This version of the page http://pravda.com.ua/articles/page_435/ (107.178.251.122) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-03-10. The original page over time could change.
Аналітика. Статті. Публікації. Інтерв'ю. Прогнози | Українська правда
Статті

Як насправді виглядає європейський досвід

Єдина за останні 15 місяцівпрес-конференція Януковича ознаменувалася суперечкою між його прес-секретарем і групою журналістів. Пані прес-секретар не забувала апелювати до "світового досвіду".

Конституційне звернення – привілей для обраних?

За весь період своєї діяльності КС за конституційними зверненнями громадян прийняв близько 20 рішень. Лише кожне десяте звернення громадян отримувало офіційне тлумачення.

Що дійсно важливо для відносин України з ЄС

Якщо Тимошенко відсторонять від політичної діяльності, відносини між ЄС і Україною істотно похолодіють. Це прогнозовано викличе ланцюгову реакцію - можливо, включаючи новий крен убік Росії й поновлення теми членства України в Митному союзі. (укр)

"Дезодорант" для опозиції

Версія, яку оголосив начальник штабу МВС, може вважатися апофеозом абсурду. Він заявив: "Це може бути якийсь засіб особистої гігієни, які продаються в магазині парфумерії".

Україно-український договір

Не шукайте історичної справедливості, вчиняючи несправедливість тепер. Не перекладайте своє уявлення про щастя і справедливість на майбутні покоління. Спробуйте жити гідно зараз, інакше майбутнім ні в кого буде навчитися гідності.

День незалежності: Параноя влади та безпорадність опозиції

Першими не витримали нерви у чотирьох хлопців з лівого флангу від Олександра Турчинова. Молоді люди з розбігу кинулись ногами по залізних щитах. - Отдай, сука, щит! - кричали молодики. - Мы сейчас вас раздавим!

Незалежність: Степан Бандера проти Пітера Пена

Людину називають терористом або ж партизаном, шпигуном або ж розвідником, шовіністом або ж патріотом – залежно від того, з якого боку звучить ця характеристика.

20 років Незалежності: здобутки та поразки

Українські письменники та інтелектуали розповіли "Українській правді. Життя" про свої підсумки життя протягом 1991-2011 років. Що сталося за цей час із країною та з ними самими?

Реформування, або Дюжина стільців для влади

Реформи – ось те безмежнеє поле, на якому і шахраюватий Остап не витримав би конкуренції зі своїми прямими нащадками. Міг дурити лише тих, хто перебував у зоні видимості. Але щоб 20 років дурити цілий народ?!

Кругова дистанція довжиною в 20 років

Перед тим, як розпочинати боротьбу з корупцією, навіть якщо для цього є щире бажання, необхідно зробити відповідний "внесок", а потім, зовсім логічно, необхідно відпрацювати витрачені на це кошти. (рос)

Американський прокурор у справі Лазаренка Марта Берш: Я не пам'ятаю свідчень про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня

"Тимошенко була як мінімум, або спільницею з Лазаренком, або жертвою вимагання з боку Лазаренка. Але вона ніколи не говорила про це. І я не розумію, чому Тимошенко ніколи не заявляла, що була жертвою вимагання". (укр)

Загибель імперії

Значна частина українців як і раніше шкодує про розпад СРСР. Чому скромний обиватель має радуватися краху Радянської імперії, якщо в результаті він об'єктивно постраждав? (рос)

Віктор Ющенко: Олег Дубина зустрічався з Дмитром Фірташем у моєму кабінеті

"Юлія Володимирівна в газі затягнута так, як, можливо, ніхто з урядовців. Але якщо ти не дав відповіді на те, як ти забезпечуєш країну газом, ти отримуєш купу політичних проблем, в тому числі у внутрішній політиці."

Як Костусєв позбувся одеського аеропорту

Сумнівне рішення Одеської міськради зумовило появу другого приватного аеропорту. Ігор Коломойський 2009 року приватизував летовище у Дніпропетровську. Інші аналогічні об'єкти належать містам або державі.

Початок кінця. Радянський Союз помирав під музику "Лебединого озера"

Двадцята річниця заколоту ГКЧП. На 20 серпня було заплановано підписання договору про створення Союзу суверенних держав. Отже, СРСР був приречений вмерти. Тихо. Волею народів. Без крові...

Мовчання Юлії Тимошенко

"Вранці виходжу на роботу, а мені доповідають: Юлія Володимирівна поїхала в Москву. Ну, сказати, що для мене це була несподіванка – це занадто мало. Я це відчув як ніж у спину."

Юлія Тимошенко: іспит Юрієм Бойком

Цей допит мав всі шанси стати найбільш гучним кроком в питанні прозорості газового ринку з часів з’ясування власників RosUkrEnergo. Але непідготовленість захисту, відверта упередженість суду, і емоційність самої підсудної, поставили хрест на цих сподіваннях.

Чи є конституційним 3% виборчий бар’єр?

Держава, конституційно проголошуючи демократичні принципи, але законодавчо вводячи високий прохідний бар’єр, фактично знецінює роль громадян в управлінні країною, і, більше того, позбавляє їх прав, дарованих Конституцією.

Шлюб за розрахунком або пішак, що мріє стати дамкою

Прихід Тігіпка може загострити протистояння у партії влади, загрожуючи їй можливим посиленням відцентрових тенденцій. Втім, наразі Партія регіонів, схоже, обрала стратегію укрупнення й перевтілення на зразок "Единой России" путінсько-медведівського калібру.

З-за грат

Сьогодні на межі міжнародної ізоляції не Україна, а Янукович та його клани. Вони вже можуть почати віддавати свої закордонні паспорти кенгуру з Міжгір'я. Бо, мені здається, у цих тваринок скоро залишиться більше шансів бути прийнятими в світі, ніж у їхніх господарів.

Олігархи "приватизували" порти?

"Кожен начальник порту вважав себе партнером і вимагав, щоб з ним домовлялися люди рівня Ахметова чи Коломойського.

Суд над Юлією Тимошенко: день двадцять третій

Кірєєв відмовив захисту у виклику 18 свідків. Адвокати Тимошенко наполягали на отриманні свідчень колишнього заступника керівника КРУ Наталії Рубан. Втім, суд вирішив, що пані Рубан на цьому процесі буде зайвою.

"Надра банк" - невдала інвестиція?

"Навіщо Фірташ купив банк, незрозуміло. Якщо йому потрібна установа для обслуговування своїх підприємств, краще було б придбати невеликий кишеньковий банк за 10-50 мільйонів гривень та інвестувати ще стільки ж".

Протокол допиту Віктора Ющенка по справі Тимошенко

Екс-президента допитували не в кабінеті слідчого у Головному слідчому управлінні, а в його ж кабінеті в приміщенні "Інститут Президента Віктора Ющенка" на Спаській, 37.

Віктор Ющенко боїться суду над Юлією Тимошенко

В разі, якщо Ющенко опиниться один на один з Тимошенко, без політичної крові не обійдеться. До зустрічі один з одним ці політики готуватимуться краще ніж суддя, прокурори і адвокати разом взяті. Вони пригадають один одному все.

Юлія Тимошенко допитала Олександра Турчинова

Після нетривалої суперечки, адвокат почав цитувати епізоди справи, де згадується компанія RosUkrEnergo. Судді та прокурор здалися. Дмитру Фірташу згадали все: і газ, і хімію, і титанову монополію.

Підсудна Свобода

Влада вбачає у протестах зародок вуличної революції, і намагається її придушити якомога раніше. Якщо ж цей шлях до повалення режиму успішно заблокують, то вже з "чесними" виборами буде значно простіше, і тоді – здрастуй, Білорусь!

Александр Тимошенко: Юля не хотела семейного подряда ещё и в политике

Я пришел к ней и говорю: "Юлечка, давай я уже пойду в депутаты...". Я буду полезен. Меня ведь не купишь, никуда не переведёшь, в другую фракцию не перейду.

Без довіреності та техогляду. Чи надовго?

Тепер сплату штрафів буде контролювати виконавча служба, яка робитиме це за загальними правилами. Тож якщо у водія є такий борг, до нього можуть застосувати засоби впливу: арештувати авто, помешкання, заморозити банківські рахунки.

Україна для людей-2, або Держдачі на 280 мільйонів

На ремонти в держрезиденціях буде витрачено понад 277,6 мільйонів. Ці гроші могли б легко покрити видатки навіть на гучне святкування Дня Незалежності.

Превращение закона в "дышло" – путь к правовому хаосу

В юриспруденции принцип верховенства "буквы" над "духом" закона называют юридическим позитивизмом, а в народе этот принцип формулируют так: "закон как дышло…".

Історія арештів Юлії Тимошенко

Нинішній арешт Тимошенко – це вже втретє. Вперше її, тоді ще одного з керівників "Корпорації Український Бензин", було затримано у Запоріжжі в 1995 році при спробі контрабанди валюти до Росії.
  • 1
  • ...
  • 431
  • 432
  • 433
  • 434
  • 435
  • 436
  • 437
  • 438
  • 439
  • ...
  • 446