This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-12-15. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
15.12.2021

ВОІВ: в січні 2022 року стартує програма молодих експертів YEP

За повідомленням Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), загалом на програму Young Experts Program (YEP) надійшло близько 4 тис. заявок від представників держав-членів ВОІВ. З них понад 1500 - з країн Африки.

Нагадуємо, програма YEP орієнтована на молодих (віком до 35 років) перспективних фахівців, переважно з країн, що розвиваються, найменш розвинених країн і країн з перехідною економікою, і спрямована на навчання технічним та політичним аспектам ІВ, а також на розвиток здатності виконувати адміністративні та керівні ролі. Завдяки програмі учасники будуть готові зробити вагомий внесок у розвиток інноваційних та креативних екосистем у своїх країнах і регіонах, а згодом – виступити у якості лідерів глобальної сфери ІВ.

Тривалість програми YEP від ВОІВ – 2 роки. Програма, на яку ВОІВ в рамках першої хвилі відбере 11 молодих професіоналів, стартує в січні 2022 року. Набір на 2023 рік буде проведено протягом наступного року, додаткову інформацію буде опубліковано на сторінці проєкту.

Більше інформації про програму

 

14.12.2021

Загальний обсяг колекції дисків у ФГК

Станом на 30 листопада 2021 року загальний обсяг колекції CD-ROM та DVD у Фонді патентної документації громадського користування (ФГК) становить майже 34450 дисків.

13.12.2021

Порушення авторського права і суміжних прав в Інтернеті в Європейському союзі (2017-2020) - оприлюднено результати дослідження

Порушення авторського права і суміжних прав в Інтернеті є серйозною проблемою як для правовласників, так і для суспільства в цілому. Визнаючи це, Європейська комісія визначила боротьбу з цим типом порушень одним із пріоритетів у Плані дій щодо інтелектуальної власності (IP Action plan).

Відомство інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO) вивчає зазначені порушення протягом останніх двох років. В грудні 2021 року оприлюднено результати третього за ліком дослідження, в якому розглянуто споживання контенту, що порушує авторське право та суміжні права, у країнах-членах ЄС та Великій Британії. 

Дослідження виконано для телевізійних програм, музики та фільмів, доступ до яких споживачі отримують з комп’ютерів та мобільних пристроїв різними методами, включаючи потокове передавання, завантаження, торренти та програмне забезпечення для копіювання. Аналіз базується на широкому наборі даних про доступ до веб-сайтів, які пропонують піратську музику, фільми та телепрограми, в усіх 28 країнах в період із січня 2017 по грудень 2020 року. 

Основний висновок звіту - цифрове піратство поступово зменшується для всіх трьох типів контенту. При цьому відмінності між державами-учасниками дослідження можна пояснити соціально-економічними факторами, такими як нерівність доходів та обізнаністю споживачів про юридичні наслідки порушень.

Ознайомитися з дослідженням

Нагадуємо, 14 травня 2021 року підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо двостороннього співробітництва між Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент), що виконує функції Національного органу інтелектуальної власності, та Відомством з інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO).

13.12.2021

Апеляційна палата - актуалізовано графік засідань

Актуалізовано графік проведення засідань колегій Апеляційної палати з розгляду заперечень, заяв станом на 13 грудня 2021 року.

13.12.2021

Міжнародна Школа інтелектуальної власності для медіаторів

16 грудня 2021 року Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), Міністерство економіки України, Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) запрошують долучитися до одноденного курсу інтенсивного навчання – Міжнародної Школи інтелектуальної власності для медіаторів.

Курс проводиться з метою підвищення рівня обізнаності медіаторів у сфері інтелектуальної власності, набуття нових практичних навиків для подальшого застосування в процесах альтернативного вирішення спорів.

  • Мова: українська та англійська (без перекладу)
  • Місце проведення: платформа Zoom
  • Обов’язкова попередня реєстрація за посиланням
  • Спікер заходу: Леандро Тоскано – Керівник відділу розвитку бізнесу Центру арбітражу та медіації, ВОІВ.
  • Програма заходу за посиланням
  • Захід у Фейсбук
10.12.2021

EUIPO: інтелектуальна власність - від давнини до сучасності. ІВ і технологічні виклики. ІВ в епоху Інтернету

Як відомо, Європейське відомство з інтелектуальної власності (EUIPO) публікує серію матеріалів, присвячених історії розвитку інтелектуальної власності (ІВ) від давніх часів до середньовіччя і до наших днів (IP in History). 

  • Ознайомитися з першою публікацією серії (англ.)
  • Ознайомитися з другою публікацією серії (англ.)
  • Ознайомитися з третьою публікацією серії (англ.)
  • Ознайомитися з четвертою публікацією серії (англ.)

Чергові публікації звертаються до складної теми взаємовідносин інтелектуальної власності та передових технологій, починаючи від перших кроків з розповсюдження друкарських засобів, отримання копій шляхом фотографування і до сучасних викликів у вигляді захисту комп'ютерних програм та результатів застосування новітніх технологій і засобів, таких як штучний інтелект, блокчейн, NFT та ін. Окремо розглянуто втілення базових принципів і підходів ІВ в інтернет-середовищі та його вплив на традиційні індустрії, зокрема виробництво і розповсюдження музичного та відеоконтенту. 

  • Ознайомитися з п'ятою публікацією серії (англ.)
  • Ознайомитися з шостою публікацією серії (англ.)

Нагадуємо, 14 травня 2021 року підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо двостороннього співробітництва між Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент), що виконує функції Національного органу інтелектуальної власності, та Відомством з інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO).


 

09.12.2021

Проведено робочу зустріч з фахівцями ЄПВ

8 грудня 2021 року в онлайн-режимі відбулася робоча зустріч фахівців Європейського патентного відомства (ЄПВ) з  представниками Міністерства економіки України (Мінекономіки) та Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент).

Предметом зустрічі стала взаємодія в рамках плану технічної співпраці між ЄПВ і Укрпатентом на 2022-23 рр. Було обговорено поточний стан справ та основні процеси в ЄПВ і Укрпатенті, презентовано структуру плану співпраці, який передбачає спільну роботу над вдосконаленням законодавства, процедури видачі патентів з використанням кращих практик ЄПВ, участь експертів Укрпатенту в спеціалізованих заходах ЄПВ, заходи з розвитку інфраструктури та підтримки обміну патентною інформацією тощо.

На поточному етапі експерти Укрпатенту регулярно беруть участь в тренінгах, які організовує ЄПВ, та отримують досвід, який допомагає їм у повсякденній роботі. Також українські фахівці використовують викладені підходи з урахуванням можливостей українського законодавства. Окрім цього відзначається, що в результаті співпраці Укрпатенту та ЄПВ значно покращилися процеси обміну даними між українським та європейським відомствами.

Кінцевою метою поточного етапу співробітництва є перехід до довгострокового посиленого стратегічного партнерства у сферах, пов'язаних з патентуванням, які становлять взаємний інтерес Укрпатенту та ЄПВ.

 


 

09.12.2021

Оприлюднено річні технічні звіти з інформаційної діяльності відомств промислової власності за 2020 рік

За повідомленням Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), на спеціальній wiki-сторінці оприлюднено річні технічні звіти (РТЗ) з інформаційної діяльності відомств промислової власності за 2020 рік від 19 країн, у т. ч. від України, підготовлені Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент):

  • Річний технічний звіт з патентно-інформаційної діяльності; 
  • Річний технічний звіт з інформаційної діяльності у сфері промислових зразків; 
  • Річний технічний звіт з інформаційної діяльності у сфері торговельних марок. 

Архів текстів РТЗ, наявний на вказаному вебресурсі ВОІВ, доступний для пошуку за роками, країнами та об’єктами промислової власності. 

Нагадуємо, що українськомовні версії текстів РТЗ розміщено у розділі "СТАТИСТИКА, ЗВІТИ, ПЛАНИ" офіційного вебсайту Укрпатенту.

Щороку згідно з відповідними циркулярами Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), відомства промислової власності країн світу готують Річні технічні звіти з інформаційної діяльності у сфері винаходів (корисних моделей), торговельних марок та промислових зразків, які оприлюднюються на спеціальному ресурсі ВОІВ. Відповідна установа, що входить до державної системи правової охорони інтелектуальної власності та здійснює відповідні повноваження в Україні, готує такі звіти стосовно України англійською мовою та надає до ВОІВ з 2002 року.

 

Новини

15 грудня 2021
ВОІВ: в січні 2022 року стартує програма молодих експертів YEP
14 грудня 2021
Загальний обсяг колекції дисків у ФГК
13 грудня 2021
Порушення авторського права і суміжних прав в Інтернеті в Європейському союзі (2017-2020) - оприлюднено результати дослідження
13 грудня 2021
Апеляційна палата - актуалізовано графік засідань
13 грудня 2021
Міжнародна Школа інтелектуальної власності для медіаторів
Усі новини
Популярне на сайті

Щодо діяльності Апеляційної палати НОІВ

Повідомляємо, що 25 травня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 02.03.2021 № 433 «Про затвердження Регламенту Апеляційної палати Національного органу інтелектуальної власності», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 07 травня 2021 року за № 610/36232 та опублікований в Офіційному віснику України № 39 від 25.05.2021.

Призначені засідання колегій Апеляційної палати відбудуться згідно з графіком засідань, розміщеним на вебсайті Укрпатенту у розділі «Апеляційна палата».

З текстом Регламенту Апеляційної палати НОІВ можна ознайомитись на офіційному вебсайті Укрпатенту у розділі «Апеляційна палата».

Принагідно інформуємо, що у цьому ж розділі оприлюднюються накази Укрпатенту про затвердження рішень Апеляційної палати.

 

Детальніше
Корисно знати

Безоплатні навчальні та довідкові матеріали ВОІВ та ЄПВ

ВЕБІНАРИ ВОІВ

Щороку ВОІВ організовує низку безоплатних віртуальних семінарів (вебінарів). Мета цих вебінарів полягає в інформуванні користувачів у всьому світі про останні досягнення, зміни й оновлення. Пропонуємо вашій увазі розклад найближчих вебінарів ВОІВ у 2021 році.

Вебінари стосовно PATENSCOPE

Ці вебінари пропонують загальний огляд глобальної патентної бази даних PATENSCOPE або перегляд конкретних функцій бази даних в деталях. Учасники дізнаються, як отримати доступ до розглянутих функцій та як їх максимально використати. Буде розглянуто конкретні приклади для спрощення використання користувачами особливостей наведеної функції. Кожен вебінар завершується сесією запитань та відповідей.

Дата і час
(за Києвом)

Мова

Тема

Реєстрація

9 грудня 10:00 російська Типові помилки при поданні заявки Зареєструватись

14 грудня

18:30

англійська

PATENTSCOPE: ретроспектива 2021 та плани на 2022 рік

Зареєструватись

16 грудня

9:30

Зареєструватись

 

Вебінари стосовно системи ePCT

Вебінари з питань електронного подання заявки за Договором про патентну кооперацію допоможуть підготувати, подати та опрацювати міжнародні заявки РСТ в електронному вигляді.

Дата і час
(за Києвом)

Мова

Тема

Реєстрація

2 грудня

12:00

російська

Система РСТ: опанування пріоритетних вимог у заявках РСТ

Зареєструватись

 

Вебінари стосовно Гаазької системи міжнародної реєстрації промислових зразків

Ці вебінари пропонують огляд деяких питань стосовно Гаазької системи міжнародної реєстрації промислових зразків. У вебінарах розглядатимуться питання ефективного використання основних ресурсів та послуг системи під час подання заявок, а також сплати зборів за Гаазькою системою.

Дата і час
(за Києвом)

Мова

Тема

Реєстрація

26 листопада

16:00

англійська

Глибоке занурення в основні ресурси Гаазької системи для подання заявок на міжнародну реєстрацію промислових зразків та поновлення реєстрації

Зареєструватись

8 грудня 10:30 англійська Все, що ви завжди хотіли знати про сплату зборів за Гаазькою системою Зареєструватись

 

Не вдається взяти участь?

Якщо не вдасться відвідати вебінар, що вас цікавить, ви зможете скористайтися презентацією: відповідний матеріал, використаний у ході проведення заходу, буде доступним для ознайомлення після його трансляції на вебсайті ВОІВ.

Актуалізовано 23.11.2021

Детальніше
Головна подія

19 липня , 2021

Укрпатентом упроваджено систему для онлайн-сплати зборів за ОПВ

З 19 липня 2021 року в Спеціальній інформаційній системі (СІС) Укрпатенту впроваджено функцію онлайн-сплати для будь-яких зборів, які стосуються об'єктів промислової власності (ОПВ).

Детальніше >>

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Листопад 2020 Листопад 2021

Винаходи

262
319

Корисні моделі

396
431

Промислові зразки

128
131

Торговельні марки

2956
3384

Усього надійшло

3742
4265
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

15

Грудня , 2021

На цей день подій не заплановано

Всі події