This version of the page http://yur-gazeta.com/ (193.200.173.213) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-03-16. The original page over time could change.
Юридична газета – онлайн версія
    • Зареєструватись
    • Увійти

Публічні закупівлі. Чому кількість скарг збільшується і що з цим робити

В цій статті проаналізовані окремі проблеми публічних закупівель та запропоновані способи їх вирішення. Особлива увага приділяється заходам, спрямованим на протидію зловживанням замовниками в галузі публічних закупівель, а також зловживанням суб'єктами оскарження.

Повернення обвинувального акта прокурору: проблеми розуміння, тлумачення та застосування

Системний аналіз положень чинного законодавства свідчить, що перше, ніж направити обвинувальний акт до суду, слідчий, дізнавач та прокурор мають оцінити сукупність встановлених під час досудового розслідування обставин не лише на предмет подальшої спроможності висунутого обвинувачення, а й з точки зору поверхневої перевірки судом його втілення в обвинувальному акті.

Вторгнення Росії в Україну як акт агресії та зухвале порушення міжнародного права

24 лютого 2022 року, чи не найстрашніший день в історії України за останні 80 років, розпочався із заяви в ефірі телеканалу «Росія-24» президента Російської Федерації. В ній Володимир Путін оголосив про проведення «спеціальної військової операції» нібито задля «демілітаризації та денацифікації України». Одразу після цього територія України зазнала атак із різних сторін. В своєму зверненні президент Росії посилався на статтю 51 Статуту ООН, в якій передбачається право на індивідуальний та колективний захист у разі нападу на члена Організації Об’єднаних Націй. Але таким правом володіють виключно держави, а не незаконні утворення на території частини Донецької та Луганської областей – так звані «ЛНР» та «ДНР»

Правова аналітика

Новини