This version of the page http://te.20minut.ua/premium (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-06-02. The original page over time could change.
Преміум статті - Найкраще для передплатників - 20 хвилин Тернопіль

Преміум новини

photo_camera Ми перевірили, чи є у тернопільських магазинах товари з Росії

Вже восьмий рік в Україні триває війна. Проти Російської Федерації запроваджують санкції. Однак на полицях українських магазинів можна знайти товари, які приїхали до нас від агресора.  Ми перевірили, чи багато таких товарів в магазинах Тернополя. Що до нас приїздить з Росії та чи є маркування, що товари виготовлені в РФ? Про це у матеріалі.

Читач71
Звичайно є. Більшість покупців звертають увагу на ціну, а не на виробника. Немає в нас ще економічного спротиву. Також зверніть увагу, що на деяких товарах не вказується країна-виробник, а тільки де розфасовано. Так також маскують походження товару.
Чи є шанси захистити свої права у суді по «космічних» платіжках? Зібрали думки адвокатів

Багато тернополян ладні йти до суду, бо вважають нарахування тепломереж несправедливими! Які вимоги у позові реальні, а які — ні? Коли краще звертатися за захистом порушених прав, ми запитали в адвокатів.

Ліда Плющ
І впевнена, що суд виграють тернополяни, а не міська влада☝️
Як через танці партнери посилають сексуальні сигнали. Що кажуть експерти?

Мова танцю наскільки багатогранна, що здатна розповісти про людину майже все. Партнери, які танцюють разом, стають ближче один до одного, викликають довіру та симпатію. Зрештою, танці дозволяють розслабитися та підвищити сексуальне лібідо.

Олена Січкоріз
Ліза Солодка! Окрім сексу у Вас є матеріали на інші теми?
photo_camera Перед роботою прибираю вдома і молюся: жінка з Теребовлянщини понад 20 років пече весільні короваї

Це не просто хліб. Це хліб, в якого є душа. Так про весільний коровай каже Лілія Сагановська із села Застіноче, що на Теребовлянщині.  Вже два десятки років жінка створює символ українського весілля і в кожну з робіт вкладає шматочок своєї душі. Про традиції короваїв, смаки та прикраси з пекаркою говорила наша журналістка. 

Оксана Фармега
Дуже гарні і смачні.
photo_camera Зруйнували костел – збудували ЦУМ. Відтворили ретро-фото центрального універмагу Тернополя

Центральний універмаг розташований на місці парафіяльного костелу Матері Божої Неустанної Помочі. Коли святиню знищили – почалось будівництво універмагу. Читайте, як знищили унікальну святиню. Скільки коштувало будівництво універмагу та як він змінювався. Буде цікаво!

Новини Тернополя - 20 хвилин
Долучайся до нашого Telegram-каналу https://t.me/te20minut
Впізнайте міста Тернопільщини на фото (ТЕСТ)

У Тернопільській області налічується 18 міст з населенням від 2 700 до 214 000 жителів. Кожне з их може похвалитися своєю унікальною історією, пам'ятниками, природою, краєвидами.  Але чи впізнаєте ви їх просто поглянувши на світлину? Давайте перевіримо.

Новини Тернополя - 20 хвилин
Olena Sokil А скільки правильних відповідей у вас? Пишіть в коментарях.
photo_camera Жити чи виживати? На що вистачить мінімальної зарплати у Тернополі — ми склали графіки

З 1 січня 2022 року в Україні зросла мінімальна заробітна плата. Вона тепер становить 6500 гривень. Ми порахували, на що ж вистачить цієї суми у Тернополі. Скільки доведеться заплатити за житло, продукти та інші потреби? Дивіться графіки!

David Starr
У нас більша частина отих, що на мінімалці - створюють затори у місті )
Страхування від COVID-19 у Тернополі. Скільки і за що платять, які умови та підводні камені – розповідаємо

Ми порівняли поліси різних страхових компаній. Скільки коштує застрахувати здоров’я? У якому випадку можна отримати виплати та де платять навіть за те, якщо у вас виявили COVID-19 після тестування? Дивіться, які умови та «підводні камені» можуть бути при оформленні договору.  

Ніна Швед
У Франції - самогубство...
Скільки тернополян одружилися у 2021 році. Як легко подати заяву у 2022?

А вам цікаво, скільки жителів області одружилися? У сусідніх областях у шлюб вступили більше пар. Дивіться список «магічних» дат для реєстрації шлюбу в лютому і поспішайте забронювати. Як, куди швидко і легко подати заяву про державну реєстрацію шлюбу, а кому шлюб не можна укладати?  Ми з'ясували.  

Новини Тернополя - 20 хвилин
Долучайся до нашого Telegram-каналу https://t.me/te20minut
Жінка з пустими відрами чи похоронна процесія назустріч. Чи працюють насправді забобони – пояснюють експерти

Вірячи у прикмети і забобони, людина захищає себе від стресу і від почуття провини за незадовільний результат, каже психологиня. У що людина вірить – це і буде. По вірі вашій дається вам, нагадує священник.

Гранд Кургоянов
Якщо люди не будуть в щось вірити вони загубляться......😂Тому от нефіг делать вони вірять в шось......😂
photo_camera З одного ракурсу: з'явилась бруківка і не тільки. Як змінився парк ім. Шевченка від дня створення (ФОТО)

Парк Шевченка – одне з улюблених місць відпочинку тернополян та гостей міста. Кожного року він змінюється, з’являється щось нове, а щось – зникає назавжди. Ми продовжуємо серію публікацій «З одного ракурсу», де ми відтворюємо старі фотографії міста. Дивіться, як виглядав парку ім. Шевченка у 60-х роках та як він змінився за цей час.

Читач71
А чого немає ракурсу з багатоповерхівок. біля Чайки?
photo_camera На що витратити «ковідну тисячу»? Дивіться вісім цікавих книг від тернополян та про Тернопіль!

Усі повнолітні громадяни, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусної інфекції та мають «зелений» сертифікат у застосунку «Дія» можуть отримати допомогу від держави у розмірі 1000 гривень. Витратити кошти можна на залізничні та авіаквитки в межах України, квитки у театри, кіно, концерти, виставкові центри та музеї, абонементи у спортзали, ліки для людей 60+ та книги. Ми зібрали 8 книг від тернополян та про Тернопіль. Дивіться підбірку!

Новини Тернополя - 20 хвилин
Долучайся до нашого Telegram-каналу https://t.me/te20minut
Зимовий релакс у чані. Зібрали місця, де покупатися на Тернопільщині (ЦІНИ)

Їдете на чани в Карпати, а можна насолодитися ними тут. Місця для зимового відпочинку у гарячих купелях Тернопільщини зібрали журналісти «20 хвилин».

Наталия Осика
Панорама.
Будинок, який має дві адреси і погану славу. Що відомо про дім на Броварній, чому його бояться місцеві

Про будинок на вулиці Броварна ходить чимало чуток. Його історія незвідана і загадкова, будівлі вже понад 80 років. Які таємниці приховує будинок і як виглядає зараз, хто там живе, дізнався журналіст «20 хвилин».

Володимир Степанович
цей будинок є архітектурним пам"ятником та має охоронний номер.
play_circle_filled Тернополян «косить» не тільки коронавірус, а й грип. Як розрізнити: поради фахівців

Щодня виявляють все більше хворих на коронавірус. І цифри статистики — це лише підтверджені випадки з допомогою ПЛР-тестів.  Крім коронавірусу, до якого вже звикли всі, на Тернопільщині зафіксували ще і грип. Чи чекати нової епідемії? Як розрізнити симптоматику і в чому полягає відмінність у лікуванні? Розповідаємо.

Yuriy Hrytsyshyn
Та що її очікувати, як вона(вони) вже давно, серед нас..
photo_camera Хто вони — чотири кандидати на посаду ректора Політеху? Ми з'ясували

На місце ректора Тернопільського політеху претендують чотири особи. Хто вони і звідки, що про них відомо і чи потрапляли у курйози? Ми з'ясовували.  

Новини Тернополя - 20 хвилин
Долучайся до нашого Telegram-каналу https://t.me/te20minut
Як тернополяни можуть модернізувати свої будинки і при цьому добряче зекономити на опаленні

Чим саме ізолювати транзитний стояк, щоб зменшити витік тепла? Що встановити на батареях у під'їзді, щоб контролювати температуру і платити менше? Як зробити свій будинок енергоефективним і на чому ще можна зекономити, розповідають місцеві фахівці.  

Новини Тернополя - 20 хвилин
Долучайся до нашого Telegram-каналу https://t.me/te20minut
photo_camera Склали новий рейтинг сімейних лікарів. До кого найбільше йдуть тернополяни?

До сімейного лікаря українці біжать з усіма труднощами та проблемами зі здоров'ям. Він і вислухає, і порадить, і скерує до інших спеціалістів.  Ми дізнались, у кого з сімейних лікарів найбільше пацієнтів, та ділимось цими даними із вами. Пишіть у коментарях, чи задоволені ви роботою свого сімейного лікаря. 

Таня Сагайдак
Хочу подякувати і Софії Ярославівні хороший сімейний лікар
photo_camera Тернопільські євреї і жах Голокосту

Після Другої світової етнічний склад Тернополя змінився кардинально. Із майже 15 тис євреїв залишилося лише кількасот. 27 січня Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Anonymous
німці були окупантами неповних 4 роки.

а росіяни - більше 45. от і рахуйте.

насправді всі перераховані вами заклади з'явились би за будь якого розвитку подій - їх би побудували німці, якби виграли війну. поляки, якби залишили собі контроль над Галичиною.

І їх би побудували ми самі, якби отримали незалежність у 1941 році.

дуже неправильно вважати за гуманізм регулярні  тюремні обіди.
photo_camera Локальний продукт — це про здоров’я, а не про хайп: інтерв’ю з тернопільським ресторатором

Своє — означає найкраще. Переконує у розмові про продукти для якісних та смачних ресторанних страв тернопільський підприємець Володимир Харкавий.  Нещодавно чоловік побував на зустрічі провідних кухарів України, де говорили про розвиток локальної кухні. Розбираємось, що ж це таке та чи є у нашому місті.

Ліда Плющ
Mykola Halushchak Ей, фраєрок!) Ти що, найрозумніший тут?))
photo_camera play_circle_filled Закинуті будинки і нещасливі люди. Репортаж із села, де лише чотири жителі (ЕКСКЛЮЗИВ)

Знайомтесь, це Любомир. Він - колишній атовець, як і його брат. Живуть вони у  селі на чотири жителі під назвою Плоске, що біля Козови. Хоча за його словами, життям це важко назвати - без газу, води, магазинів, скоріше доводиться виживати. Що залишилося від Плоского? Де тепер ті люди, котрі полишали свої оселі і як тепер виглядають будинки "без душ"? Про несолодке життя мальовничого села читайте в нашому матеріалі.

Nadin Nikitiuk-Mydriivska
Непотрібна нація… Маючи все для життя й достатку- залишають і їдуть на все готовеньке. Залишити родинні фотографії, історію свого роду- це просто верхівка безумства!
Тернополянина вкусив собака. Що робити у таких випадках – алгоритм дій

Навіть незначна подряпина чи укус собаки для людини може завершитися летально. У цьому матеріалі ми розповімо, що робити, якщо вас вкусив чотирилапий.

David Starr
Найкраще - запобігти укусу собаки, а для цього при пересуванні у приватному секторі або де є бездомні собаки, завжди треба мати з собою електрошокер. Жодного контакту не потрібно, собаки дуже бояться його звуку.
Як ізолювати транзитні стояки у квартирах, щоб за них не платити. Чи зміняться платіжки за січень?

Робочі групи обстежують транзитні стояки у квартирах, дивляться чи вони ізольовані. Які вимоги до ізоляції і хто має робити? Якими будуть платіжки за січень? Запитали у директора тепломереж.  

Юра Дробиняк
Нащо труби ізолювати?
photo_camera «Сказала хлопцеві, що вагітна. Він мовчав...»: тернополянка про те, як зробила аборт і чому шкодує...

Цю історію важко вислухати без сліз. Та й слова підібрати важко, щоб якось розрадити.  Тернополянка Христина розповіла про те, як зважилась зробити аборт. Вона каже, що це рішення не повторила б, якби їй дали другий шанс.  Куди звертатись за допомогою, якщо ви опинились в складній ситуації та без підтримки.

Лили Драбик
Христино , мені дуже шкода , що ви потрапили в таку ситуацію і не знайшли підтримки у близьких людей ! Дуже шкода , що за вагітність відповідальність несе лише мама ! Батьки тим часом ховають голову у пісок , нажаль , це не поодинокі випадки ! Дякую

Вам , що поділилися своєю історією , бажаю вам щастя і пробачити себе , по іншому ваше життя буле нестерпним . Бережіть себе і сина ! І хай він виросте достойним хлопцем .Успіхів вам і душевного спокою ❤️
Валєра, Єлісєй, Лола, Квітка: які ще незвичні імена вибирають тернополяни для своїх дітей

За 11 місяців 2021 року на Тернопільщині народилися 6 391 дитина, з них 2 619 у обласному центрі. А як називали малюків?

photo_camera play_circle_filled Неіснуючі адреси і концертні зали. Ми перевірили, як виглядають бомбосховища для тернополян (ЕКСКЛЮЗИВ)

Міська рада розробила інтерактивну карту споруд цивільного захисту. Як вони виглядають всередині і чи готові до використання? Чи може туди потрапити пересічний тернополянин? Ми побували у кількох і подивилися, де можна сховатися.  

Віктор Адамик
Бункермуз підійде)
photo_camera Тепер не за гратами: ми попросили Олега Струня у суді прокоментувати смертельну ДТП (ВІДЕО)

Чергове засідання у справі, щодо смертельної ДТП 16-річної давності відбулось в Тернопіільському міськрайонному суді 25 січня.  На нього Олег Струнь прибув не із СІЗО, як раніше, а з дому, де перебуває під цілодобовим арештом.  Що відбувалось під час засдіння, бачила наша журналістка. 

photo_camera Замість СІЗО — домашній арешт у новому будинку. Ми пішли додому до Струня, який скоїв смертельну ДТП

Експодатківець Олег Струнь, якого звинувачують в смертельній ДТП 16-річної давності,  уже кілька днів під домашнім арештом.  Рідні загиблих в аварії дівчат звинувачують суд у несправедливому рішенні, а чоловіка називають вбивцею. Ми розшукали будинок, де виріс Олег Струнь, де він офіційно зареєстрований. Але, як виявили, його там немає. А де ж він? Як про нього відгукуються сусіди та що сказала нам мати підозрюваного? Про все читайте у ексклюзивному матеріалі від «20 хвилин».

Наталя Щирба
Закони беруть своє. Значить треба міняти закони.
Свіжий випуск

№ 22 від 1 червня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up