу U-20, що відбудеться цього року в Колумбії.

Світлана Стефінін
Вітаємо
Мужній воїн і надійний як стіна — для родини, яку любив понад усе. Прощаються з Михайлом Павликом

Михайло понад 25 років працював в обленерго, був «Заслуженим енергетиком України» і мав нагрудний знак «Відмінник енергетики України».   Добра, щира і порядна людина, висококласний фахівець, люблячий батько і чоловік, для якого родина була понад усе. Їх він і пішов захищати в перші дні війни.  

Тетяна Куценко
Вічна пам'ять Герою!
Де у Тернополі замовити продукти через смартфон та чи не влетить це у копієчку? «20 хвилин» дізнались

Через війну український ринок фудтех-стартапів, які займаються доставкою продуктів та їжі, зазнав значних змін. Окремі компанії взяли паузу у бізнесі, деякі працюють, але обмежено й не в усіх містах країни. Які відомі сервіси з доставки продуктів та готових страв наразі діють у Тернополі, а які призупинили роботу? Скільки в середньому коштує замовити «їжу в телефоні»? Що можна придбати онлайн та чи є певні обмеження? Про все читайте у матеріалі.

У Тернополі відбудеться фінал обласного футзального кубка

Любителів футзалу запрошують відвідати фінальний кубковий матч. Під час поєдинку буде проводиться збірка коштів на допомогу Збройним силам України.  

Одягалки для дівчаток: весела гра для юних модниць (новини компаній)

Сотні батьків з усього Тернополя задумуються, чим зацікавити свою дитину. Особливо актуальним це питання стає, коли погода не дозволяє грати на вулиці. Спеки, зливи, мороз чи вітер, – і безліч маленьких тернополян залипають у планшети, телефони та комп’ютери.

photo_camera Куди звертатися у вихідні, якщо дитина захворіла? Поради для тернополян

Що робити в екстрених випадках і коли можна почекати? Чи можна турбувати лікарів у вихідні? Які обстеження можна пройти? Спеціалісти міської дитячої лікарні пояснюють, як діяти.

Мріяв побувати на хрестинах онучки, якої так і не побачив. Прощаються із Василем Наконечним

Василь у перші дні війни взяв наплічник і пішов добровольцем захищати дітей з онуками. Через кілька днів на війну вирушив його син, теж Василь.   У березні донька подарувала старшому Василеві онучку Софійку. Дідусь мріяв потрапити на хрестини до онучки, тому малечу довго не хрестили.  

photo_camera У селищі неподалік Тернополя відкрили пляж (ФОТО)

7 липня в день Різдва Івана Хрестителя в селищі Залізці офіційно відкрили пляж «Сонячний берег». 

Бодя Олегович
Прикольно, але то така сама калабаня як в Тернополі )
У Тернополі переселенець зробив селфі на пам'ятнику Ґереті

Хлопець каже, що заліз на пам'ятник, аби в кадр потрапила уся вулиця.

Мария Мымрык
Чого його ще до сих пір не відправили на війну ????
Найбільше за тиждень: за останню добу 12 жителів Тернопільщини захворіли на ковід

Упродовж тижня в області фіксували по 4-9 випадків ковіду. Найбільше нових випадків — у Тернопільському районі.

Біля Архикатедри встановили додаткову огорожу

Цими днями комунальники встановили у Тернополі додаткове пішохідне огородження поблизу Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Читач71
Як треба не любити місто і містян, щоб встановити таке одоробло. Замість суворого покарання для п'яних водіїв, зробили стійло для містян.
Знайшли тіло чоловіка, який потонув на «Острові закоханих»

Потонув 23-річний чоловік.

Оля Коцюра
Навіщо писати про алкоголь????? Щоб брудом поливати????? Дізнайтеся спочатку а потім пишіть !!!!!!!!
У Тернополі працюватимуть сільськогосподарські ярмарки

Традиційні сільськогосподарські ярмарки відбудуться у суботу, 9 липня.

Сьогодні, 8 липня: відзначають свято кохання у шлюбі

День святих Петра та Февронії вшановують 8 липня. У цей день молоді люди просять у Бога кохання, а старші - злагоди у шлюбі.  

«Росія зміщує центр бойових дій на Слов'янськ»

Перші шпальти світових змі про війну росії в Україні.

photo_camera Спека, бактерії, нечистоти й фекалії. Чому загинула риба у ставі? Ми зібрали версії тернопільських екологів (ОГЛЯД)

Кілька днів тому біля острівця «Чайка» та вздовж набережної Тернопільського ставу можна було побачити сотні мертвих рибин. Екологічне лихо трапилось після сильної зливи на минулих вихідних. Дослідження проб води досі тривають, але попередню причину загибелі риби вже назвали – її, мовляв, спричинила нестача кисню у водоймі. Та чи так це насправді? Які фактори вплинули на оказію зі ставом? «20 хвилин» розбирались у проблемі й зібрали версії місцевих екологів.

Читач03
Був у парку десь через 1 год після зливи... Біля   загальноміського стоку стояв сильний запах нечистот.Чому ніхто не провів аналізу на вміст фекалій? А вона йшла зі страшною силою в озеро.  Ось і прорвало десь очисні споруди...
У Тернополі проводять тематичні екскурсії містом: графік на цей тиждень

Щовихідних туристично-інформаційний центр м.Тернополя запрошує усіх охочих відвідати серію тематичних екскурсій містом.

Lesia
Які хамські два коментарі!!!Як можна смердіти в місті,де живеш,і що ви зробили,щоб воно було краще?
На Тернопільщині суттєво виріс попит на електрокари. Чи вигідні у користуванні і які є нюанси?

Прогнозують, що через попит на екологічні машини та скасування податків їхня кількість стрімко зросте. Легкові електроавтомобілі звільнили від сплати на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації. Зверніть увагу, що ця норма не стосується гібридних авто — автомобілів, які оснащуються двигуном внутрішнього згоряння і електромотором. Щодо електромобіля, тернопільський автоексперт розповідає про всі плюси і мінуси у користуванні. А також ми порахували, чи вдасться зекономити водіям. 

David Starr
Ви порівняли тільки вартість поїздки, але ще потрібно враховувати вартість авто одного класу, скажімо вольт і круз. Різниця у ціні дозволяє заправляти того ж круза газом тисяч сто.
Смертельна ДТП у Чорткові: водійка на Kia збила чоловіка

Під колеса автомобіля потрапив пішохід. Аварія трапилася 6 липня близько 22:15 в Чорткові. 

Через ремонтні роботи десятки будинків будуть без гарячої води до 12 липня

У зв’язку із продовженням ремонту теплової мережі на вул. Чалдаєва, 2 та вул. Київській, 10 подачу гарячого водопостачання в окремі житлові будинки відтерміновано.

photo_camera Лохина по 300, абрикоси по 80 грн. Звідки везуть та скільки коштують ягоди та фрукти у Тернополі

На прилавках супермаркетів та на ринку можна побачити чимало літніх фруктів та ягід. Щоправда через російсько–українську війну багато товарів везуть з-за кодону. Через це ціни, м’яко кажучи, «кусаються». Ми дізналися, що можна купити у Тернополі. Чи є фрукти та ягоди, які раніше везли до міста з півдня та сходу? Про це у матеріалі.

Євгенія Демчан
Лохина по 300, а смородину продати по 30 не можливо.Що означає свій продукт,не кроплений і приїхав з недалекого саду
Сиротою сам ріс, а зараз осиротів його маленький син. Тернопільщина прощається з Андрієм Кобильником

Андрій народився в багатодітній родині, був наймолодшим із чотирьох синів. Коли рік за роком не стало його батьків, малого до себе забрала батькова сестра. Вона та її чоловік були Андрієві за батьків. Виховувала малого й бабуся. Зараз літня жінка, якій 90 років, ховатиме свого онука. Одного з братів, які зараз на фронті, відпустили, аби провів Андрія в останню путь. Ще один не може виїхати із зони бойових дій. В Андрія ще й залишився 6-річний синочок…  

Галина Паламарчук-Криворука
Низький уклін Герою України та Царство небесне...
Поки жінка на дереві обривала вишні, злодій поцупив її сумку з речами

Правоохоронці затримали зловмисника, який обікрав жінку.

Справжній дитячий театр в укритті: як кременецькі малюки ходять у садок у воєнний час

В протирадіаційному укритті є місця для ігор, сну та туалети.

Ирина
А тепер розкажіть нам, що це за труби в цьому "укритті"...
Відтепер аераційний фонтан на Тернопільському ставі працюватиме довше

У теплу та безвітряну погоду водограй на набережній Тернопільського ставу та поруч з острівцем «Чайка» працюватимуть з 09:00 год.

Як святкують іменини відомі тернопільські Івани

7 липня церква відзначає Різдво Івана Хрестителя. В народі — Івана Купала — найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят.

Свіжий випуск

№ 27 від 6 липня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up