This version of the page http://te.20minut.ua/Podii (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-11-01. The original page over time could change.
Події у Тернополі, огляд місцевих подій - 20 хвилин Тернопіль

Події

Що означають свічки на цвинтарі в цей день: о.Олексій Філюк про традиції і заборони 1 листопада

Усе частіше в останній день жовтня на вулицях міста можна зустріти людей, які перевдягаються в образи містичних та страхітливих істот. Так молодь святкує Хелловін. За традицією Західної України, віряни 31 жовтня чи 1 листопада йдуть на могили до рідних, адже це поминальний день Що зі звичаїв цього дня є прийнятним, а від чого краще відмовитись, щоб не нагрішити, розповідає відомий священник Олексій Філюк.

Чим листопад здивує тернополян? Зібрали для вас найголовніші зміни місяця

Останній місяць осені – листопад. Які зміни він готує для тернополян? Нова ціна на газ і  правила дорожнього руху. Посилення карантинних обмежень в Тернополі і закінчення епохи «євроблях»: що треба знати, аби не оштрафували? Про це та інше розповідаємо в тексті.  Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!  

Неподалік Тернополя відкрили новий завод. Що там вироблятимуть? (ФОТО)

29 жовтня в селі Галущинці Тернопільського району відкрили підприємство європейського рівня.

Сьогодні, 1 листопада: День всіх святих та День вегана

День Усі́х Святи́х — християнське свято, день пам'яті всіх шанованих Церквою святих. Термін «Усі святі» охоплює як канонізованих святих, так і тих, хто залишився невідомим за життя.    

Його друзями були Пулюй, Франко, Барвінський. А господарі з усього світу з'їжджалися до нього за унікальною розсадою

Він товаришував з Олександром Барвінським та Іваном Пулюєм. На нього працював Іван Франко. Він підставив плече і став «злітною смугою» для багатьох митців 19 століття. Один дідич з Тернопілля витягував з безвиході цілу плеяду галицьких громадських діячів  

Hаlloween-2021: історія свята та традиції

Хелловін, або Ніч напередодні Дня всіх святих відзначають щороку в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.  Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Не будучи державним святом, за популярністю Хелловін поступається лише Різдву.

photo_camera У Теребовлянській ОТГ обирають міського голову. Як проходять вибори і які є порушення

У неділю, 31 жовтня, у Теребовлянській ОТГ обирають міського голову. Є п'ять кандидатів. Ми дізнались, як голосують, чи не було порушень. Про це у матеріалі.

Що ви знаєте про свято Halloween? Тест

Уже незабаром в ніч з 31 жовтня на 1 листопада в світі відзначають найстрашніше кельтське свято - Halloween. Незважаючи на те, що в Україні зовсім недавно почали його святкувати, з кожним роком воно стає дедалі популярнішим.

Сьогодні, 31 жовтня: Міжнародний день економії

Присвятити цей день, за задумом його творців, слід не тільки економії грошей, але й економії в широкому сенсі цього слова: економії часу, сил, дбайливого ставлення до речей і т.п.

Halloween: за чи проти. Як ставитесь до цього свята? (ОБГОВОРЕННЯ)

Хелловін, або Ніч напередодні Дня всіх святих відзначають щороку в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Свіжий випуск

№ 43 від 27 жовтня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up