BRAVIA – з турботою про довкілля

Через зростання попиту на телевізори з великим екраном можуть збільшитися витрати матеріалів і енергоспоживання. Однак підхід Sony до захисту довкілля забезпечує ефективне виробництво та першокласну якість контенту.

Незабутні враження від перегляду й турбота про довкілля

Телевізори BRAVIA дарують незабутні враження від перегляду, мають приголомшливий дизайн та інноваційні технології, що зменшують вплив на довкілля, а саме енергоспоживання й використання невідновлюваних ресурсів.

Ефективніше виробництво, транспортування й використання

Передові інженерні розробки для захисту довкілля

Ми намагаємося зменшити вплив на довкілля на різних етапах життєвого циклу виробу. Для цього ми використовуємо менше первинного пластику, підвищуємо ефективність транспортування й оптимізуємо енергоспоживання виробу.

Виробництво

Ще менше первинного пластику

Поєднання перероблених матеріалів і високої якості

Аналізуючи всі аспекти дизайну – від матеріалів до естетичності, ми змогли використовувати більше перероблених матеріалів і зберегти високу якість покриття. З переробленого пластику SORPLAS™ від Sony виготовляється задня панель OLED-телевізорів, найбільша за площею. У результаті використовується приблизно на 60% менше первинного пластику.

Краса перероблених матеріалів 

Коли для зовнішніх деталей використовується перероблений пластик, досягнути певного вигляду складніше. Пластик SORPLAS™ від Sony виготовляється з ретельно відібраної сировини, склад якої коригується на етапі виробництва, і запатентованих домішок. Так створюється покриття глянцевого блискучо-чорного кольору, яке до вподоби користувачам BRAVIA.

Справжня довговічність для тривалого використання

Пластик для побутових пристроїв, як-от телевізорів, містить домішки задля міцності й вогнетривкості. Технологія SORPLAS™ передбачає мінімальну кількість домішок, завдяки яким телевізори BRAVIA мають властивості, як у виробів зі звичайного пластику. Це дає змогу забезпечити довговічність і менший екологічний слід.

Неодноразова повторна переробка

Перевагою пластику SORPLAS™ є те, що він майже не втрачає якості навіть після кількох циклів переробки. Деталі з переробленого пластику SORPLAS™ сприяють зменшенню відходів і розумінню користі переробки.

Менша вага виробу

Лиття з повітряним потоком

Технології точного лиття під тиском дають змогу виготовляти дуже міцні й водночас гарні панелі з меншою вагою. Відповідно стає тоншою й упаковка, завдяки чому скорочується використання пластику. Пластикові деталі притискаються повітрям, щоб запобігти деформації та знизити обсяг відходів.

[1] Звичайне лиття з нерівномірним тиском: наявні заглиблення  [2] Лиття із зовнішнім подаванням повітря: заглиблення відсутні  [3] Зовнішня поверхня 
[4] Внутрішня поверхня  [5] Повітря подається ззаду, щоб уникнути нерівномірного тиску на пластик.

Транспортування

Стала логістика
Краще пакування з меншим вмістом пластику

Зазвичай пакувальний матеріал покриває телевізор BRAVIA зверху, знизу та з обох боків. Тривале моделювання й роки досвіду логістики виробів в усьому світі допомогли нам оптимізувати дизайн упаковки для захисту телевізора та зменшити обсяг пластику в ній приблизно на 35%.

Менші викиди CO2 завдяки легшій і компактнішій упаковці

Новий дизайн упаковки для транспортування виробу дав змогу зменшити її розмір на 15%, а загальну вагу – на 10%. Тепер на одній палеті можна розмістити майже в 1,3 разу більше виробів. Це дає змогу зменшити викиди CO2 під час транспортування на 15%.

Заощаджуємо ресурси, використовуючи менше чорнил

Інформація про виріб на упаковці ретельно продумана, проста й коротка, тому використовується на 90% менше друкарських чорнил і мінімізується вплив на довкілля без шкоди дизайну та привабливості упаковки.

Використання

Висока якість зображення й низьке енергоспоживання
Автозміна яскравості: баланс між виглядом і енергоспоживанням

Яскравість екрана регулюється відповідно до умов освітлення в приміщенні, завдяки чому зменшується споживання енергії.

 [1] Темне приміщення [2] Освітлене приміщення

Автоматичне розпізнавання глядача

Ексклюзивний аксесуар BRAVIA CAM  виявляє рухи глядача. Якщо перед телевізором нікого немає, яскравість екрана автоматично зменшується, щоб мінімізувати енергоспоживання .

Просте налаштування зображення й економії енергії

Телевізор легко налаштовується в одну дію. У меню початкового налаштування можна вибрати режим економії енергії, що допомагає досягти бажаного балансу між яскравістю дисплея та споживанням енергії.

[1] Вимкнуто  [2] Високий

Ефективне енергоспоживання залежно від яскравості

Унікальна технологія обробки сигналу оптимізує зображення, роблячи його чітким і яскравим.

Рівень яскравості: [1] низький [2] звичайний [3] високий

Пластик безпечний для довкілля

Шюсуке Томонага

Відділ розробки телевізорів 2, бізнес-група телевізорів
Sony Corporation

Щоб зменшити негативний вплив на довкілля, наш відділ виробництва телевізорів із 2010 року використовує пластик SORPLAS™ із високим коефіцієнтом переробки.

 Зі збільшенням розмірів телевізорів і попиту на них зростає й екологічний вплив виробництва. Щоб знизити наслідки для довкілля під час виробництва великих телевізорів, з 2018 року спільно з іншими компаніями групи Sony ми розробляємо матеріали та застосовуємо пластик SORPLAS™ у внутрішніх і зовнішніх деталях, де його багато.

Щоб використовувати SORPLAS™ у зовнішніх деталях, потрібні передові конструкторські рішення. Однак розробка прототипів і вдосконалення виробництва дали змогу створити формулу пластику SORPLAS™, з якого виготовляється задня панель телевізорів, найбільша за площею. Починаючи з 2021 року він використовується в деяких моделях BRAVIA XR, що містять удвічі менше первинного пластику, ніж попередні.

 Окрім SORPLAS™, у телевізорах BRAVIA застосовуватимуться інші перероблені матеріали на всіх виробничих підприємствах. Це дасть змогу зменшити негативний вплив на довкілля.