This version of the page http://biblprog.org.ua/ua/rainmeter/ (89.184.68.179) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-02-14. The original page over time could change.
Rainmeter 4.5.11 завантажити безкоштовно - Безкоштовні програми


Rainmeter 4.5.11

Rainmeter – це програма, призначена для кастомізації робочого столу, додавання віджетів і створення власних тем оформлення для ОС Windows. Продукт розповсюджується безкоштовно з відкритим вихідним кодом і підтримує безліч мов інтерфейсу, включаючи українську.

Робота інструменту будується навколо різних механізмів збору даних, які дозволяють отримати інформацію про системний час, завантаженість процесора, використання пам'яті і дискового простору, мережевих налаштувань та інше, після чого вивести перераховані відомості в інтерактивному вигляді на головний екран за допомогою так званих скінів (віджетів).

Спочатку до складу програми входить базова тема Illustro з набором найнеобхідніших скінів, кожному з яких можна задати положення на робочому столі, значення прозорості і дію при наведенні курсору миші. Крім цього, користувачі можуть додавати в Rainmeter теми від сторонніх розробників, а також створювати власне оформлення системи з використанням специфічної мови.

Інтерфейс продукту становить одне єдине вікно керування, з якого і відбувається налаштування параметрів окремих скінів і їх наборів. При цьому аналогічні дії можна виконати і без запуску менеджера з меню програми в треї Windows.

Встановлення додаткових тем оформлення в Rainmeter здійснюється шляхом запуску файлів з розширенням RMSKIN. Створення власних віджетів не обходиться без редагування INI файлів, відкрити які можна за допомогою будь-якого текстового редактора.

Переваги Rainmeter

  • Безкоштовне розповсюдження продукту.
  • Відкритий вихідний код програми, доступний на GitHub.
  • Підтримка української мови інтерфейсу.
  • Можливість завантаження сторонніх тем оформлення.
  • Можливість створення власних скінів.
  • Підтримка архітектур x86 і x64.
  • Наявність портативної версії програми.

Недоліки Rainmeter

  • Відсутність інтерактивного механізму настройки скінів і пакетів; всі зміни здійснюються в блокноті.

Висновок

Продукт працює коректно, без збоїв, не зависає і підійде всім тим користувачам, які хотіли б надати своєму робочому столу індивідуальності. При цьому слід враховувати, що робота Rainmeter потребує виділення оперативної пам'яті і буде створювати додаткове, нехай і невелике, навантаження на процесор.

Встановлення Rainmeter

Встановлення інструменту виглядає стандартно. В процесі користувачам необхідно вибрати шлях розташування програми на жорсткому диску, її версію (x86 або x64) формат (стандартний або переносний).

Щоб змінити мову інтерфейсу Rainmeter, запустіть менеджер, клікнувши лівою кнопкою миші по іконці в треї. У вікні, перейдіть на вкладку «Settings» угорі ліворуч, після чого виберіть відповідне значення мови у випадаючому списку з маркером «Language». Зміни вступлять в силу негайно.

Зміни в останній версії

  • Виправлено деякі аномалії при розборі складних вкладених змінних.
  • Додано змінну #CURRENTCONFIGZPOS#
  • При виході з Rainmeter негайно зупиніть усі звуки файлів .wav, що виводяться на даний момент, за допомогою функції PLAY / PLAYLOOP.
  • Оновлено рядки локалізації для грецької та німецької мов.
Автор: Rainy
Оновлено:
Версія Windows: 7, 8, 10
Українська мова: Присутня
Російська мова: Присутня
Завантажити
Rainmeter

Коментарі

Коментарів ще немає. Ви можете залишити свій коментар до програми Rainmeter. Для цього потрібно увійти. Якщо ви ще не з нами – зареєструйтесь.

Інші програми у цій категорії

RocketDock Stickies Clover f.lux OnTopReplica Volume² Всі програми категорії «» →