This version of the page http://yur-gazeta.com/ (193.200.173.213) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-12-04. The original page over time could change.
Юридична газета – онлайн версія
    • Зареєструватись
    • Увійти

Нетиха гавань. Виклики для судновласників в українських портах

Суднозаходи до українських морських портів зазвичай пов’язані з чисельними ризиками та викликами для судновласників, вагому частку яких складають дії державних органів. Морське співтовариство завжди чинило гідний опір таким викликам, перш за все, завдяки потужній правовій позиції, доказовій базі, а також вірно прорахованим та своєчасним юридичним крокам. Та з часом виклики та/або методи їх створення змінюються, що вимагає від морського бізнесу здійснювати постійний моніторинг та аналіз інцидентів у морських портах з метою підтримки постійної готовності до захисту своїх прав у разі їх порушення.

Вибір клієнта. 100 найкращих юристів України – 2021

Вибір клієнта — всеукраїнське дослідження якості надання юридичних послуг українськими юристами, мета якого – допомогти корпоративним юристам і бізнесу в пошуку та виборі юридичного радника у відповідній галузі права в Україні.

Легалізація 2.0. Коли дозволять використання медичного канабісу

Загальноприйнята міжнародна практика передбачає можливість обігу канабісу не тільки у промислових, але й у медичних цілях. Ефективність використання медичного канабісу неодноразово підтверджувалася як науковими дослідженнями, так і висновками профільних міжнародних установ, зокрема Всесвітньої організації охорони здоров’я, діючої при Організації Об’єднаних Націй. Обіг медичного канабісу легальний у 68 країнах світу, в т.ч. у 20 країнах Європи, США (37 штатів) та Канаді. Наприклад, у штаті Каліфорнія медичний канабіс легальний з 1996 р., а у Канаді — з 2001 р. Якщо говорити про законодавчу модель врегулювання цього питання, то у деяких країнах обіг медичного канабісу як особливого виду наркотичних засобів регулюється окремими законами або ж нарівні з іншими наркотичними засобами.

Правова аналітика

Новини