This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-03-25. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
25.03.2022

Управління "Академія інтелектуальної власності" Укрпатенту працює!

Управління "Академія інтелектуальної власності" Державного підприємства “Український інститут інтелектуальної власності” (Укрпатент) продовжує роботу. 

Як зазначає начальник управління Віталій Саркісян, спільно зі Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ) регулярно координується діяльність з підтримки сфери ІВ, готуються спільні заходи та опрацьовуються кроки з розвитку Академії ІВ в Україні. Зокрема, узгоджується можливість перекладу дистанційних навчальних курсів ВОІВ українською мовою.

Також спільно з Європейським патентним відомством (ЄПВ) та Європейською патентною академією напрацьовуються спільні активності з метою підтримки та підвищення обізнаності представників закладів освіти, винахідників, малого та середнього бізнесу та ін. Проводиться комунікація зі школами та закладами вищої освіти з метою координації проведення спільних просвітницьких заходів, онлайн-уроків, тренінгів, лекцій.

Окрім цього плануються та узгоджуються з міжнародними партнерами заходи до Міжнародного дня інтелектуальної власності (26 квітня).

Усі співробітники управління знаходяться в безпеці, постійно на зв’язку та спільно з міжнародними партнерами активно працюють над розвитком сфери ІВ в Україні.

 

25.03.2022

Підтримка від патентних повірених Великої Британії

До Укрпатенту продовжують надходити листи підтримки від патентних відомств та провідних організацій сфери ІВ.

Лист від Інституту патентних повірених (Chartered Institute of Patent Attorneys, CIPA), професійної організації, яка репрезентує понад 99% практикуючих патентних повірених Великої Британії.

--

Шановний д-р. Кудін

Рада Інституту патентних повірених (CIPA) висловлює свою повну підтримку народу України. Наші думки в цей найскладніший час - з усіма вами і, зокрема, з нашими друзями та колегами, які працюють у сфері інтелектуальної власності в Україні.

CIPA тісно співпрацює з Відомством інтелектуальної власності Великої Британії, щоб забезпечити дотримання економічних санкцій Великої Британії проти Росії, в тому числі тих, що стосуються інтелектуальної власності. Ми радимо нашим учасникам не надавати послуги особам із санкційного списку прямо чи опосередковано через третіх осіб. CIPA продовжить стежити за реакцією уряду Великої Британії на ситуацію в Україні та підтримуватиме зв’язок із представниками Відомства інтелектуальної власності Великої Британії, Міністерства закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку і Департаменту міжнародної торгівлі.

У ці неспокійні часи важко уявити майбутнє. Ми можемо лише сподіватися, що якнайшвидше настане час, коли CIPA та наші партнерські організації у Великій Британії зможуть співпрацювати з вами для відновлення системи інтелектуальної власності в Україні. Мені було дуже приємно дізнатися, що зустріч, організована Роном Марчантом, колишнім генеральним директором UKIPO, пройшла добре, і що ми почали визначати сфери, де можемо працювати разом, щоб здійснити визначену вами трансформацію.

Члени CIPA прагнуть підтримати своїх українських колег. Можливо, вам відомо, що уряд Великої Британії запровадив «Homes for Ukraine» — програму для осіб у Великій Британії, які приймають біженців за наявності особистого чи професійного контакту з родиною. Багато членів CIPA долучилися до цієї програми. Будь ласка, зв’яжіться з CIPA, якщо вам відомі родини українських професіоналів інтелектуальної власності, які шукають притулку у Великій Британії, і ми зробимо все можливе, щоб допомогти налагодити контакт.

У розмовах з керуючими партнерами деяких із найбільших компаній сфери ІВ у Великій Британії мені пообіцяли додаткову підтримку у вигляді офісних приміщень та адміністративного ресурсу для українських повірених, які мають продовжити роботу після прибуття сюди. CIPA також прагне змінити свої положення, щоб дозволити українським фахівцям з ІВ, які приїжджають до Великої Британії, стати тимчасовими членами та мати право на підтримку CIPA Benevolent Association, благодійної організації, яка існує для допомоги учасникам та їхнім родинам у скрутний час.

Ми знаємо, що комунікувати зараз важко, але, будь ласка, не вагайтеся і звертайтеся до CIPA, якщо ми можемо допомогти більше.

Щиро Ваш
Виконавчий директор
Лі Девіс

 

24.03.2022

Неофіційний переклад міжнародного стандарту ВОІВ ST.37 українською мовою

У розділі «Стандарти ВОІВ» розміщено актуалізований неофіційний переклад українською мовою стандарту ВОІВ ST.37 "Рекомендації щодо відомчого досьє опублікованих патентних документів" відповідно до його чинної редакції, опублікованої ВОІВ.    
 

24.03.2022

Експертиза заявок на винаходи, корисні моделі та компонування Укрпатенту – робота триває

Департамент експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та компонування Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент), як і весь колектив Укрпатенту, продовжує працювати навіть в умовах, коли деякі  залишилися без житла або змушені були виїхати.

Як повідомив директор департаменту експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та компонування Укрпатенту Сергій Торянік, в період з 24 лютого по 22 березня 2022 року надійшло 105 національних заявок  на винаходи, 13 національних заявок  на корисні моделі. Також до Укрпатенту, як до відомства, що отримує міжнародні заявки за Договором PCT, надійшло 2 міжнародні заявки електронною поштою. Окрім цього протягом зазначеного періоду до Укрпатенту як до Міжнародного пошукового органу надійшло 2 копії міжнародних заявок для пошуку.

В департаменті зазначають, що в черзі на розгляд знаходиться значна кількість заявок, які надійшли до Укрпатенту до 24 лютого. Експертиза працює безперервно, надсилаючи висновки заявникам, виконуючи значний обсяг робіт, надаючи професійну допомогу колегам в разі нагальної потреби та непередбачених обставин. Роботою департаменту постійно опікується керівництво. 

Перевірка якості робіт здійснюється відділом контролю якості експертизи відповідно до автоматизованого розподілу. Стосовно негативних рішень застосовується стовідсоткова перевірка. Додатково експерти відділу контролю якості експертизи всебічно консультують та співпрацюють із експертами щодо поточних складних питань.

Заявники та представники заявників можуть бути впевнені, що департамент експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та компонування Укрпатенту якісно та на високому, професійному рівні виконує свою роботу.

 


 

23.03.2022

Актуалізовано неофіційний переклад українською мовою стандарту ВОІВ ST.26

У розділі «Стандарти ВОІВ» розміщено актуалізований неофіційний переклад українською мовою стандарту ВОІВ ST.26 «Рекомендований стандарт з представлення переліків нуклеотидних та аміно кислотних послідовностей з використанням XML (Розширюваної мови розмітки)» («Recommended standard for the presentation of nucleotide and amino acid sequence listings using xml (extensible markup language)») відповідно до його чинної редакції, опублікованої ВОІВ.

23.03.2022

Підтримка від Державного відомства ІВ Хорватії

До Укрпатенту продовжують надходити листи підтримки від патентних відомств європейських країн.

Лист від Державного відомства інтелектуальної власності Республіки Хорватія.

-- 

Шановний генеральний директоре, шановний пане Кудін!

Від імені Державного відомства інтелектуальної власності Республіки Хорватія та його співробітників хочу висловити нашу підтримку, співчуття та солідарність співробітникам Українського інституту інтелектуальної власності та вам особисто, а також уряду та народу України.

Маючи власний досвід страждань, особистих втрат і руйнувань внаслідок війни, яку Хорватія мала вести поодинці 30 років тому, ми глибоко співчуваємо Україні в ці дні, коли вона бореться за свою незалежність проти невиправданої та жорстокої агресії.

Засвідчуючи рішучість, хоробрість і національну єдність України, а також підтримку всього світу, ми впевнені, що справедливість переможе, і мир в Україні незабаром буде відновлено.

Ми розуміємо, що зараз у вас є більш нагальні пріоритети, але, посилаючись на тісні та дружні стосунки між українським і хорватським урядами і народами, а також на нашу попередню технічну співпрацю з українськими інституціями, що відповідають за інтелектуальну власність, хочу запропонувати вам і вашому відомству нашу співпрацю та підтримку з будь-яких питань, які можуть бути вам у нагоді.

Щиро Ваша,
Генеральний директор
Ліляна Кутеровац

 

23.03.2022

Щира подяка та повага Патентному відомству Республіки Польща від Укрпатенту!

Чергова, вже третя за ліком, партія гуманітарної допомоги Україні від Патентного відомства Республіки Польща надійшла до Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент). 

Окрім підтримки, яка надається безпосередньо Укрпатенту, Польське патентне відомство бере активну участь у наданні фінансової та гуманітарної допомоги Україні.

До Патентного відомства Республіки Польща на ім’я Президента Едіти Дембі-Сівек спрямовано лист від Генерального директора Укрпатенту Андрія Кудіна, в якому висловлено глибоку вдячність за значні зусилля братерського відомства з організації та надання допомоги, підтримки державної системи правової охорони ІВ в Україні, сприяння українським заявникам і патентовласникам в межах юрисдикції відомства, а також підтримки на місцях фахівців Укрпатенту, які сьогодні працюють в Польщі у віддаленому режимі.  

Укрпатент тепло дякує Патентному відомству Республіки Польща за підтримку сфери ІВ і народу України.

 

 

 


 

23.03.2022

Адміністративна рада ЄПО - хвилина мовчання разом з Україною

22 березня 2022 року Адміністративна рада Європейської патентної організації (ЄПО) на знак солідарності з Україною вшанувала хвилиною мовчання жертв російської військової агресії.

Укрпатент від імені всієї ІВ-спільноти України щиро дякує ЄПО за підтримку.



 

Новини

25 березня 2022
Управління "Академія інтелектуальної власності" Укрпатенту працює!
25 березня 2022
Підтримка від патентних повірених Великої Британії
24 березня 2022
Неофіційний переклад міжнародного стандарту ВОІВ ST.37 українською мовою
24 березня 2022
Експертиза заявок на винаходи, корисні моделі та компонування Укрпатенту – робота триває
23 березня 2022
Актуалізовано неофіційний переклад українською мовою стандарту ВОІВ ST.26
Усі новини
Популярне на сайті

Повідомлення про діяльність Апеляційної палати Національного органу інтелектуальної власності в умовах воєнного стану

У зв’язку з уведенням воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та з метою запобігання загрози життю та здоров’ю учасників розгляду заперечення, розгляд заперечень по суті в апеляційному засіданні, зокрема в режимі відеоконференції, тимчасово зупиняється.

Про дату продовження розгляду заперечень буде повідомлено додатково.

При цьому інформуємо, що за клопотанням учасників розгляд заперечення може бути проведений в порядку письмового провадження на підставі наявних матеріалів (пункт 5, глава 3, Розділ ІІ Регламенту Апеляційної палати).

Прохання до апелянтів, подавців заяв про визнання торговельної марки добре відомою в Україні, за можливості, подавати заперечення і заяви електронними засобами зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису на електронну пошту Укрпатенту (office@ukrpatent.org).

 

Детальніше
Корисно знати

Про реєстрацію авторського права в умовах воєнного стану

У розділі "Авторське право" розміщено інформацію "Про організацію роботи в Укрпатенті стосовно державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, в умовах воєнного стану" та "Інструкцію з підписання документів".

Детальніше
Головна подія

21 березня , 2022

Виконання повноважень НОІВ щодо ОПВ в умовах воєнного стану

У розділі "Об'єкти промислової власності" розміщено інформацію про організацію виконання повноважень НОІВ у сфері охорони прав на торговельні марки, промислові зразки, винаходи, корисні моделі, географічні зазначення в умовах воєнного стану.

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Лютий 2021 Лютий 2022

Винаходи

280
244

Корисні моделі

342
252

Промислові зразки

140
201

Торговельні марки

3340
2809

Усього надійшло

4102
3506
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

25

Березня , 2022

На цей день подій не заплановано

Всі події