This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-06-04. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
03.06.2022

ЄПВ запрошує на серію онлайн-заходів Smart agriculture

Європейське патентне відомство (ЄПВ) проводить онлайн-семінар, присвячений патентному захисту за напрямом розумного сільського господарства (smart agriculture).

Семінар складається з 4-х лекцій, які відбудуться 9, 15, 23 та 30 червня 2022 року.

Ключовою темою семінару буде використання патентів на винаходи в галузі інтелектуального сільського господарства. Учасники дізнаються, як патент можна застосувати для захисту продукту, процесу, пристрою або використання, запобігаючи несанкціонованій комерційній експлуатації їх третіми сторонами. Також будуть розглянуті деякі виклики в процесі видачі таких патентів, використання їх для пошуку або залучення інвесторів, захисту частки ринку, зміцнення технологічного партнерства та збільшення прибутку.

Тривалість кожної лекції - 1 година. Робоча мова заходу - англійська.

Детальніше про семінар

Реєстрація

03.06.2022

ВОІВ запрошує до участі в першому Innovation Skills Development Camp. Заявки - до 5 червня

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) організовує табір розвитку інноваційних навичок Innovation Skills Development Camp (InnoCamp). Заходи InnoCamp проводяться з 13 по 24 червня 2022 року у співпраці з Корейським агентством зі стратегії інтелектуальної власності (KISTA) та за сприяння Корейського відомства інтелектуальної власності (KIPO).
 
Захід, який проходитиме в режимі онлайн, спрямований на студентів, професорів і дослідників з університетів та академічних установ, які хочуть дізнатися більше про стратегічне використання патентів в інноваціях та комерціалізації.

InnoCamp охоплюватиме методології інтелектуальної власності, необхідні для переходу інноваційної ідеї від розробки і досліджень (R&D) до фази початку підприємницької діяльності (стартап). 

Подання заявок на участь в InnoCamp - до 5 червня 2022 року. 

Детальніше про Innovation Skills Development Camp

 

02.06.2022

EUIPO: нове продовження строків для українських заявників

Відомство інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO) повідомило про нове продовження строків для всіх сторін із зареєстрованим місцем проживання або офісом в Україні.

Таким чином всі строки, які спливають з 2 червня по 1 вересня 2022 року включно, продовжено до 2 вересня 2022 року. При цьому також враховано попередні Рішення 22-4 та 22-2 Виконавчого директора EUIPO про продовження строків, які охоплювали період з 24 лютого 2022 року до 2 червня 2022 року.

Нагадуємо, 9 березня EUIPO спільно з інституціями ЄС оголосило про низку заходів у відповідь на військову агресію Російської Федерації проти України.

Зазначено, що EUIPO й надалі розглядатиме необхідність наступних продовжень і додаткових заходів.

Текст рішення (англ.)

31.05.2022

Литва приєдналася до проєкту IP Register in Blockchain

За повідомленням Відомства інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO), Державне патентне відомство Литовської республіки приєдналося до проєкту IP Register in Blockchain. Таким чином мережу розширено вже до чотирьох відомств.

Як зазначає виконавчий директор EUIPO Крістіан Аршамбо, передова технологія дозволила розробити потужну розподілену платформу, яка пропонує безпечне, швидке та пряме з’єднання, відстеження прав на ІВ з високим рівнем достовірності. Відомство з нетерпінням очікує подальшого розширення IP Register in Blockchain.

В свою чергу виконуюча обов’язки директора Державного патентного бюро Литовської Республіки Ліна Мікієне висловила сподівання, що використання мережі блокчейн принесе багато позитивних результатів у напрямку швидшого та безпечнішого використання інформації, підвищить надійність системи ІВ і буде великою перевагою для користувачів.

IP register in Blockchain - проєкт EUIPO з вдосконалення двох найбільших баз даних торговельних марок і промислових зразків у світі, TMview і DesignView, впроваджений в 2021 році. Блокчейн-технологія використовується для надшвидкого, надійного та безпечного обміну даними про права інтелектуальної власності. 

Окрім EUIPO до проєкту вже долучилися патентні відомства Мальти, Естонії та Литви.  

В 2022 році в мережі планують подальше розширення, зміни та вдосконалення. Так, вже незабаром для TMview та Designview стане доступним сервіс відстеження історичних змін для записів щодо прав ІВ, які містяться в реєстрі.

Згідно зі стратегічним планом EUIPO, до 2025 року IP Register in Blockchain стане невід'ємною частиною інструментів TMview та DesignView. 

В травні 2021 року підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо двостороннього співробітництва між Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент), що виконує функції Національного органу інтелектуальної власності, та Відомством інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO).

30.05.2022

ВОІВ: відкрито реєстрацію на міжнародний форум з ІВ для суддів, який відбудеться 16-18 листопада 

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) інформує про проведення форуму з питань інтелектуальної власності для суддів 2022 року. Захід буде проведено 16-18 листопада в гібридному режимі.

Форум ВОІВ з питань інтелектуальної власності (ІВ) для суддів проводиться з огляду на потреби держав-членів організації в діалозі на рівні суддівської спільноти в умовах, коли національні суди все частіше стикаються з принципово новими питаннями в контексті спорів в сфері ІВ.  У 2021 році форум зібрав 360 суддів, які представляли 94 національних і регіональних юрисдикції. ВОІВ запрошує до участі в заході представників судової влади та членів квазісудових/адміністративних трибуналів, які вирішують спори щодо інтелектуальної власності. 

Проєкт програми форуму на 2022 рік - за посиланням на сайті ВОІВ.

Реєстрація на форум

Будь-які запити стосовно форуму та реєстрації ВОІВ очікує за адресою:  judicial.institute@wipo.int.
 

27.05.2022

Укрпатент став власником марки з підтримкою України від Республіки Хорватія

До Державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності" (Укрпатент) надійшов черговий лист підтримки від Державного відомства інтелектуальної власності Республіки Хорватія. До слів солідарності з народом України хорватське відомство додало унікальну і вже раритетну поштову марку, випущену Поштою Хорватії в якості одного із символів дружби між Хорватією та Україною і взаємної підтримки всебічних зусиль, спрямованих на досягнення миру в Україні, повернення внутрішньо переміщених осіб та біженців, нормалізації життя на території нашої держави.

Марка, випущена накладом в 30 тис. екземплярів, створена дизайнером Аленкою Лаліч із Загреба та фотографом Дарко Кешнером із Вуковара, містить зображення ріпакового поля та блакитного неба як символ українського прапора. В буклеті до марки зазначено, що Україна та Хорватія одними з перших визнали незалежність одна одної в 1991 році, 18 лютого 2022 року виповнилося 30 років з початку дипломатичних відносин між дружніми країнами, 24 лютого 2022 року Республіка Хорватія рішуче засудила початок неспровокованої агресії проти України, 25-го лютого 2022 року хорватський парламент прийняв відповідну Декларацію по Україні.

Нагадаємо, в березні 2022 року до Укрпатенту надійшов лист від Державного відомства інтелектуальної власності Республіки Хорватія та його співробітників, в якому було висловлено підтримку, співчуття та солідарність співробітникам Українського інституту інтелектуальної власності, уряду та народу України, запропоновано співпрацю та підтримку з будь-яких питань.

 

26.05.2022

Визначено фіналістів European Inventor Award 2022. Переможців оголосять 21 червня

Європейське патентне відомство (ЄПВ) повідомляє про завершення чергового етапу конкурсу European Inventor Award 2022. Відомство визначило 13 фіналістів, серед яких індивідуальні винахідники і колективи. Склад фіналістів цього року вирізняється більшою часткою жінок-новаторів, а також винаходів в сфері "зелених" технологій.

Фіналісти 2022 року представляють наступні 12 країн: Бельгія, Естонія, Ізраїль, Індонезія, Іспанія, Канада, Китай, Німеччина, Португалія, США, Франція, Швейцарія.  Розробки належать до багатьох сфер: від альтернативних джерел енергії до новітніх технологій діагностики в медицині та кліматичних досліджень. Детальний список фіналістів наведений на сайті ЄПВ.

Нагадуємо, імена переможців European Inventor Award 2022 будуть оприлюдені під час віртуальної урочистої церемонії, яка відбудеться 21 червня 2022 року (початок заходу о 12-00 за центральноєвропейським часом). Нагороди буде розподілено за п'ятьма номінаціями: "Industry", "Research", "Non-EPO countries", "SMEs" та "Lifetime achievement". Переможця у шостій категорії "PopularPrize" аудиторія визначить самостійно. 

Окрім цього відомством вперше буде присуджено нагороду для молодих винахідників. Фіналісти Young Inventors prize представляють Бразилію, Бельгію, США та Велику Британію. Переможця також оголосять під час урочистої церемонії European Inventor Award 2022.

В 2022 році захід вже вдруге відбудеться у цифровому онлайн-форматі. 

Переможці European Inventor Award 2021
 

25.05.2022

У червні будуть проведені бізнес-форуми ЄПВ та LESI щодо швидкозростаючих технологій

Європейське патентне відомство (ЄПВ) і Міжнародне ліцензійне товариство (LESI) організовують серію бізнес-форумів на тему швидкозростаючих технологій (HTB Forums).

Чергова серія онлайн-заходів відповідає потребам осіб, які приймають бізнес-рішення, венчурних інвесторів та професіоналів у сфері інтелектуальної власності (ІВ) на малих і середніх підприємствах. Форуми розкриють роль прав ІВ у розвитку бізнесу, продемонструють важливість стратегій ІВ для залучення інвесторів і підвищення вартості компанії.

Заплановані на червень заходи HTB Forums акцентують увагу на перспективах ліцензування та відкритих інновацій. Під час заходів керівники компаній, які використовують високі технології, ділитимуться практичним досвідом на основі конкретних прикладів, які обговорюватимуться з міжнародною групою експертів. Після розгляду прикладів відбудеться додаткова годинна сесія «Зустріч із доповідачами».

Тема форуму: Ліцензування
Дата та час (за Києвом): 1 червня, 18:00-20:00
Детальніше про форум та реєстрація

Тема форуму: Відкриті інновації
Дата та час (за Києвом): 15 червня, 16:00-18:00
Детальніше про форум та реєстрація

Реєстрація та участь в заходах є безкоштовною.

Переглянути записи з попередніх форумів
 

Новини

03 червня 2022
ЄПВ запрошує на серію онлайн-заходів Smart agriculture
03 червня 2022
ВОІВ запрошує до участі в першому Innovation Skills Development Camp. Заявки - до 5 червня
02 червня 2022
EUIPO: нове продовження строків для українських заявників
31 травня 2022
Литва приєдналася до проєкту IP Register in Blockchain
30 травня 2022
ВОІВ: відкрито реєстрацію на міжнародний форум з ІВ для суддів, який відбудеться 16-18 листопада 
Усі новини
Популярне на сайті

Повідомлення про діяльність Апеляційної палати Національного органу інтелектуальної власності в умовах воєнного стану

У зв’язку з уведенням воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та з метою запобігання загрози життю та здоров’ю учасників розгляду заперечення, розгляд заперечень по суті в апеляційному засіданні, зокрема в режимі відеоконференції, тимчасово зупиняється.

Про дату продовження розгляду заперечень буде повідомлено додатково.

При цьому інформуємо, що за клопотанням учасників розгляд заперечення може бути проведений в порядку письмового провадження на підставі наявних матеріалів (пункт 5, глава 3, Розділ ІІ Регламенту Апеляційної палати).

Прохання до апелянтів, подавців заяв про визнання торговельної марки добре відомою в Україні, за можливості, подавати заперечення і заяви електронними засобами зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису на електронну пошту Укрпатенту (office@ukrpatent.org).

 

Детальніше
Корисно знати

Про реєстрацію авторського права в умовах воєнного стану

У розділі "Авторське право" розміщено інформацію "Про організацію роботи в Укрпатенті стосовно державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, в умовах воєнного стану" та "Інструкцію з підписання документів".

Детальніше
Головна подія

21 березня , 2022

Виконання повноважень НОІВ щодо ОПВ в умовах воєнного стану

У розділі "Об'єкти промислової власності" розміщено інформацію про організацію виконання повноважень НОІВ у сфері охорони прав на торговельні марки, промислові зразки, винаходи, корисні моделі, географічні зазначення в умовах воєнного стану.

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Квітень 2021 Квітень 2022

Винаходи

317
168

Корисні моделі

324
145

Промислові зразки

134
35

Торговельні марки

3664
1215

Усього надійшло

4439
1563
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

04

Червня , 2022

На цей день подій не заплановано

Всі події