Статьи

Вмикай талант на повну та отримуй більшу зарплату

Ваша зарплата вас не влаштовує? Прийшов час це змінити. На безкоштовному вебінарі проекту Talent ON grc.ua | grc ми говорили про те, які зараз панують тенденції на ринку праці, як отримати вигідний офер та краще себе «продати».

Спікери заходу – Андрій Стрехалюк, фахівець із формування високоефективних команд та пошуку талантів і кар’єний консультант та керівниця експертно-аналітичного центру grc.ua | grc Юлія Дрожжина, поділились зі слухачами планом дій, який приведе вас до роботи з більшою зарплатою.

ВИВЧІТЬ РИНОК

Перед тим, як заводити розмову з керівником про те, що ви хочете отримувати більше, чи оновлювати резюме та приступати до активного пошуку роботи приділіть трохи часу дослідницькій діяльності. Передивіться вакансії та резюме конкурентів на jobі-порталі та знайдіть відповіді на такі питання:

  • Які спеціалісти зараз в ціні?
  • Кому платять найкраще?
  • Скільки заробляють чи хочуть заробляти інші представники вашої професії з аналогічним стажем?
  • Які вимоги висувають роботодавці до спеціалістів, яким готові платити бажану вами зарплату?

Чому вивчення ринку буде корисним для вас?

  1. По-перше, якщо ви ще не визначились остаточно зі сферою діяльності, вона дасть вам розуміння які галузі розвиваються більш динамічно, а які – «пасуть задніх», які спеціалісти користуються попитом, а які – не надто затребувані та скоро взагалі можуть зникнути з ринку праці.
  2. По-друге, розуміння ринкових зарплат для спеціалістів вашої професії та кваліфікації – ваш аргумент при розмові з поточним керівництвом про підвищення зарплати. Якщо ви отримуєте набагато менше, ніж пропонують інші працедавці за той самий об’єм роботи, про це треба говорити. Звичайно, не варто погрожувати піти до конкурентів у разі відмови переглянути розмір оплати праці. Але апелювати до ситуації на ринку праці буде корисно.
  3. По-третє, можливо, наразі вам не вистачає кваліфікації чи певних навичок, щоб претендувати на омріяну зарплату. Тоді ви можете використовувати вимоги до високооплачуваних спеціалістів як орієнтир для розвитку. Помітили, що у вакансіях, де вимагають знання англійської не нижче upper-intermediate? Ну то значить прийшов нарешті час записатись на курси чи, наприклад, до розмовного клубу.

► ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ПОПИТ ТА ПРОПОЗИЦІЇ НА РИНКУ ПРАЦІ УКРАЇНИ ТУТ

ПРОКАЧАЙТЕ НАВИЧКУ ПОДОБАТИСЬ РЕКРУТЕРАМ

Ваша задача на цьому етапі презентувати себе та свій досвід таким чином, щоб завоювати увагу та вакансію потенційного працедавця.

Що ж потрібно прокачати?

  • Свій досвід та своє резюме. Наприклад, рекрутери, окрім наявності певних hard- та soft-скілів звертають увагу, як часто ви змінюєте роботу. Не можете похвалитись тим, що затримувались на одному місці більше ніж на півроку? Ну то будьте готові до того, що потенційний роботодавець буде ставитись до вашої кандидатури з упередженням. Адже так само за декілька місяців ви можете піти і від нього. Скепсис можуть викликати і ті кандидати, які «сидять» на одному місці десятиріччями і при цьому не демонструють ні досягнень, ні розвитку, ні зростання.
  • Навички проведення особистих зустрічей та проходження співбесід. До кожної співбесіди треба готуватись: дізнатись про компанію, її цілі та стратегію, одразу продумати, які «болі» цього бізнесу ви зможете допомогти вирішити. Є сенс після співбесіди надіслати співрозмовнику follow-up – лист, в якому ви подякуєте рекрутеру за час, який він вам приділив, дізнайтесь про наступні кроки взаємодії. До речі, навіть якщо зараз ви не збираєтесь міняти роботу, є сенс час від часу ходити на «тренувальні» співбесіди. Так ви зможете тримати себе «в тонусі», знати, що зараз потрібно роботодавцям та що питають на інтерв’ю.

А як попасти на співбесіду? Оновити резюме на grc.ua | grc та відгукнутись на цікаву вакансію!

Створити резюме
Вакансії

ЩЕ ДЕКІЛЬКА ПОРАД, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ БІЛЬШЕ ЗАРОБЛЯТИ ТА БУТИ ЗАТРЕБУВАНИМ НА РИНКУ ПРАЦІ

✅ Навчайтесь – без цього не буде постійного зростання. Тому плануйте своє навчання (читайте, проходьте курси, відвідуйте заходи)

✅ Розширяйте самостійно свою відповідальність – завжди будуть дивитися, чи берете ви на себе трохи більше, ніж інші

✅ Майте високий рівень результативності – ви повинні працювати трохи ефективніше, ніж інші

✅ Правильно розставляйте акценти в резюме, пишіть про досягнення

✅ Складайте окреме резюме під кожну цікаву для вас вакансію

✅ Подумайте, які проблеми конкретного роботодавця ви можете допомогти вирішити

✅ Майте в голові свою кар'єрну драбину на 20 років та SMART-цілі на найближче майбутнє

✅ Складіть перелік того, що для вас найцінніше у роботі та що вам потрібно отримувати від роботодавця

Переглянути запис вебінару

Talent ON – для талантів, які будують свою кар’єру, починаючи із перших сходинок на її старті до найвищих вершин на топових позиціях. Анонси вебінарів і корисних подій, найактуальніші поради та пропозиції від кращих роботодавців – у вашому смартфоні.

Вас чекає ще більше цікавих можливостей, які допоможуть реалізовувати себе та знаходити те, що шукаєте. Слідкуйте за датами вебінарів на сайті grc.ua | grc, на нашій сторінці у Фейсбук та у Телеграм-каналі проекту Talent ON.

Вакансии дня

Комментарии