This version of the page http://zt.20minut.ua/Nashe-mynule (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-04-10. The original page over time could change.
Наше минуле - новини про історичні пам'ятки - 20 хвилин Житомир

Наше минуле

У цей день 68 років тому Крим став Україною. Історія і прикмети 19 лютого

Сьогодні, 19 лютого, відзначають кілька свят, а також річниць історичних подій. У добірці — найцікавіші з них.

Житомирські міські легенди та перекази про містичне. Бандитський Житомир у 90-ті

Житомир має власну антологію міфів та казок, але більшу частину цієї спадщини ми майже взагалі не знаємо.

«Ой, хмелю, наш, хмелю… Чи будеш ти, хмелю, ще колись зимувати?»

Історія Житомирщини насичена різноманітними і різнобічними подіями, які завжди її змінювали. 

Житомирські міські легенди та перекази про містичне. Загадковий Житомир у дев'яності роки

Ми продовжуємо розповідь про цілителів у лихі дев'яності роки.

Стрітення Господнє: коли будемо відзначати в 2022 році та історія свята

Стрітення Господнє — одне із найдавніших і найважливіших релігійних свят. Відзначають його і православні, і католики, щоправда, у різні дні. Християни західного обряду його вже відсвяткували 2 лютого. А ось у християн східного обряду воно ще попереду - 15 лютого.

У цей день вітайте Ксенію. Історія, традиції та заборони 6 лютого

Сьогодні, 6 лютого, у світі відзначають Всесвітній день без мобільного телефону, а віряни вшановують пам'ять блаженної Ксенії Римлянки. До вашої уваги традиції та прикмети в цей день.

Житомирські міські легенди та перекази про містичне. Загадковий Житомир у дев'яності роки

Цього разу ми вирішили присвятити нашу розповідь таємницям та загадкам Житомира більш сучасного. Ну майже сучасного. Ми розкажемо про загадковий Житомир в останнє десятиріччя двадцятого століття.

photo_camera В обласній науковій бібліотеці відкрилися виставка, присвячена виводу радянських військ з Афганістану. Фоторепортаж

Виставка «Честь. Відвага. Обов’язок» відкрилася 3 лютого у відділі мистецтв в Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича. Виставка присвячена Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який щороку відзначається 15 лютого.

Сьогодні вітаємо Антона та Антоніну. Історія, заборони та прикмети 30 січня

Дата 30 січня ввійшла в історію кількома знаковими подіями та святами. У матеріалі знайдете традиції та прикмети на цей день, а також, що не можна робити.

«Перші кіборги». В Україні відзначають День пам'яті Героїв Крут

Бій під Крутами — символ стійкості, патріотизму та героїзму української молоді у боротьбі за незалежність. А сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України.

Свіжий випуск

№ 5 від 16 лютого 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up