This version of the page http://iom.org.ua/ua/mom-v-ukrayini (193.193.193.93) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-02-14. The original page over time could change.
МОМ в Україні | МОМ в Україні
English | Українська
Міжнародна організація з міграціїї
Агентство ООН з питань міграції
Міграція для загального блага

Про нас

МОМ в Україні


Бенефіціар Інтеграційної програми МОМ під час роботи у теплиці; малий бізнес започаткований за підтримки посольства Республіки Корея (2010)

Представництво МОМ в Україні почало працювати в Києві у 1996 році, коли Україна отримала статус країни-спостерігача при МОМ. У 2001 році Україна звернулась із запитом про надання їй статусу країни-члена МОМ, і у 2002 році Парламент України ратифікував статут організації.

Відповідно до загальної стратегії МОМ, діяльність Представництва МОМ в Україні спрямована на сприяння усвідомленню можливостей і проблем міграції в українському контексті. Максимізація цих можливостей й зведення до мінімуму проблем, викликаних міграційними переміщеннями, — це керівні принципи всіх заходів і програм, які реалізує Представництво.

Представництво МОМ в Україні надає допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) і людям, які зазнали наслідків конфлікту, протидіє торгівлі людьми, надає допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні системи управління міграційними процесами,а також розробляє політику в галузі охорони здоров’я, яка враховувала б мігрантів.

Водночас Представництво МОМ в Україні долучається до використання потенціалу розвитку міграції, поширення інформації про міграцію, популяризації культурного розмаїття та протидії ксенофобії та нетерпимості.

За 25 років діяльності в Україні МОМ, працюючи напряму або через своїх партнерів у проектах, надала допомогу понад 800 тис. мігрантів (українців та представників інших національностей), переміщених осіб, потенційних мігрантів, постраждалих від торгівлі людьми та представників інших уразливих груп.

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ
Політика прозорості

 

 

 

Публікації