This version of the page http://te.20minut.ua/dopomahayemo (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-05-31. The original page over time could change.
Допомагаємо - 20 хвилин Тернопіль

Допомагаємо

photo_camera Як у тернопільському дитсадку для військових спекли майже чотири сотні великодніх пасочок (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Тернополяни навіть в умовах війни з російськими окупантами не втрачають святкового настрою перед Великоднем, а навпаки – діляться ним з нашими захисниками на передовій. Приміром, дружній колектив та батьки вихованців закладу дошкільної освіти №3 вже спекли для українських солдатів майже чотири сотні пасочок-крафінів, які передають разом з дитячими оберегами.

photo_camera Переселенцям на Тернопільщині виплачують грошову допомогу від ООН: як зареєструватися? (ЕКСКЛЮЗИВ)

У Тернополі запрацював проєкт по виплаті грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Люди можуть отримати кошти у рамках співпраці Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та ГО «Право на захист». Скільки переселенців вже зареєструвалось на цю програму? Як це зробити та де? Читайте у репортажі.

photo_camera Як тернопільська стоматологія стала надійним пристановищем для лікарів-переселенців (РЕПОРТАЖ)

До початку повноцінного вторгнення росії не був готовий ніхто, більшість біда застала зненацька. Попри це, українці нездоланні,  гуртуються і спільно наближають нашу перемогу. Яскравим взірцем є стоматологія у Тернополі, де лише за кілька тижнів утворилася нова «сім’я» лікарів – переселенців з «гарячих» точок, що нарешті у безпеці, допомагають один одному і пацієнтам.

Відомий фестиваль "Файне місто" розпочинає збір коштів для потреб полку "Азов": як допомогти?

Зараз військові полку "Азов" мужньо відбивають атаки російських окупантів, проте потреби в амуніції, медикаментах та техніці з кожним днем лише зростають. Саме тому всі зібрані кошти команда фестивалю "Файне місто" спрямує на закупівлю екіпіровки та техніки для виконання бойових задач з оборони Маріуполя. 

Створили спеціальний онлайн-портал: як допомогти Україні?

Портал для всіх, хто хоче підтримати країну, був розроблений спільно з Офісом президента України і Кабінетом Міністрів України.

Повідомляти про пересування окупантів тепер можна і без інтернету. Допомагайте нашим ЗСУ!

Відтепер чат-бот @stop_russian_war_bot отримав нові можливості – туди можна надсилати дані про пересування ворога навіть за відсутності інтернету. Про нову "фішку" для українців повідомила пресслужба СБУ.

Як не стати "правою рукою" ворога? Пам'ятка від Збройних Сил України

Збройні Сили України нагадали населенню, що не можна робити під час повітряної тривоги, аби не допомагати російському ворогу.  Найперше - не давайте окупантам інформацію! У який спосіб - читайте далі.

Знайдете багато корисного: Вийшов посібник про «повернення» після війни

«Посібник самодопомоги», як вказано у його вступі, «написаний ветеранами для ветеранів та всіх, кого зачепила війна». Чим посібник такий особливий? Що з нього може знадобитись пересічним тернополянам? Читайте далі.

photo_camera Спортивний комплекс із сотнею посмішок: як працює тернопільська організація «Шелтер» (РЕПОРТАЖ)

Понад два тижні в Україні мало не щодня лунають сирени, а люди змушені ховатись в укриття та підвали. На вулицях деяких міст ведуться бої, чути вибухи і постріли. Допомога один одному у час війни як ніколи важлива. Тимчасовий прихисток для дев’яноста переселенців з регіонів, де жити на даний момент небезпечно, забезпечила волонтерська організація «SHELTER TERNOPIL». Про неї – далі у матеріалі.

Що робити з чотирилапими? Як працює перетримка в Тернополі?

Війна змусила українців покинути їхні домівки та переселитись у безпечніші регіони нашої держави. Тернопільщина – один з таких.  Разом з людьми нерідко до нас приїздять їхні чотирилапі друзі і знайти хороші умови для домашніх улюбленців буває важко. Тому актуальною стає перетримка тварин, поки їхні господарі зайняті облаштуванням свого побуту тут чи деінде. 

Свіжий випуск

№ 21 від 25 травня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up