This version of the page http://pravda.com.ua/articles/page_5/ (107.178.251.122) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-03-10. The original page over time could change.
Аналітика. Статті. Публікації. Інтерв'ю. Прогнози | Українська правда
Статті
інтерв'ю

"Ми почули, що Україна хоче приєднатися до НАТО". Інтерв'ю заступниці держсекретаря США

З полиці магазину в торбину голодному. Як працює перший в Україні банк їжі

Як зробити так, щоб продукти з магазинів потрапляли в корзини до тих, хто потребує, а не гнили на сміттєзвалищах, знають, а головне впроваджують в громадській організації "Тарілка", яка у серпні 2021 року у Львові відкрила перший в Україні однойменний продовольчий банк їжі.

Залучити кошти на бізнес через аграрні розписки. Як це працює та чи є ризики

Дедалі більшої популярності набирають аграрні розписки – один з механізмів залучення коштів. Проте не всі аграрії виконують взяті зобов'язання. Які тут існують ризики і як працює цей інструмент?

"Краще – жахливий кінець. Якщо Україні не підходить "Мінськ", його варто розірвати"

"Путін звик ховатися за "Мінськом". Війна на Донбасі дозволяє Росії військові дії на кордоні з вами практично безкарно".

"Молдовська загроза": чи можливий напад РФ на Україну з території Придністров'я

З військами РФ у Придністров'ї часто пов’язують жорсткі чи навіть апокаліптичні сценарії для півдня Україн та Одеської області...
подкаст

"Спогади з Ігнатьєво": життя у німецьких колоніях у ХІХ - ХХ ст. на Донбасі

Поки всі панікують, Україна скуповує свої борги. Що відбувається?

Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань. Яку частку боргу викупив Мінфін і чи виграють від цього українці.

"Мама не дозволяла мені помирати": 6 історій дітей, які побороли рак

15 лютого у світі відзначають Міжнародний День онкохворої дитини. Благодійний фонд "Запорука" підготував соціальний фотопроєкт #ПеремагаємоРазом спільно з "Українською правдою. Життя" та фотографом Дмитром Перетрутовим.
інтерв'ю

Ігор Коломойський: Я симпатизую Зеленському, мене в принципі все влаштовує

Що відбувається з авіарухом над Україною і куди зникають літаки. Розбір польотів

Компанії відмовляються страхувати повітряні судна, що літають в Україні. Перевізники змушені відправляти літаки за кордон. Коли відновиться повітряний трафік та яких збитків можуть зазнати авіакомпанії?

Не так, як в Україні: за яких обставин США евакуйовували свої посольства по світу

В жодній іншій державі світу, навіть там, де тривають збройні сутички, не було сценарію евакуації дипмісій, подібного нинішньому українському.

На межі розколу: як судова реформа та критика ЄС розсварили польську владу

Польська правляча партія пішла на поглиблення конфлікту з президентом Анджеєм Дудою. Чи виллється цей конфлікт у повноцінну політичну кризу?

Валентинів день наодинці: історії жінок 60+ про пошук любові до себе

Чотири жінки віком від 63 до 70 років взяли участь у проєкті "Тиждень любові до себе" фонду "Життєлюб". Вони розповіли, що для них означає любов до себе, і чому починати любити себе ніколи не пізно.
інтерв'ю

Патрульний Сергій Петрик про поліцію зсередини, можливості Монастирського і сумку Трухіна

Чорне море по коліна: як військові навчання Путіна заганяють на мілину торгівлю України морем

Через військові навчання РФ українські порти ризикують залишитися без запланованого товарообігу. Яким буде єдиний безпечний маршрут для торгових суден, яких збитків Україна вже зазнає, та що каже про це міжнародне право.

Любов не врятує світ. Але точно його збагатить − антрополог Сергій Клемін

подкаст

Андрій Цаплієнко: "В моральному плані і плані підготовленості, наша армія на вищому рівні, ніж російська"

Держбанки нарощують прибуток, Міненерго хоче змінити керівника "Укргідроенерго": підсумки тижня для ДП

Щотижня команда аналітиків-консультантів з питань корпоративного управління готує для ЕП дайджест про головні події в житті держпідприємств. Що важливого сталося 5-11 лютого?

Як кохають митці: що ви знаєте про інтимну лірику українських поетів та поетес? ТЕСТ

"Українська правда. Життя" підготувала літературний тест до Дня Святого Валентина – свята всіх закоханих. Навіть якщо ви взагалі не святкуєте 14 лютого, трохи поезії точно не завадить. Перевірте себе!

Чи можливе вторгнення в Україну? Які перспективи наступу Росії

Режисерка фільму "Клондайк" Марина Ер Горбач: Військові воюють на кордоні, а ми – за камерою

"УП.Життя" поспілкувалися з режисеркою про створення фільму, геополітичний контекст і очікування від прокату.

"Від вогню нашої артилерії там коїлося пекло, росіяни в хаосі тікали". Розповідь Романа Жованика про перші бої за Дебальцеве

Нормандія з електрошокером: яких змін чекати у відносинах України та Франції

Думка про "святість" мінських домовленостей стала хибною. Про потребу відмовитися від них у Парижі вже кажуть вголос...

Глава МЗС Чехії: Ми готуємося до всіх можливих сценаріїв агресії Путіна проти України

Чехія ніколи не була критиком європейського вибору України. Проте донедавна на діяльність уряду мав чималий вплив президент Мілош Земан – напевно, найбільш дружній до Путіна глава країни-члена ЄС.

Нафта рухається до 100 доларів за барель. Що відбувається і чому світ цьому не радіє?

До чого може призвести карколомне подорожчання нафти, хто виграє від високих цін, крім Росії, та якими можуть бути наслідки для світової економіки.

Вона 30 років вивчає біль. Нейробіологиня Нана Войтенко про українську науку, скандальне звільнення, сексизм і досягнення

"Українська правда. життя" поспілкувалася з однією із найвідоміших українських нейробіологинь Наною Войтенко про: стан української науки, скандальне звільнення вченої, природу фізичного й "душевного" болю, найвидатніші дослідження та плани на майбутнє.

Тунель пiд кордоном. Як "позашлюбний син Андруховича" став "Вакарчуком вiд сучукрлiту"

Мистецтво слова має бути прикладним. Пиши так, щоб тебе захотіли процитувати на торті. Пиши і скорочуй.  Але якщо контроль письменника над героями і сюжетами своїх книг є абсолютним, то журналіст працює з реальністю, яка складається не з тортів, а з травм і кордонів. Саме про ці два поняття ми й говоримо з Андрієм Любкою.

Нові друзі Кремля: як український прапор розколов парламент Словаччини

Гучний скандал у словацькому парламенті з обливанням водою та вириванням з рук прапора України – лише верхівка айсберга.

Київ уже третій у світі за заторами. Далі буде ще гірше

Як розвиватиметься ситуація з трафіком? За яких умов транспортна система "ляже на лопатки"? І що робить київська влада, щоб столиця вибула з рейтингу найбільш завантажених міст світу?

"Німеччина любить Росію. Є також корупція, але не обов'язково йдеться про гроші"

Сєргєй Сумлєнний: "Росія корумпує не тільки грошима. Вона надає німцям – бізнесменам, політикам, усім впливовим колам – відчуття більшої ваги".

ЄБабуся та єДідусь: кому дадуть безкоштовні смартфони і хто заплатить за атракціон небаченої щедрості

Зеленський обіцяє мільйонам пенсіонерів смартфони в обмін на вакцинацію. На що можуть розраховувати бабусі з дідусями та скільки це коштуватиме платникам податків?

Чому медицина може створити штучне серце, але не лікує мої шмарклі? Що треба знати про віруси

Чому медицина вже експериментує з друком органів на 3-D принтері, але не може вилікувати наші шмарклі? От і спробуємо розібратись.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • ...
  • 446