This version of the page http://te.20minut.ua/lyudi (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-03-23. The original page over time could change.
Люди - видатні вчинки мешканців , корисні поради - 20 хвилин Тернопіль

Люди

Тікали з-під Бучі, коли там вже гатило. Олена молила Бога, аби всі вижили і не народити в дорозі

Малюк народився в Тернополі. Це єдиний син і третя дитина у родині Ващенків. А бабуся навіть не знає, що у неї вже є ще одне онучатко: відколи почались активні бої, зв’язок із родичкою втратився. «У вас тут дуже хороші люди. Я чоловіку казала – такі гарні люди тут в Тернополі – є відмінність від нашого регіону», — переконує Олена Ващенко.

Народився у Тернополі в другий день війни. Коли хрестили Данилка — вила сирена, а малюк посміхався

Олексій з Наталею познайомились 24 лютого на Майдані, рівно через 8 років в цей день почалась війна. А наступного дня, у День народження чоловіка, на світ, під звуки сирен – з’явився їхній другий синочок. Життя переможе смерть, а світло – темряву. І, як би зараз не було важко, наші діти житимуть в мирній країні, —  тернополянка звернулась до матерів, які готуються народжувати діток під час війни.

Українці – геніальні люди! Розмова з дівчиною з Тернопільщини, яка прославилась на цілу країну

Пісня «Чом тобі, вороже, не спиться?» у соцмережах за лічені дні набрала рекордні перегляди. Авторкою і виконавицею цієї патріотичної співанки є Віталія Грицак – талановита скрипалька, музикантка і поетеса, родом з Чортківщини.

photo_camera play_circle_filled Поки танцюю – я живу! Історія дівчини з Харкова, яка знайшла прихисток у Тернополі. Бачили її танець біля Ставу?

Харків’янці Софії – 19 років, і вона вже носить звання «Майстер спорту України міжнародного класу» зі спортивно-бального танцю. Цієї весни дівчина разом зі своїм колективом мала вразити журі на чемпіонаті світу у Польщі. Однак, ось уже місяць, як життя Софії перевернулось з ніг на голову через вторгнення російського окупанта. Сьогодні вона у Тернополі і розповідає нам свою історію.

Вони можуть зберегти життя: як у Тернополі плетуть маскувальні костюми для захисників

Від початку війни чи не кожен українець, навіть залишаючись в тилу, у відносно мирних містах намагається допомогти нашій армії. Хтось займається волонтерством, дехто шиє маскувальні сітки. В цьому матеріалі ми розповімо про групу небайдужих людей, котрі допомагають нашій армії, роблячи речі, що можуть зберегти життя військовим.

photo_camera Тут наш другий дім! Як дружня ресторація «Мамонт» у час війни стала великою сім’єю (РЕПОРТАЖ)

Тернополяни із перших днів вторгнення гуртуються для того, аби утримувати тил, поки наші ЗСУ знищують ворога. Зокрема, Дружня Ресторація «Мамонт» на час війни стала організованим волонтерським центром, у якому допомагають усім, хто цього потребує. Колектив закладу – бариста, кухарі, офіціанти, адміністратори, щодня працюють на рівних, аби пришвидшити нашу перемогу.

Воював з 2014 року. Тернопіль прощається з загиблим бійцем «Правого сектору» Вадимом Гайдіним

Вадим Гайдін захищав Україну ще з початку російської агресії у 2014 році на Донбасі. 20 березня із загиблим бійцем попрощалися у Тернополі.

photo_camera Мандруй сміливо! Як тернопільський активіст Ромко Задорожний волонтерить у воєнний час (ЕКСКЛЮЗИВ)

Рушійна сила нашої держави – люди, які тут живуть. Вони з перших днів збройного вторгнення росії проявляють неабиякий героїзм і витримку, допомагають усіма силами: хто воює на передовій, а хто – надійно утримує тил.

play_circle_filled Гуртуємось, і робимо те, що вміємо! Як ресторація «Три Миколи» допомагає у час війни (РЕПОРТАЖ)

Сімейну ресторацію «Три Миколи» знає чи не кожен житель Тернополя. Її колектив з перших днів не залишився осторонь подій у державі і почав активно допомагати усім потребуючим. Тут не лише зайнялись приготуванням їжі для військових та поліції, а й облаштували великий шелтер для людей, що втекли від смерті.

Менеджери, медики, веб-дизайнери і не тільки. Волонтерять у Тернополі як місцеві, так і переселенці

Декотрі із переселенок не вміли ліпити вареники, то готові були мити посуд, аби бути корисними. Але шеф-кухарі наполягали, щоб вони вчилися готувати галицькі страви. Меню на день: по п'ять відер голубців і вареників, три відра гречаників, по 8-10 ящиків налисників і печених пиріжків. У штабі надзвичайно дружня атмосфера. Після перемоги волонтери уже домовилися організувати туристичний похід у Карпати — всім дружнім колективом. Інші чекають перемоги і літа, аби поїхати разом у Крим на море.   

Свіжий випуск

№ 8 від 23 лютого 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up