This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-01-16. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
16.01.2022

Апеляційна палата - актуалізовано графік засідань

Актуалізовано графік проведення засідань колегій Апеляційної палати з розгляду заперечень, заяв станом на 17 січня 2022 року.

14.01.2022

EUIPO та KIPO визнані найбільш інноваційними відомствами ІВ у світі

Відповідно до рейтингу Intellectual Property Office Innovation Ranking, за підсумками 2021 року, складеного World Trademark Review (WTR), найбільш інноваційними відомствами в світі визнані Відомство інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO) та Корейське відомство з інтелектуальної власності (KIPO). За ними йдуть відомства Сінгапуру, Великої Британії та Мексики.

Серед досягнень EUIPO, відзначених у рейтингу: використання технологій штучного інтелекту, перша європейська блокчейн-платформа для покращення процесів відомства з ІВ та обслуговування клієнтів, фонд SME Fund для підтримки малих і середніх підприємств та ін.

Оприлюднені результати входять до п’ятої редакції WTR IP Office Innovation Ranking, щорічного проєкту з визначення того, як відомства інтелектуальної власності використовують і розробляють неосновні пропозиції з доданою вартістю для користувачів. Мета проєкту - висвітлити діяльність відомств поза межами управління реєстром ІВ, звернути увагу на недоліки окремих інструментів та послуг.


 

13.01.2022

Всього зареєстровано майже 640 тис. об'єктів промислової власності

Станом на 1 січня 2022 року здійснено 639 691 реєстрацію: 129 932 винаходів; 150 113 корисних моделей; 44 709 промислових зразків; 311 765 торговельних марок з урахуванням розділених реєстрацій; 13 топографій ІМС (компонувань напівпровідникових виробів); 3 124 географічних зазначень; 35 свідоцтв на право використання кваліфікованих зазначень походження товарів (географічних зазначень).

12.01.2022

2022 - новорічні привітання від патентних відомств світу та партнерів

В період новорічних свят до Укрпатенту продовжують надходити привітання від патентних відомств різних країн світу, провідних регіональних організацій сфери ІВ, закладів сфери освіти та науки, представників інтелектуальної спільноти.

 


 

11.01.2022

База даних WIPO Lex-Judgments: додано нові колекції

Як повідомляє Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), база даних WIPO Lex-Judgments доповнена новими колекціями з юрисдикцій Африканської організації інтелектуальної власності (OAPI) та Японії. Загалом до бази даних вже додано колекції судових рішень з 24-х країн та регіональних організацій.

База даних WIPO Lex-Judgments, запущена ВОІВ у вересні 2020 року, забезпечує доступ до судових рішень, які були віднесені самими судами або іншими національними органами кожної держави-члена до категорії найбільш значущих через їх велику вагу або значення як прецедентних рішень.

WIPO Lex-Judgments доповнює інформацію бази даних WIPO Lex, яка є сховищем зібраної ВОІВ глобальної колекції нормативно-правових актів і договорів у сфері ІВ. База даних містить докладні бібліографічні відомості про всі відповідні рішення (з функцією пошуку), включаючи їх предмет; назву органу, який прийняв рішення; тип розгляду; відповідні положення нормативних актів; ключові слова й резюме, а також повні тексти рішень мовою оригіналу.

10.01.2022

ВОІВ: вдосконалення форм Гаазької системи

Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) повідомляє про зміни в формах Гаазької системи міжнародної реєстрації промислових зразків. Зміни спрямовані на спрощення процесу заповнення, вдосконалення формату та змісту.

Окрім нової колірної гами та зміненого формату також переглянуто мову, що використовується в бланках, додано нові поля та аркуші, які дозволяють заявникам надати більше відомостей. Також видалено зайві поля, що спростить заповнення бланків та обробку запитів.

Всі бланки на офіційних мовах Гаазької системи (англійська, французька та іспанська) тепер доступні лише в форматі PDF з можливістю редагування.

Заповнені бланки надсилаються через систему завантаження документів, яка функціонує в рамках сервісу Contact Hague, за допомогою облікового запису клієнта ВОІВ.
 

06.01.2022

З електронної колекції Музею ІВ: "Рекламні старожитності. Про інновації та бренди з посмішкою"

Шановні друзі! З нагоди новорічних свят пропонуємо до перегляду цікавинки з електронної колекції Музею правової охорони інтелектуальної власності Укрпатенту.

Бажаємо здоров'я, тепла та посмішок!

Переглянути альбом на Facebook

 


 

05.01.2022

Інформація для заявників про підходи до експертизи заявок на способи лікування та діагностики

Шановні заявники! Пропонуємо до вашої уваги інформацію про підходи до експертизи заявок на способи лікування та діагностики, підготовлену фахівцями департаменту експертизи заявок на винаходи, корисні моделі та компонування Укрпатенту і департаменту права та методології інтелектуальної власності Укрпатенту.

Новини

16 січня 2022
Апеляційна палата - актуалізовано графік засідань
14 січня 2022
EUIPO та KIPO визнані найбільш інноваційними відомствами ІВ у світі
13 січня 2022
Всього зареєстровано майже 640 тис. об'єктів промислової власності
12 січня 2022
2022 - новорічні привітання від патентних відомств світу та партнерів
11 січня 2022
База даних WIPO Lex-Judgments: додано нові колекції
Усі новини
Популярне на сайті

Щодо діяльності Апеляційної палати НОІВ

Повідомляємо, що 25 травня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 02.03.2021 № 433 «Про затвердження Регламенту Апеляційної палати Національного органу інтелектуальної власності», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 07 травня 2021 року за № 610/36232 та опублікований в Офіційному віснику України № 39 від 25.05.2021.

Призначені засідання колегій Апеляційної палати відбудуться згідно з графіком засідань, розміщеним на вебсайті Укрпатенту у розділі «Апеляційна палата».

З текстом Регламенту Апеляційної палати НОІВ можна ознайомитись на офіційному вебсайті Укрпатенту у розділі «Апеляційна палата».

Принагідно інформуємо, що у цьому ж розділі оприлюднюються накази Укрпатенту про затвердження рішень Апеляційної палати.

 

Детальніше
Корисно знати

ВОІВ і Укрпатент – новий рівень взаємодії. Власникам брендів з України надано доступ до Madrid eFiling system

Відтепер власники торговельних марок з України, зацікавлені в охороні відповідних позначень за кордоном, можуть подавати заявки в режимі онлайн за допомогою сервісу електронного подання заявок Мадридської системи (Madrid eFiling system). 
 
Починаючи з 20 грудня 2021 року Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) надаватиме доступ заявникам з України до сервісу ВОІВ з електронного подання заявок на торговельні марки за Мадридською системою (Madrid eFiling). Власники брендів тепер мають можливість подавати міжнародні заявки онлайн.

Користувачам також надається доступ до Менеджера товарів і послуг Мадридської системи, який дозволяє перевірити класифікацію термінів у своєму переліку товарів і послуг. 

Впровадження сервісу електронного подання за Мадридською системою Укрпатентом збільшило кількість користувачів цього рішення ВОІВ до п’ятнадцяти. Україна долучається до системи слідом за Норвегією, Болгарією, Ісландією та Молдовою (2020 рік), Іраном, Іспанією та Туреччиною (2021 рік). 

«Відкриття можливості подавати заявки за Мадридською системою в режимі онлайн є черговим кроком у розвитку продуктивної взаємодії Укрпатенту та ВОІВ. Наше основне завдання в цьому процесі – забезпечити зручний сервіс для українських заявників», – зазначив Генеральний директор Укрпатенту Андрій Кудін.

Крім цього, використання сервісу Madrid e-Filing надасть українським власникам брендів можливість комунікації з відомством походження, миттєвого отримання та реагування на помилки в заявках, повідомлення про які ВОІВ надсилає в електронному вигляді. Ця функція доступна всім відомствам-учасникам і є великою перевагою для власників брендів, оскільки допомагає заощадити значну кількість часу при обробці міжнародних реєстрацій.

Інші ключові переваги

  • зменшення кількості помилок у заявці, пов’язаних з ручним введенням даних, оскільки основні дані автоматично заповнюються з бази даних національного відомства інтелектуальної власності,
  • прямий доступ до Менеджера товарів і послуг Мадридської системи для складання переліків товарів і послуг і перевірки прийнятності умов 40 договірних сторін Мадридського протоколу,
  • більш оперативна сертифікація в відомстві походження,
  • синхронізоване подання заявки до ВОІВ,
  • стан заявки відображається на інформаційній панелі електронної системи подання в реальному часі,
  • одна послуга, яка охоплює весь процес реєстрації.

Як використовувати сервіс Madrid e-Filing 

  1. На офіційному вебсайті Укрпатенту оберіть  «Електронна заявка на міжнародну реєстрацію ТМ (Madrid eFiling)».
  2. Введіть номер базової заявки/реєстрації та перевірте поля, заповнені автоматично з бази даних Укрпатенту.
  3. Виберіть визначені Договірні Сторони та товари і послуги для охорони.
  4. Оновіть дані про знак, власника, представника та мову для листування.
  5. Сплатіть «збір за обробку заявок відповідно до Мадридського протоколу» до Укрпатенту як описано, а також збори ВОІВ, використовуючи Поточний рахунок у ВОІВ, кредитну карту або PayPal.
  6. Після сертифікації Укрпатентом та підтвердження платежу система надсилає заявку безпосередньо до ВОІВ для реєстрації.
  7. За потреби відповідайте на листи про виявлені порушення.
  8. Отримайте номер своєї міжнародної реєстрації.
Детальніше
Головна подія

19 липня , 2021

Укрпатентом упроваджено систему для онлайн-сплати зборів за ОПВ

З 19 липня 2021 року в Спеціальній інформаційній системі (СІС) Укрпатенту впроваджено функцію онлайн-сплати для будь-яких зборів, які стосуються об'єктів промислової власності (ОПВ).

Детальніше >>

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Грудень 2020 Грудень 2021

Винаходи

409
386

Корисні моделі

468
622

Промислові зразки

148
124

Торговельні марки

3339
3842

Усього надійшло

4364
4974
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

16

Січня , 2022

На цей день подій не заплановано

Всі події