This version of the page http://te.20minut.ua/lyudi (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-12-09. The original page over time could change.
Люди - видатні вчинки мешканців , корисні поради - 20 хвилин Тернопіль

Люди

photo_camera play_circle_filled Коли немає за що купити їсти: показуємо, як готують благодійні обіди для нужденних. Репортаж із кухні

Уже за годину до початку благодійного обіду під дверима «Карітасу» на Замонастирській, 1 збираються люди. Більшості нікуди йти, щоб поїсти. Вони приносять свій посуд, інколи просять добавки для тих, хто чекає вдома, та замерзлими від морозу руками подають стакани для гарячого напою. У холодну пору року тут завжди багатолюдно…

photo_camera «Невідомі» поховання посеред поля кукурудзи. Як та де ховають безхатьків: репортаж «20 хвилин»

Однакові хрести на віддаленому від інших секторі кладовища, біля них – номери, деякі поховання без прізвищ, лише є напис «Невідомий».  Тут знайшли свій вічний спочинок ті, хто помер на вулиці, у підвалі, на вокзалі чи ще десь...  Як і де ховають тих, чиї імена навряд хтось колись згадає, цікавилися «20 хвилин». Ми показуємо вам, як виглядає таке кладовище.

photo_camera Придбайте гномика! Щоб допомогти маленькому синові, жителька Збаража створює різдвяні іграшки

Вони тримають у казкових ручках подарунки та ласощі, закутані в теплі шарфи та приносять затишок в ваш дім. Неймовірні міфічні істоти власноруч виготовляє майстриня зі Збаража Юля Рихліцька.  Творчістю почала займатись, щоб допомогти синочкові з реабілітацією через аутизм. Фото чудогномиків дивіться нижче. 

Як святкують іменини тернопільські Катерини

Свято святої великомучениці Катерини, припадає на 7 грудня. У давнину це було свято дівочої долі, але згодом церква пов'язала його зі святою Катериною. Це ім’я походить від грецького слова «чистий», “незаплямований”.  

photo_camera Не сказала мамі, що збирається на фронт. Історія дівчини зі Сходу, яка приїхала служити у Тернопіль

Їй 21. Замість сукні, високих підборів та стильної зачіски на свято вона вдягає камуфляж.  Віка виросла у прийомній родині. Але вона дякує за виховання своїм батькам. Що вклали у неї справжні цінності. Наша героїня, каже, має бути сильною, бо її мрія – захистити Україну. І на Сході також живуть люди, які є справжніми патріотами, у глибині свого серця, а не на словах.

photo_camera «Зелений бус, якого всі чекали»: як на початку карантину тернополяни організували транспорт для медиків

Жорсткий карантин, який був в Україні на початку року, зараз вже став історією. І у кожного про той час свої спогади. Медсестра з Тернополя Олена Балацко разом з чоловіком понад два місяці власним автобусом возили медиків, яким не було чим дістатись на роботу. До своєї ініціативи залучили ще кілька водіїв. Історій з дороги у жінки море. У День Волонтера вона ділиться ними з читачами «20 хвилин».

photo_camera Cестри з Теребовлянщини, які хворіють на ДЦП, створюють неймовірні картини та іграшки

Сестри Оля та Марія Загребельні з Теребовлянщини від народження хворіють ДЦП, проте це ніяк не заважає дівчатам реалізовувати себе у творчості.  Марія створює неймовірні в'язані іграшки, а її сестра — унікальні алмазні картини. Дівчата розповідають, що ці заняття стали віддушиною для них, а спілкування з людьми, для яких створюють свої вироби, приносить море задоволення.

За що отримали найвищу державну нагороду 17 Героїв України з Тернопільщини. Розповідаємо

З-поміж 492 осіб, які отримали найвищу державну нагороду – Герой України, 17 народилися на Тернопільщині.  У цьому матеріалі ми розповімо про життя цих людей та вчинки, за які вони і отримали нагороду.

photo_camera play_circle_filled Досліджують частинки трупів і знаряддя вбивств: таємниці роботи судмедекспертів. РЕПОРТАЖ (18+)

Знаряддя вбивств, речові докази, що знаходять і вилучають правоохоронці з місць скоєння злочинів, навіть фрагменти, частинки тканин, внутрішніх органів померлих вивчають у цьому місці. Здається, що робота з такими речами не з простих. Адже у разі одного злочину з місця події можуть вилучити десятки таких об’єктів. Ми побували в обласному бюро судово-медичної експертизи та покажемо вам роботу експертів такою, як вона є.

play_circle_filled Живе майже у келії, допомагає людям ліками і молитвою: історія знаного хірурга з Бережан

Постійно цитує власні вірші, книги зі Святого Письма та показує свої наукові роботи, опубліковані в медичних журналах. Скаржиться на те, що усі хвороби в світі — від злого духа та зневіри людей, пам’ятає поіменно сотні своїх пацієнтів за десятки років роботи.  Непересічна історія хірурга Василя Гапанюка, який живе майже затворницьким життям у Бережанах, не залишить нікого байдужим. Авторизуйтесь чи підпишіться, щоб дочитати до кінця. Завдяки Вашій підтримці ми можемо створювати більше унікальних текстів.

Свіжий випуск

№ 49 від 8 грудня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up