This version of the page http://yur-gazeta.com/ (193.200.173.213) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-02-07. The original page over time could change.
Юридична газета – онлайн версія
    • Зареєструватись
    • Увійти

Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній-2021

Рейтингове дослідження «ЮГ» вітчизняного ринку юридичних послуг має вже 6-річну історію. Весь цей час ми аналізуємо зміни, що відбулися, визначаємо найбільші здобутки, оцінюємо фінансові показники та проєктну роботу юридичних компаній. А вони, у свою чергу, отримують можливість оцінити потенціал ринку, проаналізувати основні тенденції його розвитку та їх вплив. Рейтинг позиціонує не лише найсильніших гравців-лідерів, але й мідл-сегмент та регіональні компанії, визначаючи сотню кращих у загальному заліку та лідерів окремих практик.

Засуджені на чужині: до чого готуватись захиснику

Географія походження та захисту моїх клієнтів досить велика. Команда Ario Law Firm брала участь у представництві та захисті інтересів українських громадян на території Польщі, Італії, Грузії, Молдови, Австрії. В Україні ж ми захищали громадян Казахстану, Молдови, Білорусі. «Правила гри», коли ти захищаєш чи представляєш інтереси українця в Україні, більш-менш зрозумілі для всіх учасників процесу.

Публічні закупівлі. Чому кількість скарг збільшується і що з цим робити

Мета публічних закупівель – задовольняти державні та муніципальні потреби шляхом якомога більш ефективного використання бюджетних коштів. Останніми роками ця сфера стрімко розвивається, у тому числі завдяки постійному вдосконаленню законодавства та функціонуванню системи «Prozorro». Нагадаю, основним нормативно-правовим актом, що регулює діяльність у цій галузі, є Закон України «Про публічні закупівлі» від 2016 р. (з наступними змінами й доповненнями). Він встановлює права, обов’язки та відповідальність осіб, на яких розповсюджується його дія. В умовах економічної та енергетичної кризи для підтримки й відновлення економіки держава постійно збільшує кількість замовлень. Водночас зростає обсяг проблемних питань, що виникають під час закупівель. Антимонопольний комітет наділений функціями Органу оскарження, а скарги на закупівлі розглядає спеціально створена Колегія.

Правова аналітика

Новини