Статьи

Час змін настав: чому та як зараз шукати роботу

Останніми днями все частіше в інформаційному просторі лунають думки та ідеї, як розвиватись та отримувати зиск в умовах невизначеності. Команда grc.ua | grc розповідає, чому цей період можна використати і для кар’єрних змін.

Одне з головних питань, яке зараз всіх турбує: чи будуть роботодавці зараз шукати нових співробітників. Олександр Мельников, керівник напряму Executive Search в grc.ua | grc, впевнений: не дивлячись на складний період, компанії, які мислять стратегічно, продовжуватимуть набір персоналу. Бізнес розуміє: підвищити ефективність команди – критично важлива задача у теперішніх умовах. І, разом з тим, часу на те, щоб вирощувати таланти всередині, немає. Єдиний можливий варіант – звертатись до фахівців з готовою експертизою.

Що ж потрібно зробити вам? Як мінімум, оновити резюме. Навіть якщо ви не маєте наміру змінювати працедавця прямо зараз, у теперішніх умовах нам всім потрібно бути готовим до того, щоб активно вийти на ринок праці. Чи, як мінімум розуміти, які спеціалісти та навички зараз у попиті, чого потребує та що вимагає бізнес.

Перш за все, ви повинні визначитись, яку роботу та у якій компанії ви хочете знайти. Якщо Ви надсилаєте резюме під конкретну вакансію, то Мету вказувати не потрібно. В інших випадках – потрібно вказати які позиції вас цікавлять.

Окрім того, візьміть на озброєння ці поради, які допоможуть адаптувати ваше CV до вимог та потреб роботодавців:

1. Визначте, якого типу буде ваше резюме.

Це може бути біографічне CV, де у зворотній хронологічній послідовності будуть прописані ваші місця роботи, обов’язки та досягнення.

Або резюме під конкретну посаду, де описати лише найбільш релевантний для неї досвід. Ви можете прибрати ті місця роботи, які не відповідають позиції. Або описати їх дуже лаконічно, щоб заповнити прогалини в резюме та викликати зайвих запитань.

2. У загальному вигляді резюме має включати наступні розділи:

  • Ім'я та прізвище;
  • Контакти (телефон, e-mail, профіль у соціальних мережах);
  • Ваша мета (на яку посаду ви претендуєте);
  • Короткий опис досвіду, або summary (2-3 речення);
  • Cписок компетенцій;
  • Ваш досвід - всі позиції, починаючи з останньої: компанія, посада, період, обов'язки (5-7), 2-3 оцифровані досягнення (хоча б на останні 3 позиції);
  • Освіта;
  • Знання мов.

Опціонально можна вказати додаткові курси та деякі важливі моменти з вашого життя, які допоможуть краще розкрити вашу особистість, наприклад, волонтерство.

Не пишіть непотрібних деталей, наприклад, адресу проживання, кількість дітей та те, що ви цілеспрямована та комунікабельна людина. Останнє можна зустріти у кожному другому резюме.

3. В резюме повинні бути ключові слова з вакансії (тому рекомендуємо адаптувати CV піl кожну конкретну пропозицію про роботу. Мається на увазі наступне: якщо в вакансії написано «потрібно шукати дистриб'юторів», то в summary досвіду під цю вакансію повинна бути фраза «шукав дистриб'юторів»;

І невеликий бонус всім, хто дочитав статтю до кінця - приклад супровідного листа. Беріть на озброєння!

Вітаю вас!

Я пропоную вам розглянути свою кандидатуру на посаду комерційного директора, бо в мене є необхідні для цієї посади навички, що підтверджені досвідом та результатами роботи моєї команди на попередніх місцях роботи.

Ваша компанія очікує збільшення продажів на території України:

- я маю налагоджені стосунки з більшістю дистриб`юторських компаній в західних, центральній України, деякий час відповідав за продажі на сході, тому зможу швидко знайти партнерів в різних регіонах,

- я маю досвід вибудовування нових каналів продажу (ХоРеКа) по всій Україні,

- під моїм керівництвом компанія збільшила продажі на 28% та змогла інвестувати в розширення виробничих ліній. Тому я впевнений, що мої навички, досвід та відносини з потенційними партнерами стануть у нагоді вашій компанії, спільно ми досягнемо запланованих цілей.

Оновивши резюме та зареєструвавши його на grc.ua | grc, ви будете готові до активного пошуку роботи, і незаплановані зміні у питанні працевлаштування не застануть вас зненацька.

Вакансии дня

Комментарии