Кабмін призначив Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини

Наталія Севостьянова

КИЇВ – Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини призначено Наталію Севостьянову.

Про це зазначено у розпорядженні Кабінету Міністрів України № 214-р від 19 березня 2014 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Через Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Міністерство юстиції здійснює представництво України в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) у разі розгляду питань дотримання нею Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та звітування про хід виконання рішень ЄСПЛ у справах проти України.

Севостьянова Наталія Іларіонівна – працювала членом-консультантом «Центру міжнародного права та правосуддя» з підготовки скарг до ЄСПЛ. Після навчання в аспірантурі захистила дисертацію та отримала науковий ступінь кандидата юридичних наук. Автор монографії «Звернення до Європейського суду з прав людини як реалізація права на правосуддя» та посібника по юрисдикції та ключовим прецендентам Європейського суду з прав людини, в якості доцента кафедри міжнародного права та міжнародних відносин викладала спецкурси з «Міжнародно-правового захисту прав людини» та «Міжнародного правосуддя».

На момент призначення працювала адвокатом Одеської колегії адвокатів та помічником-консультантом народного депутата України Мустафи Джемілєва. Співпрацювала в спільних проектах з Українською Гельсінською спілкою з прав людини, науковим консультаном та розробником нормативно-правових документів щодо приєднання України до Декларації ООН про права корінних народів, приймала участь в експертній діяльності проектів резолюцій Парламентської Асамблеї Ради Європи.

У 2011 році закінчила курс з міжнародної юридичної практики для європейських юристів у Worcester College, Оксфордський університет (Велика Британія). У 2010 році навчалась у літній школі ELSA з Європейської інтеграції (Марбелья, Іспанія). З відзнакою закінчила міжнародні навчальні програми ім. Фулбрайта.

На посаді Урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ Наталія Севостьянова замінила Назара Кульчицького, який обіймав цей пост з квітня 2012 року та звільнився за власним бажанням у вересні 2013 року.

Згідно офіційної статистики на розгляд Європейського Суду з прав людини протягом 2013 року прийнято 13284 скарг з України. Окрім них суд визнав неприйнятними 8049 заяв українських громадян. При цьому по 2934 справам ЄСПЛ веде комунікацію з українським Урядом.За статистикою ЄСПЛ, майже 90% скарг українців стосуються питань доступу до правосуддя та виконання рішень судових органів.

www.irs.in.ua 

Контроль якості інформації на сайті Майдан

Всі новини, статті та записки мають відповідати Інформаційній Політиці Майдану. Якщо ви бачите невідповідність - будь ласка повідомте нам на news@maidan.org.ua і вкажіть гіперлінк (URL) матеріалу. Приклад спростування інформації тут
SHARE TWEET PIN SHARE