This version of the page http://pravda.com.ua/articles/page_445/ (107.178.251.122) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-03-10. The original page over time could change.
Аналітика. Статті. Публікації. Інтерв'ю. Прогнози | Українська правда
Статті

Пенсійна реформа для молоді: чому все не так?

Під вивіскою пенсійного реформування створюється немаленька бюрократична структура для монополізації послуги накопичувального пенсійного забезпечення, з можливістю гарного додаткового заробітку для декількох вибраних приватних компаній. (рос)

Реформи в АПК: привіт, старий друже!

У лютому депутати зареєстрували законопроект №8053, який фактично ставив хрест на діяльності великих зернотрейдерів. Документ пропонував заборонити всім, окрім державного агента і товаровиробників, експортувати зерно.

Олександра Кужель: Всі посилаються на Януковича, коли говорять, що хабарі йдуть нагору "в общак"

У мене була надія, що Янукович, щоб змінити своє минуле, створить своє майбутнє. Я з ним працювала, він дуже жорсткий. Якщо він сказав, там всі бояться.

Як банк Арбузова і сина Януковича замінив Печерський суд

У цьому приміщенні хотіли зробити штаб-квартиру Партії регіонів. Але потім відбулися вибори президента. А в приміщенні, де спочатку планували здійснювати правосуддя, а пізніше мали засідати партійні вожді, розмістився... дрібний банк сина Януковича.

Українські руйнівники Російської імперії

Чи не варто новітнім реаніматорам Російської імперії замислитися над тим, що залучення до її побудови українців, звісно, надасть цій імперії певного імпульсу – але невдовзі спрацює за методом: "Рубль на вході, два – на виході", і третього українського удару не витримає вже Росія як така?

Державне замовлення в вишах України: дискримінація? Корупція? Недбалість?

Cкорочення держзамовлення при міністрі Табачнику відбулось здебільшого за рахунок найкращих університетів України з одночасним збільшенням бюджетних місць у значно слабкіших ВНЗ. Тобто воно відбулось переважно в університетах, розташованих в Західній Україні, і ледь зачепило ВНЗ Східної та Центральної України.

Оманливі образи майбутнього: жирний хрест чи надія на виживання

Якщо суспільству вдасться переконати олігархів у тому, що в них нічого не відберуть, то вони перестануть витрачати величезні кошти на підкуп політиків різного штибу. Як наслідок, значно зменшиться проникнення бізнесу у владу. А значить, удасться істотно обмежити корупцію.

Могильов придумав свою Тендерну палату

Відтепер усі виробники українських номерів НАЗАВЖДИ приречені виплачувати гроші двом "винахідникам": один із них - державний український, інший – приватний польський. До того ж достеменно невідомо, яку суму: оцінка інтелектуальної вартості завжди була явищем малодослідженим.

Податки, арешти, гречка та інші інструменти політичної війни

Усі події довколаполітичного життя, на які ми останнім часом емоційно реагуємо – приміром, податки, арешти, гречка – лише завіса, яка створюється для справжньої мети влади. Скажімо – для максимального збагачення кількох родин олігархів.

Податкова параноя

Які нав’язливі ідеї характеризують нашу державну "Податкову параною"? По-перше, думка про те, що всі в країні – злісні неплатники податків. А по-друге, податкові ідеологи вважають: нагромадження інформації дозволяє їм контролювати процес.

В Україні будують "нову Білорусь"?

Легко уявити, скільки б Янукович зберіг собі нервів, якби події Майдану-2004 закінчились так само, як у Мінську – "швидко, дешево і сердито". Складається враження, що вміння "бацьки" тримати білоруський народ в покорі викликає заздрість та бажання наслідувати у схильного до авторитарних методів президента України.

Математика китайської гречки

Припустимо, що китайську гречку розфасовано. Тоді за перевезення до її собівартості додається 2,5 американських цента або 20 українських копійок на кілограм. Отже, максимальна собівартість китайської гречки в українському порту складе 6,6 гривень за кілограм.

Оманливі образи майбутнього

Від ВР до сільради інтереси олігархії представлені там або самими олігархами, або їхніми довіреними особами. Процес лобіювання має тільки одну форму: підкуп депутатів із боку олігархічних структур. Це не лише позначається на якості законодавчої діяльності, а й дискредитує діючу систему парламентаризму.

Про що мав би говорити Янукович, але говорив Обама

Що робити далі, коли в руках у Януковича є всі владні інструменти, абсолютно не зрозуміло. "Діалог з країною" показав, що викликів, які звучали в питаннях людей, чимало, а відповідей немає. Як немає стратегічного, системного підходу в процесі урядування.

Год первый. Пряма трансляція

Мажоритарні війни: переможець отримує все

Протягом минулого року Україна продовжила планомірне повернення до кучмівської моделі управління державою. Одним з ключових моментів реінкарнації старих політичних інститутів влади стало повернення змішаної пропорційно-мажоритарної системи виборів на місцевому рівні.

Янукович заспівав у прямому ефірі. Відео

У п’ятницю, на річницю своєї інавгурації, президент Віктор Янукович провів у прямому ефірі "Розмову з країною". У результаті спілкування країна дізналася, що Янукович грає в теніс, співає, любить дітей і не забуває про Єнакієве

Чи є життя без Януковича?

Далі йде одержання патенту на револьвер Кольт, надання німецького громадянства Адольфу Гітлеру, виступ Хрущова на ХХ з'їзді, відкриття першого легального борделя у Швейцарії й інші визначні події, які сталися 25 лютого.

Монополія на владу: річниця президентства Віктора Януковича

Сьогодні мова йде про дуже поступове встановлення доволі специфічної монопартійності Партії регіонів, яка кооптує у свої лави прихильників з різних політичних таборів.

390 обіцянок Януковича за 365 днів

За цей рік Янукович дав українському народу та світові щонайменше 390 обіцянок, з яких, за нашою оцінкою, на даний момент виконано 17, не виконано – 6, статус "компроміс" застосовано щодо 3-х, одна потрапила в "тупик".

Лучший пенсионер - мёртвый пенсионер

Мне 47 и до пенсии осталось вроде бы много лет. Судя по выводам демографов, мне теоретически осталось жить немногим более 15 лет, а умру я через 2 года и 4 месяца после того, как получу пенсию. Но не факт, что её получу.

Віктор Янукович і капосна соціологія

Ще виразніша ця тенденція на Півдні та Сході. Там чимале число опитаних вважають, що все розвивається неправильно – і водночас схвалюють діяльність як Кабміну, так і Миколи Яновича особисто із реалізації цього неправильного курсу.

"Україна для бидла"

Ганна Герман: "Якщо президент буде стояти у заторах, то стояти буде вся країна". "Українська правда" вирішила звернутися до кількох європейських посольств - щоб з'ясувати, як же насправді відбувається в Європі.

Справа "швидких" для МНС: торжество теорії змов та чергова пляма на репутації влади

Вже при новій владі розжилися ідентичною машиною Рено-Майстер за 90 тисяч євро. Але під слідством перебувають чиновники Тимошенко, які купили санітарні машини, кожна з яких на 24 тисячі євро дешевше.

Занедбаний край

Якби "найбільш бразильська" команда з`явилася десь у Празі, це було б ще зрозуміло. Але не на Донеччині, де поруч із десятками мільйонів доларів, що викидаються на іноземних футболістів, є такі постіндустріальні пейзажі, від споглядання яких волосся стає дибки.

"Україна для людей". Резиденцію Януковича "відремонтували" за 33 мільйони

Як розповіли "Українській правді", перед новим роком до приїзду Януковича всередині резиденції переробили все, залишили тільки зовнішню коробку, зірвали паркет, поламали перегородки, попересаджували ялинки...

Політична геронтологія

У будь-якій успішній сьогодні країні реформи здійснювалися, коли отримували підтримку більшості ініціативних енергійних громадян. При цьому архітектори згаданих реформ, наприклад, Рузвельт в США чи Ерхард у Німеччині, демонстрували підкреслені особисту скромність і ощадливість у побуті

Пенсійна проформа Сергія Тігіпка

Отже, державному чиновнику виходити на пенсію – одне задоволення. 10 років безперервного бюрократичного стажу – і маєш собі 90% від зарплати! Не від середньої зарплати по країні, а від своєї зарплати за останній рік.

Ще один епізод аудиту Тимошенко: "швидкі" від хорватів

Існує маловідома справа щодо медичного обладнання, яке закупалося урядом Тимошенко. Її головними героями є екс-чиновники Міністерства з надзвичайних ситуацій, яке в уряді Тимошенко очолював ставленик екс-президента Ющенка Володимир Шандра.

День рідної мови vs Кримінальний дарвінізм

Науковці твердять, що мов на Землі з кожним днем стає все менше. То може, так і треба? Людство витрачає багато зусиль на збереження рідкісних птахів та звірів. Навіщо? Адже вони слабкі. Хай собі здохнуть сірі журавлі та уссурійські тигри. Така їхня доля. Хай живуть конкурентоспроможні пацюки!

З пенсійною реформою зволікати не можна

Середня пенсія у нас одна з найнижчих на континенті. Зараз майже 65% пенсіонерів отримують пенсію у розмірі менше 1000 гривень на місяць – це у 4-10 разів нижче, ніж в інших європейських країнах. Після проведення пенсійної реформи в українців з'явиться стимул отримувати "білі" зарплати

Попов відмовив Азарову і митрополиту?

Протеже сановитих лобістів не завжди відзначаються надійністю. Утім, це ніколи не було підставою для ігнорування "поважних" прохань.
  • 1
  • ...
  • 441
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446