This version of the page http://pravda.com.ua/articles/page_441/ (107.178.251.122) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-03-10. The original page over time could change.
Аналітика. Статті. Публікації. Інтерв'ю. Прогнози | Українська правда
Статті

Mузей совєтської окупації атакують... привиди

В це важко повірити - лист від неживої людини, за життя - бомжа та п'янички, змусив кілька державних органів і спецслужбу інтенсифікувати "профілактичну роботу" проти унікального музею та його керівника.

Дресировані українці

Президент оточений легіоном дресированих україномовних. Подивіться хоч би запис недавнього засідання Гуманітарної ради. Всі вони вміють натхненно вихваляти і публічно сподіватися на світле майбутнє. Ні, вершин радянського дуполизтва ще не досягнуто, але ми не сумніваємося, що цим рекордам ще дадуть нові дзвінкі імена.

Надія Дюк: Зараз рейтинг Януковича зовсім знизився. Йому треба подумати, чому так сталося

Намагання посадити Тимошенко стануть такою червоною лінією, зайшовши за яку, ти спричиниш величезну реакцію тут в США.

Арбузову сподобалася схема Стельмаха

Сподіватися, що незручні питання керівництву НБУ поставить прокурор або представник служби безпеки, теж не слід. Сергія Арбузова називають банкіром сім'ї Януковича. Це означає, що чиновників центробанку можуть допитати тільки після того, як президент вирішить змінити головного фінансиста

Суддя-мільйонер, або Хто заробляє більше за Януковича?

Виявляється, сотні тисяч гривень платників податків отримують люди, які прославилися вмінням вправно виконувати побажання президента і дають йому ті повноваження, яких він зажадає.

9 травня у Львові як дзеркало української політики

Якщо для регіоналів настільки важливе радянське минуле, то чому на зміну радянському Кодексу законів про працю вони активно просувають новий антиробітничий Трудовий кодекс? Навіщо ліквідуються радянські стандарти безкоштовної освіти?

Комуна щастя С.П.А.Р.Т.А: їж, римуй, трудися!

У селі Караван під Харковом з середини 90-х років проживає трудова "комуна щастя", члени якої пишуть вірші, вивчають есперанто, забороняють алкоголь, паління й лайку, займаються тваринництвом і готові навчити всіх бажаючих практиці щасливого життя. (рос)

Вбити Дракона

Для хаосу та підриву світової стабільності його жертвою може стати будь-яка країна. Це особливо важливо врахувати при підготовці до Євро-2012. У будь-який час вони можуть "вибухнути" як в Білорусі.

Клавіатура проти диктатури, або Самвидав 2.0

Ми є свідками знакових подій: гегемони похитнулися, щоб впасти і уступити місце новому королю – маленькій людині, звичайному користувачу навколо якого тепер обертається все більше і більше важливих речей.

Двадцять дванадцять

Азаров пропонує безподатково ввозити комбайни й грейдери, адже футболістам вони страшно потрібні. Крім того, - сляби, чавун, леговану сталь, мідь, нікель, титан і інші кольорові метали. (рос)

Закон про вибори: нові правила, старі принципи

Підвищення прохідного бар’єру, відновлення "мажоритарки", можливість впливати на процес реєстрації кандидатів, в першу чергу, на руку провладній партії.

Львівські граблі

Галичани мають прийняти той факт, що радянські воїни для людей Великої України - "наші", банально тому, що саме в цій армії воювали до її перемоги і гинули їхні родичі. Існує кричуща потреба "україно-українського примирення", як каже Грицак.

Про історію, прапори та політичну адекватність

Наші великі й малі вожді ніяк не можуть засвоїти: Україна і її громадяни є такими, якими вони є. І будувати Україну можна лише з цими співвітчизниками, інших – просто немає.

Імперія проти утопії

Якщо 9 травня залишається для пострадянських обивателів великим святом, то 1 травня сприймається як звичайний вихідний і не викликає особливих емоцій. День міжнародної солідарності трудящих повністю у тіні дня перемоги. Мабуть, це і є summa summarum всієї радянської історії. (рос)

За вашу чи й нашу свободу?

Основна перешкода вступу України до Європейського Союзу знаходиться не у Варшаві, Брюсселі чи Москві, а тільки у головах частини українців, трохи вивихнутих Переяславом у східний бік...

У СІЗО без строку: українська звичка

Україну зобов’язали виплатити 20 тисяч євро компенсації за моральну шкоду Леоніду Харченку через необґрунтовано тривале досудове затримання.

Реформа пенсійної системи: модель потребує змін

Чому нашим дітям і дітям наших дітей вперто нав'язується одна-єдина модель із Накопичувальним фондом, що працює лише в Болівії, Сінгапурі та, частково в Росії?

Україна: пошук помилок проектувальників

Україну двадцять років тому будували різні проектувальники, кожен з яких бачив перед собою власні цілі. Найбільш потужні зовнішні проектувальники – Росія і США – так само мали різнонаправлені цілі.

Ризики запровадження ринку землі

Зняття мораторію на купівлю-продаж сільськогосподарських земель несе ризики, передусім пов’язані з недовірою до держави, традиційно недосконалим законодавчим забезпеченням та корупцією.

"Білоруське диво": муміфікація відсталості

У Білорусі, на відміну від України, лише одна "кровосіся". Зате яка. Україні, з її виснаженою хабарництвом і корупцією економікою, є мало підстав хизуватися перед Білоруссю. Але є одна важлива відмінність – люди в Україні звикли і вміють працювати не лише руками, але й приватною ініціативою.

А чи був хлопчик? Дещо про виконання пріоритетів Порядку денного асоціації Україна-ЄС

Успішність будь-якої євроінтеграційної політики полягає не в твердженнях та деклараціях про європейський вибір, а в банальному слідуванні принципам та цілям цієї самої політики.

"Юра Єнакіївський" взявся за зброю

Постачання українських озброєнь до Іраку та отримання американської візи для Юрія Іванющенка... Здавалось би, що може поєднувати ці теми? Як вдалося з'ясувати Українській правді", ці розірвані між собою події виявилися об’єднані в одну велику історію.

Червонопрапорна провокація

Якби в Україні існувала реальна опозиція, вона б устигла до 9 травня зробити десятки тисяч прапорів, плакатів, транспарантів, які стали б гарною, ядучою і зрозумілою контрагітацією проти червонопрапорної совєтчини.

Рай для Раїси

За роки роботи в Радбезі Богатирьова працевлаштувала там все своє найближче оточення. Люди, які обслуговують Богатирьову або допомагають їй у приватному житті, стали державними службовцями з усіма наслідками.

Гра в денонсацію

Якщо все буде йти, як іде, опозиція не тільки не зможе домогтися скасування угод як мети, але й не використає цю тему як засіб. Дійсно, Януковичу дуже пощастило з опозицією.

Модернізація по-українськи: країна-сучасник з лопатою в руках

Можливо, уряд настільки засліплений власними "досягненнями" та "успіхами", що не помічає, як у окремих регіонах України окремі громадяни вже почали грабувати магазини, виносячи не побутову техніку, а продукти харчування?

Чорна діра "Київенерго"

Попри гучну назву, "Київенерго" - це швидше фірма-посередник, яка майже задарма використовує енергетичні потужності, що належать міській громаді. І як у кожного посередника, основне завдання компанії: максимальний прибуток при мінімальних витратах.

Відступ від доступу?

Якщо декларація про боротьбу з корупцією від Віктора Януковича не була пустим звуком, ці зміни не можуть мати шансів знайти підтримку в найчисельнішій провладній фракції. Інакше - поле довіри до влади може не просто зменшитися, воно може зникнути взагалі.

Соціологічний портрет масового протесту: весна-2011

Потенціал протесних настроїв в суспільстві зростає. На сьогодні він визначається, перш за все, соціально-економічними негараздами. При продовженні таких дій нинішньої влади протест все більше буде пов’язуватися із факторами політичними та може закінчиться неконтрольованим соціальним вибухом.

Назустріч виборам-2012: НУНС розпадається, Тимошенко міняє обличчя

Блок Тимошенко стоїть на порозі внутрішньої громадянської війни за місця в прохідній частині майбутнього списку.

Євген Марчук: мовчання секретаря

Марчук дотепно зауважує, що замовники вбивства Георгія Гонгадзе "думають, що добре замасковані, але для суспільства це давно секрет Полішинеля". Цікаво, чи усвідомлює він, що десять років тому таким самим секретом Полішинеля було його власне мовчання? В очах того ж суспільства посади, статус і привілеї пересилили бажання робити моральні висновки. (рос)

Чому необхідна деполітизація державної служби?

Якщо зараз не заборонити партійність державних чиновників, то незабаром більшість українських держслужбовців виявиться в рядах Партії регіонів. (рос)
  • 1
  • ...
  • 437
  • 438
  • 439
  • 440
  • 441
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446