This version of the page http://pravda.com.ua/articles/page_436/ (107.178.251.122) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-03-10. The original page over time could change.
Аналітика. Статті. Публікації. Інтерв'ю. Прогнози | Українська правда
Статті

Штати налякали українську "пісочницю"

Ситуація із зниженням рейтингу ще раз підтвердила, наскільки світові інститути безсилі перед панікою на фінансових ринках. Учасники ринку в таких випадках просто неспроможні сприймати будь-які заспокійливі промови чиновників.

Юлія Тимошенко не виправилась

Тимошенко прибула в суд вже переодягнена у сукню бежевого кольору, яку їй передали з дому. Передачу привезли рідні в суботу зранку. В пакет поклали чай, сир, хлібці, галетне печиво, сухофрукти та йогурт, спортивний костюм та кросівки.

Арсеній Яценюк: Віктор Янукович відкрив ящик Пандори

Найбільша проблема чинного президента – відсутність союзників всередині країни. В нього немає підтримки народу. І на цьому фоні воювати зразу з Брюсселем, Вашингтоном і Москвою – це прямий шлях до поразки.

Як загинув Шухевич і що могло статися з його тілом

"Його останки вивезли на машині з дровами та запасом бензину за 300 км у лісовий масив на Житомирщини, після ретельної кремації прах зібрали, подрібнили, розвіяли, а місце закамуфлювали під стоянку туристів..."

Виклики голосного арешту: випустити не можна посадити

Багато хто прямо говорить: це не НАША, це ЇХНЯ війна. Але чи не буде пізно, коли влада вирішить почати війну з нами? Забравши Тимошенко, влада не наблизиться до вирішення реальних проблем. І їй потрібні будуть нові винуватці. Якщо їх складно буде знайти, вони будуть призначені. (рос)

Олександр Турчинов: Влада перейшла точку незворотності

В день арешту десь п'ятсот людей ось тут билося з "Беркутом". Але ще більша кількість людей стояли на тому боці Хрещатика, їли морозиво і фотографували! Це не цікаво! Це страшно.

Юлія Тимошенко за лаштунками арешту

Під час "розселення" у Юлії Тимошенко склались доброзичливі стосунки з керівництвом СІЗО та співробітниками охорони. Тимошенко також була вимушена змінити зачіску і розпустити волосся – за правилами в неї відібрали шпильки.

Постанова про арешт Тимошенко

"Підсудна своїми діями в судовому засіданні перешкоджає як встановленню істини у справі, так і намагається перешкодити розгляду справи.. При встановленні даних про особу підсудної остання відмовилась відповідати на питання..."

Мультиправове суспільство: від Норвегії до України

В Україні ситуація тяжка: гримаси мультиправового суспільства зустрічають нас усюди, від Міжгір'я до Печерського суду. Що стоїть за бешкетуваннями українських мажорів? Альтернативна правова система, що звільняє елітних дитинок від кримінальної відповідальності. (рос)

Неінтелігентні ігри адміністрації президента

На запитання, чи була вона "натхненницею цього листа", Герман заявила, що "натхненником всіх листів є президент України, а Герман – лише скромна бюрократка".

З життя біло-блакитної еліти: маєток Юхима Звягільського

Будинок надано Звягільському на підставі рішення уряду від 26 жовтня 2007 року. Це були останні дні перебування Віктора Януковича на посаді прем'єр-міністра, яку він звільнив за підсумками дострокових виборів.

Сага про повноваження

Переговори не мають залежати від особистостей при владі, а легітимність повноважень не може залежати від персональної карної справи чи політичних мотивів.

Чи вдасться Януковичу завершити справу Мазепи?

Про освіченість та доброчинність Мазепи написано од і панегіриків не менш ніж нині аналітичних статей про вертоліт та коштовний унітаз Януковича. І все ж, що спільного в житті та діяльності Івана Степановича та Віктора Федоровича?

Суд Юлії Тимошенко: битва помаранчевих прем’єрів

Діалоги між екс-прем’єрами, адвокатом, суддею та обвинуваченням займають більше п'ятдесяти сторінок. Втім головна суть цих реплік концентрується навколо двох головних тем – директив та ролі компанії RosUkrEnergo у газових стосунках між Україною та Росією.

Зцілення або зростання виробництва?

Сьогодні в країні для одних більш актуальна проблема - "як вижити?", а для інших - "як, щоб не "зжерли"?". Першим, щоправда, важко зрозуміти, як зниження у списку Форбс, невеликий особняк у Кончі-Заспі, маленька довжина яхти або дешевші діаманти дружини, ніж у дружини "друга", можуть викликати ще більший стрес, чим повна відсутність всіх вищезгаданих приналежностей. (рос)

Хорошковський виводить Кучму з-під удару?

Побачене у поданні СБУ лише поглибило підозри про те, що ми стаємо свідками операції "врятувати підсудного Кучму". Адже першим об’єктом, який втратить статус речового доказу після ухвалення запитуваного СБУ рішення, будуть записи Миколи Мельниченка.

Суд над Юлією Тимошенко: на арену виходить Віктор Ющенко

Допит Дубини був майже сенсаційним. Якщо його свідчення підтвердяться, вони мають увійти в хрестоматію з питань корупції на рівні вищих керівних осіб держави.

Плагіат Раїси Богатирьової

Поважна чиновниця, яка працевлаштувала у РНБО майже все своє найближче оточення, мала надихнути випускників одного з найпрестижніших навчальних закладів країни своїм виступом. Виявилося, що цілі шматки її промови були "передрані"... з виступу Стіва Джобса перед випускниками Стенфорду у 2005 році.

Як Юлія Тимошенко користується свідками обвинувачення

Після кожного допиту обидві сторони – обвинувачення і підсудної – випромінюють непідробне схвалення почутого, а іноді навіть і радість. Досі слідчі не представили жодного свідка, покази якого б могли трактуватися однозначно проти підсудної. Єдине що рятує слідчих – це відсутність прямої трансляції засідань суду.

Адміністрація президента викрила свою роль у справі Тимошенко?

"Українська правда" випадково знайшла підтвердження, що адміністрація президента безпосередньо здійснює вплив на справу Тимошенко. Так, вона не лише контактує зі свідками, але і намагається формувати інформаційне поле відповідним чином.

Свідки прокуратури зіграли на руку Юлії Тимошенко

Незрозумілою є одна деталь: навіщо Юлія Тимошенко писала якісь письмові доручення Продану, щоб той передав їх Дубині, якщо в цей час всі троє знаходились в одній будівлі, на одному поверсі і дуже часто – в одному залі.

Капіталізм по-українському і пенсійна реформа

Досі в Україні існувала певна рівновага. "Верхи" протягом півтора року влади ПР не змогли повною мірою провести необхідні їм реформи, але й "низи" не змогли припинити реформаторський зуд урядовців. Сьогодні настав вирішальний момент і терези мають схилитися на той чи інший бік.

Суд над Тимошенко: очевидна п'єса з невідомим фіналом

В суспільстві відсутнє чітке розуміння, в чому саме обвинувачується екс-прем’єр. Складається враження, що або в процесі зникла політична воля, або режисери цієї вистави самі забули її розв’язку.

Як народжувався капіталізм

Сучасне українське реформаторство неможна звести лише до волі уряду та вимог МВФ. Щоб зрозуміти його причини і наслідки, є сенс розглянути процес розвитку капіталізму, появу соціальних протиріч і протистояння в Україні.

Гідність проти свавілля

Покарати одного мажора – це злякати сотні. Покарати одного політика – це змусити задуматись сотні. Ми мусимо досягнути того, щоб закони, по яким змушують жити нас – були такими ж для тих, хто їх приймає.

Свято під час чуми триває

Дивно бачити серед депутатів, які не гребують брати квитки за державні гроші, і регіонала Артема Щербаня. В нього 3 "Мерседеси", спорткар "Астон мартін", 100 гектарів у Донецькій області та один - у Київській. Але зайвих грошей не буває ніколи.

Блиск і убогість олігархії

Настав час усвідомити, що в корупційній зв'язці влади й бізнесу головну роль грає українська влада. Атака на капітал наділяє державну бюрократію ще більшими повноваженнями й, відповідно, погіршує положення. Чим сильніша караюча долоня, тим щедріша долоня що дає. (рос)

До уваги Банкової – як насправді роблять у всьому світі

Якщо Банкова вирішила під вивіскою прес-конференції президента подавати погано зрежисований спектакль, то принаймні не слід це ховати за пафосними словами "так роблять у всьому світі".

"Наша Україна": косметичний ребрендинг, рівноцінний забуттю

Щоб рейтинг "Нашої України" пішов угору, потрібні не просто кадрові перестановки. Потрібен перегляд позиціонування та програми партії, відмова від голих обіцянок і реальні дії. Це те, чого очікує виборець.

Золотий змішувач Януковича

У наше розпорядження потрапили фотографії, зроблені одним з будівельників за допомогою мобільного телефону. Змішувач виконаний у класичному стилі, крани позолочені, з великими кристалами Swarovski. (рос)

Міф ХХІ століття

Європа – з точки зору українців – це "жирні коти", які у своїй інфантильності не розуміють проблем пересічного громадянина України. Українці – у свідомості Європи – це Ємелі, що лежать на печі і хочуть, аби у них все було "по щучому велінню".

Таємниця вертольоту Януковича захована у "Межигір'ї"

У тиші чиновничих кабінетів було підписано листа, який можна вважати найкращим подарунком Віктору Януковичу на Новий рік. Цим гостинцем гарант Конституції привітав сам себе, а грошима на нього скинулися всі громадяни України.
  • 1
  • ...
  • 432
  • 433
  • 434
  • 435
  • 436
  • 437
  • 438
  • 439
  • 440
  • ...
  • 446