This version of the page http://avellum.com/ua/news/law (89.184.67.44) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-05-22. The original page over time could change.
Правові новини
  • УКР
  • EN

Правові новини

Рішення Верховного Суду підтверджує можливість подачі позовів про відшкодування шкоди (деліктні позови) до Російської Федерації

Цією постановою національні суди визнано такими, що мають юрисдикцію розглядати справи за позовами до РФ про відшкодування шкоди, завданої фізичним особам.

11 травня 2022

Оновлення нотаріального та реєстраційного законодавства

Серед іншого, Постанова передбачає послаблення деяких обмежень, зокрема визначає умови для проведення державної реєстрації речових прав, водночас встановлюючи ряд заборон задля уникнення зловживань під час вчинення нотаріальних та реєстраційних дій в умовах воєнного стану і протягом одного місяця після завершення його дії.

5 травня 2022

Україна легалізує віртуальні активи (криптосектор)

Закон запроваджує правове регулювання сектору віртуальних активів в Україні та почне діяти після вступу в силу закону щодо оподаткування ВА.

22 квітня 2022

Оренду землі спрощено на період воєнного стану

Закон спрощує передачу в користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення та земельних часток (паїв) для забезпечення проведення посівної кампанії в умовах воєнного стану.

14 квітня 2022

В Україні запроваджено спеціальний режим оподаткування на період дії воєнного часу

Законами було внесено кілька суттєвих податкових змін на період дії воєнного стану.

5 квітня 2022
більше новин