This version of the page http://onu.edu.ua/uk/administratyvni-novyny (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-04-10. The original page over time could change.
Адміністративні новини

Ректор Вячеслав Труба провiв онлайн-зустрiч з колективом Наукової бібліотеки ОНУ Мечникова.

31  березня відбулась онлайн-зустріч ректора ОНУ  Вячеслава  Труби з колективом Наукової бібліотеки ОНУ Мечникова. Сьогодні головні завдання перед колективом бібліотеки - це забезпечення навчального процесу, створення належних умов для читача та збереження книжкового фонду. Адже університетська книжкова колекція є унікальним культурним надбанням не тільки нашої країни, а й всього людства.

Адміністрація бібліотеки повiдомила, що йде процесс налаштування оперативного обслуговування в онлайн-режимі та оптимального забезпечення навчального процесу в умовах дистанційного навчання.

Бібліотекарі, а це здебільшого жінки, отримали підтримку від адміністрації університету, за що щиро вдячнi. Співробітники університетської бібліотеки разом з усією країною сподіваються на якнайшвидшу перемогу України  - і вже будують плани на майбутнє.

Детальніше...

Звіт ректора ОНУ імені І.І. Мечникова професора Вячеслава Труби за рік роботи на посаді ректора

25 січня у ОНУ імені І.І.Мечникова відбулися щорічна конференція трудового колективу. Зі звітом за рік роботи перед представниками всіх факультетів та підрозділів університету виступив ректор ОНУ, доктор юридичних наук Вячеслав Труба.

«Вельмишановнi коллеги! Шановна унiверситетська спiльното! Минув перший рiк мого перебування на посадi ректора Одеського нацiонального унiверситету iменi Мечникова, посадi, яку я отримав завдяки вашiй пiдтримцi та довiрi.

Мiй звiт перед вами – це звiт про нашу з вами кропiтку працю у 2021 роцi, досягнення, здобутки, а також переспективи подальшого розвитку», - йдеться у «Звiтi ректора», друкований екземпляр якого отримав кожен з присутніх.

Звiт про работу ректора включає наступні розділи:

Детальніше...

Збори трудового колективу ФМФIТ

Збори трудового колективу факультету математики, фізики та інформаційних технологій

відбудуться 17 січня 2022 року в 11.00 год.

у Великій фізичній аудиторії (корпус на Пастера 27)

Детальніше...

З Днем Незалежності! - привiтання ректора

Щиро вітаю із визначною подією — Днем Незалежності України!
Нехай свято 30–рiччя Незалежностi держави додасть наснаги, успіхів і творчих здобутків! Бажаю, щоб у святах i буднях  з нами були гордість за нашу країну, прагнення до єдності та порозуміння. Щастя і благополуччя нашій країні і  нам, її громадянам!

Ректор ОНУ iмені І.І. Мечникова Вячеслав Труба
 
Детальніше...

Розпорядження щодо виконання рішень РНБО України

9 липня 2021 року видано Розпорядження №20 по університету щодо дотримання всіма співробітниками Рішень РНБО України щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів до фізичних та юридичних осіб, діяльність яких шкодить національним інтересам України. Звертаємо Вашу увагу на необхідність неухильного виконання Розпорядження при провадженні всіх видів діяльності університету.

Розпорядження щодо виконання рішень РНБО України

Детальніше...

Рішення атестаційної колегії МОН України від 29 червня

ВІТАЄМО!

Ректору університету Трубі Вячеславу Івановичу присуджено науковий ступень доктора юридичних наук зі спеціальності 12.00.03 «Цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право»

ВЧЕНІ ЗВАННЯ ПРИСВОЄНО:

Детальніше...

Деканом економiко-правового факультету ОНУ Мечникова обрано професора кафедри цивільно-правових дисциплін Людмилу Михайлівну Токарчук

На ЕПФ ОНУ відбулись збори трудового колективу , на яких було одностайно підтримано пропозицію ректора Університету професора Вячеслава Івановича Труби призначити деканом факультету професора кафедри цивільно-правових дисциплін Людмилу Михайлівну Токарчук та обрано склад Вченої ради факультету.

Вiтаємо!

Детальніше...

Вчена рада нового складу провела перше засідання

Вчена рада нового складу провела перше засідання 29 червня в Конференц-залі ОНУ Мечникова, на Дворянській, 2.

67 членів Вченої ради є обраними представниками від усіх навчально - наукових підрозділів ОНУ ім. Мечникова і від органів студентського самоврядування. До складу нової Вченої ради увійшли два ректора ОНУ минулих каденцій: доктор фізико-математичних наук професор Валентин Андрійович Сминтина (1995 - 2010 рр ректорства), доктор політичних наук професор Ігор Миколайович Коваль (2010 - 2020 рр ректорства). Згідно з пропозицією вченого секретаря Вченої ради, Світлани Курандо, відбулося таємне голосування за кандидатуру голови Вченої ради.

Детальніше...

Щодо подій 8 червня 2021 року за адресою Шампанський провулок, 2

8 червня 2021 року представники ТОВ «Мега Сіті ХХI» здійснили чергову спробу незаконного захоплення території університету.

Детальніше...

Конференція трудового колективу Одеського національного університету імені І.І.Мечникова

18 ЧЕРВНЯ 2021 РОКУ О 14-00 ГОД.

в Актовій залі (Французький бульвар 24/26) відбудеться Конференція трудового колективу
Одеського національного університету імені І.І.Мечникова

Порядок денний

  1. 100 днів на посаді: перші кроки ректорства.
    • Доповідає Труба В.І.
  2. Обрання виборних представників від структурних підрозділів до складу Вченої ради університету.
    • Доповідає ректор Труба В.І.
  3. Затвердження Колективного договору ОНУ на 2021-2024 роки.
    • Доповідає Голова профкому співробітників Пєнов В.В.
  4. Про внесення змін до Статуту. 

Реєстрація делегатів Конференції починається з 13-00.

Детальніше...

Вiтаємо з ювiлеєм проректора з наукової роботи ОНУ Володимира Олекciйовича Iваницю!

Шановний Володимире Олексiйовичу!

Щиро, вiд усiх наших сердець, вiтаємо Вас iз ювiлеєм! Вдячні, що багато рокiв маємо змогу працювати поруч з Вами – високопрофесiйною, виваженою, порядною людиною. Ваш талант керiвника, послiдовнiсть, iнтуїция, мудрiсть науковця зробили можливими багато славетних досягнень та винахiдiв у Одеському нацiональному унiверситетi імені І.І. Мечникова.

Виплекана Вами плеяда дослiдникiв продовжує розбудову української науки.

Нехай на Вашому життєвому шляху зустрiнеться багато цiкавих наукових тем та відкриттiв!

Здоров'я, добробуту, щастя!

З найщирiшими побажаннями,

Ваш ОНУ iменi I. I. Мечникова

Детальніше...

Зустріч ректора ОНУ імені І.І Мечникова Вячеслава Труби та заступника Міністра культури та інформаційної політики України Тараса Шевченка.

Зустріч ректора ОНУ імені І.І. Мечникова Вячеслава Труби та заступника Міністра культури та інформаційної політики України Тараса Шевченка відбулася сьогодні в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова. Як зазначив на зустрічі заступник Міністра Т. С. Шевченко, у Міністерстві він відповідає за блок інформаційної політики, а одним iз напрямків спеціалізації є медійне право. «Тематика медіаграмотності, питання журналістики та журналістської освіти, медійних законів - важливі питання сучасного інформаційного простору», - зазначив у ході зустрічі заступник Міністра.

«Університет Мечникова - перший університет в Одесі, де був відкритий факультет журналістики. На ці спеціальності в ОНУ стабільно високий попит», - сказав ректор В. І. Труба.

Проректор ОНУ Майя Нiколаєва наголосила на міждисциплінарнiй взаємодії таких спеціальностей університету, як журналістика і політологія.

А декан факультету журналістики, реклами та видавничої справи ОНУ Мечникова Олена Іванова звернула увагу на необхідність просування культури, як основного чинника її розвитку в сучасних умовах.

У зустрічі також взяли участь:

  • Валентина Диновська (експертна група Директорату інформаційної політики та інформаційної безпеки)
  • Ярослава Рєзнікова - заступник директора департаменту культури, національностей та релігій ОДА
Детальніше...

З Днем Народження, Університет! - привітання ректора ОНУ

Дорогі друзі, колеги!

Вітаю вас з Днем заснування Одеського національного університету імені Іллі Ілліча Мечникова!

Університету виповнюється 156 років. Впродовж усієї своєї історії він втілює інновації в країні і світі, надає своїм випускникам дослідницькі навички, фундаментальні знання. Нехай кожен день нашого нового року приносить студентам, викладачам, співробітникам, усій великій сім'ї мечниковців нові радісні відкриття і звершення.

Здоров'я, добробуту і процвітання! Vivat Academia! З Днем народження, ОНУ!

Ректор ОНУ Вячеслав Труба

Детальніше...

9 травня ми вшановуємо Подвиг заради мирного життя на Землі

Шановні колеги!

9 травня ми вшановуємо Подвиг заради мирного життя на Землі.

Одеський університет імені І.І Мечникова зробив свiй внесок в iсторію захисту Батьківщини. Пам'ятаємо співробітників університету — учасників бойових дій, пам'ятаємо нагороджених посмертно.
Ті, хто повернувся з фронту або евакуації, зв'язали долю з університетом. Саме в 1945 році Університету надано ім'я Нобелівського лауреата Іллі Мечникова. Це стало для студентів і викладачів символом переходу від військових випробувань до мирної праці. Як кожна сім'я, університетська родина пам'ятає подвиг своїх ветеранів.

Історія не знає умовного способу.

Сьогоднішній плюралізм думок, можливість вільно говорити i мислити — завдяки тому, що тоді, у 1945 році, була поставлена одна велика крапка.

Вітаю iз знаменним Святом — Днем Перемоги!
Бажаю всім міцного здоров'я!
Хай небо завжди буде мирним, а пам'ять — вдячною.
Благополуччя, єдності і радості творчої праці!

Ректор ОНУ iмені І.І. Мечникова Вячеслав Труба

Детальніше...

Ректор ОНУ iмені І.І.Мечникова Вячеслав Труба своїм наказом призначив проректора

Ректор ОНУ Мечникова В.І.Труба своїм наказом призначив Олександра Віталійовича Григор'єва проректором з навчальної діяльності та соціально-економічного розвитку.

Олександр Віталійович Григор'єв – випускник ОНУ Мечникова 2007 р., спеціальність «політологія», кандидат політичних наук, доцент кафедри політології, у 2014-2021 роках - заступник відповідального секретаря приймальної комісії.

Вітаємо!

Детальніше...

Наказ про організацію освітнього процесу в умовах карантину "Червона зона"

Наказ №38-02 про організацію освітнього процесу у другому семестрі 2020-21 навчального року у звязку з погіршенням епідемічного стану у березні 2021 року

Детальніше...

Нагороди НАН України науковцям ОНУ імені І.І. Мечникова

Вiдзнакою НАН України за наукові досягнення та Вiдзнакою за професiйнi здобутки в ОНУ на Вченій раді 22 березня нагороджени:

  • Топчієв Олександр Григорович - доктор географічних наук, професор, зав. кафедри економічної та соціальної географії
  • Кузнецов Едуард Анатолійович - доктор економічних наук, професор, зав. кафедри менеджменту та інновацій
Детальніше...

Підготовка наукової зміни

Вiдзнакою НАН України за пiдготовку наукової змiни в ОНУ на Вченій раді 22 березня нагороджено доктора політичних наук, професора кафедри міжнародних відносин, Коваля Ігоря Миколайовича, ректора ОНУ ім. Мечникова (2010-2020 рр.). Почесну нагороду професору Ігорю Ковалю вручив ректор ОНУ професор Вячеслав Труба.

Детальніше...

В ОНУ 22 березня нагородили кращих

22 березня на Вченій раді ректор ОНУ професор Вячеслав Iванович Труба нагородив грамотами переможців конкурсу «Кращi викладачі очима студентів в умовах дистанційного навчання 2020».

Нагадаємо, що конкурс організовано профкомом студентів та аспірантів ОНУ, за підтримки адміністрації університету. У онлайн-голосуванні взяли участь 3 тисячі студентів денної форми навчання, представники всіх 11 факультетів та коледжу ОНУ імені І.І. Мечникова. Вітаємо переможців!

В ході засідання Вченої ради були вручені також нагороди професорам від Національної академії наук. В цей же день ректор вручив грамоти активістам профкому студентів і аспірантів, які організували онлайн-конкурс.

Детальніше...

З понеділка, 22 березня всі навчальні підрозділи ОНУ Мечникова переходять на ON-LINE навчання

Детальніше...

З 8 березня! - привітання ректора ОНУ імені І.І. Мечникова

Все, що дорого нам у житті, і саме життя - подаровано жінками. Мами, бабусі, улюблені, колеги - зі Святом!
Весняне свято, 8 березня, дає старт настрою року. Будьте здорові, щасливі, благополучні!

Аlma mater, ОНУ імені І.І. Мечникова, зобов'язана вам багатьма досягненнями й успіхами. Університет пишається своїми жінками: студентками, випускницями, співробітницями.
Нехай завжди в радість буде шлях на роботу і повернення додому! Нехай все ладиться і вдається!
Від щирого серця вітаю вас!

Ректор ОНУ імені І.І. Мечникова Вячеслав ТРУБА

 

Детальніше...

Ректор ОНУ iмені І.І.Мечникова Вячеслав Труба своїми наказами призначив проректорiв

Згiдно з наказами ректора, проректорами призначени:

  • Ніколаєва Майя Іванівна – проректором з науково-педагогічної роботи;
  • Смітюх Андрій Володимирович – проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва.
  • Ніколаєва М.І. – випускниця ОНУ Мечникова 1996 р., спеціальність «політологія», кандидат політичних наук, доцент кафедри історії та світової політики; у 2012-2021 роках – заступник директора Інституту соціальних наук, заступник декана факультету міжнародних відносин, політології та соціології, у 2011-2021 роках - відповідальний секретар приймальної комісії.
  • Смітюх А.В. – випускник ОНУ Мечникова 1998 р., спеціальність «правознавство», доктор юридичних наук, професор кафедри адміністративного та господарського права; у 2017-2021 роках – заступник декана економіко-правового факультету з наукової роботи

Вітаємо!

Детальніше...

У Великій фізичній аудиторії відбулося засiдання Вченої Ради Унiверситету

23 лютого у Великій фізичній аудиторії відбулося засiдання Вченої Ради Унiверситету.

Згiдно порядку денного, заслушан звіт про фінансову діяльність ОНУ імені І.І. Мечникова у 2020 році головного бухгалтеру Калініної Л.О.

Вiдбулось обрання за конкурсом на вакантні посади науково-педагогічних працівників, чергове присвоєння вчених звань.

На початку засiдання ректор ОНУ iмені І.І Мечникова професор Вячеслав Труба подякував присутнім за довіру, надану йому в ході виборчої кампанії, і висловив упевненість у подальшій плідній роботі.

Професору кафедри iноземних мов Кононенко О.О. був вручений диплом професора, а в. о. декана філологічного факультету Кондратенко Н.В. - подяка МОН України «За вагомий особистий внесок у розвиток освіти України».
----------
фото: прес-служба ОНУ

Детальніше...

Розширене засідання Науково-методичної ради 18 лютого 2021 року

18 лютого відбулося розширене онлайн-засідання Науково-методичної ради на тему: «Досвід перших акредитацій» за участю гарантів освітніх програм С.П. Гвоздій, О.Ю. Зінченко, Ю.О. Гунченко, В.В. Яворської. Це перші програми Університету, які успішно пройшли процедуру акредитації восени 2020 року. У засіданні взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи О.В. Запорожченко, співробітники Центру забезпечення якості освіти, близько 80 науково-педагогічних працівників ОНУ, більшість з яких є гарантами освітніх програм ОНУ імені І.І. Мечникова.

Детальніше...

Ректор Одеського національного університету імені І.І. Мечникова - професор Вячеслав Труба

Наказом МОН від 17.02.21 професора Трубу Вячеслава Івановича призначено ректором Одеського національного університету імені І. І. Мечникова.

«Призначити Трубу Вячеслава Івановича, професора, ректором Одеського національного університету імені І.І. Мечникова строком на п'ять років, з 18 лютого 2021 року», - йдеться у наказі, підписаному міністром С.М. Шкарлетом.

Нагадуємо, у грудні в ОНУ імені І.І. Мечникова у два тури пройшли вибори ректора. Більшістю голосів виборців було обрано Вячеслава Івановича Трубу.

Довідка: Труба Вячеслав Іванович народився 23 січня 1967 року у м. Одесі. Поступив, після служби в армії, до університету, закінчив його з відзнакою у 1992 році. Пройшов шлях від студента до декана економіко-правового факультету. Працював деканом зазначеного факультету 14 років. Доктор юридичних наук, Заслужений юрист України, професор кафедри цивільно-правових дисциплін. Читає лекції з навчальних дисциплін:

  • «Цивільне право України»;
  • «Сімейне право України».

Вся професійна діяльність В.І. Труби пов’язана з Одеським національним університетом імені І. І. Мечникова

Детальніше...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Кінець
Сторінка 1 із 4

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Телефон приймальні ректора:
(38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

 

Наші партнери

Top