Пакування заради планети

У межах своїх заходів зі збереження ресурсів компанія Sony намагається значно зменшити обсяг пластику, що використовується в пакуванні навушників. 

Ініціатива 1

Від пластику до паперу в пакуванні
Зменшення вмісту пластику на 90%

У межах наших усебічних зусиль щодо оновлення ми замінюємо пластикове зовнішнє пакування наявних моделей на паперове. Зокрема, зовнішнє пакування навушників MDR-EX15AP було перероблено, щоб зменшити загальне використання пластику приблизно з 96% до менш ніж 5%.

Порівняння ступенів використання пластику

[1] До оновлення [2] Після оновлення

Загальний вигляд пакування MDR-EX15AP

[1] До оновлення [2] Після оновлення

Менше пластику для простішої переробки

Раніше в картонному пакуванні використовувалося поліпропіленове (пластикове) ламінування, яке перешкоджало переробці. Його замінило абразивостійке покриття, яке дає змогу переробляти пакування. 

[1] Процес поліпропіленового ламінування поверхні паперу
[2] УФ-покриття за допомогою технології друку

Ініціатива 2

Пакування з меншим вмістом пластику

Екологічна раціональність була однією з концепцій розробки навушників WF-1000XM4, що дало змогу вперше досягти значного зменшення вмісту пластику в пакуванні нашої серії навушників . На заміну поліетиленовим пакету й блістерному лотку для навушників і кабелю прийшли паперові – уперше в серії навушників було використано паперовий лоток. Стійкий до подряпин ЕВА та ізолювальний шар, який раніше виготовлявся з пластику, також було замінено паперовими матеріалами.

Комбінований матеріал від Sony

Наше інноваційне комбіноване паперове пакування розроблено для екологічної раціональності, від виробництва до вторинної переробки. За винятком наліпки, пакування навушників WF-1000XM4 повністю виготовлене з комбінованого матеріалу.

Походження й виробництво

Виготовлено з переробленого паперу й продуктів раціонального лісокористування

Матеріали

Усі різноманітні компоненти пакування створюються з використанням комбінованого матеріалу, завдяки чому їх легко й зручно переробляти.

Кейта Сакане

Директор електротехнічного відділу / менеджер проектів

Підрозділ мобільних виробів,
бізнес-група домашніх розважальних систем і аудіовиробів
Sony Corporation

Кілька років тому, коли я очолив розробку цієї моделі, мене турбували марний простір у пакуванні й товщина посібника з інструкціями, і я хотів це змінити. Дослідження ринку в регіоні та різних країнах показало, що люди хочуть купувати вироби, розроблені на основі політик екологічної свідомості. І це стало для нас важливим стимулом.

Команда розглянула можливість зменшення марного простору в пакуванні, а також формулювання в посібнику з інструкціями. Використання екологічно безпечних матеріалів тягне за собою витрати, але ми вирішили цю проблему, зменшивши габарити всього виробу та площу пакувальних матеріалів. Я вважаю, що зменшення габаритів також зменшує вплив на довкілля під час транспортування.
Я пишаюся тим, що нам удалося створити виріб, який не лише задовольняє клієнтів, а й допомагає зберегти довкілля. Дякую за співпрацю всім, хто брав участь у його розробці під час пандемії коронавірусу.

Кацуро Хасімото

Директор технічного департаменту

Підрозділ мобільних виробів,
бізнес-група домашніх розважальних систем і аудіовиробів
Sony Corporation

Я працював над пакуванням багатьох навушників Sony, але вважаю, що пакування навушників WF-1000XM4, яке взагалі не містить пластику, стало першим для Sony та, можливо, навіть передовим у галузі заходом із захисту довкілля.
Раніше пластикове пакування сприймалося як належне, але в цьому випадку рішення, що пакування має взагалі не містити пластику, робить дизайн значно складнішим.
Обговорюючи ідеї й вирішуючи проблеми по черзі, нам нарешті вдалося розробити пакування, у якому взагалі не використовується пластик.
У майбутньому ми хочемо й далі розробляти екологічне пакування.