This version of the page http://ford.ua/novyny-14 (40.118.102.46) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-10-09. The original page over time could change.
Ford Ukraine - Ford розпочав виробництво електрофургонів

Ford розпочав виробництво електрофургонів

КЕЛЬН, Німеччина, 10 жовтня 2018 р. — Компанія Ford повідомляє про початок виробництва повністю електричних фургонів для Deutsche Post. Випуск фургонів з електричним приводом і живленням від акумуляторних батарей здійснюватиметься на заводі Ford у Кельні (Німеччина).

 StreetScooter WORK XL створений на основі Ford Transit, найпопулярнішого комерційного автомобіля в Європі та Росії. Шасі Ford Transit, що випускається СП Ford Otosan у Туреччині, на німецькому заводі оснащується електричною силовою установкою, батареєю та кузовом, виготовленим за специфікаціями StreetScooter. Близько 180 співробітників Ford збиратимуть до 16 електрофургонів щодня; таким чином, щорічний обсяг виробництва становитиме близько 3500 автомобілів.

 WORK XL є найбільшим розвізним фургоном у лінійці моделей StreetScooter. Обсяг вантажного простору становить 20 м3 (автомобіль вміщує близько 200 посилок), вантажопідйомність — до 1275 кг. На шасі Ford Transit будуть встановлюватися декілька різновидів електромоторів і батареї різної ємності, максимальна потужність силової установки буде 90 кВт (122 к. с.), крутний момент — 276 Нм. З батареєю ємністю 76 кВтг WORK XL зможе проїхати без підзарядки до 200 км. Введення в експлуатацію електрифікованого автомобіля замість дизельного фургона аналогічної потужності дозволить зменшити викиди вуглекислого газу в атмосферу на 5 тонн щорічно і заощадити перевізнику 1900 л палива.

 Deutsche Post DHL планує використовувати StreetScooter WORK XL для доставки вантажів у містах Німеччини. На сьогодні розглядається можливість поставки «зелених» фургонів іншим клієнтам.

 Моделі з електричними або гібридними силовими установками відіграватимуть ключову роль в європейському портфоліо Ford. Компанія інвестує 9,5 млрд євро в розробку до 2022 року 40 електрифікованих моделей, 16 з яких будуть повністю електричними з живленням від батарей.

 Електрифікація торкнулася й комерційних автомобілів Ford. На Виставці комерційного автотранспорту в Ганновері цього року компанія представила Transit Custom PHEV — перший фургон з підзаряджуваною гібридною силовою установкою. На одному заряді батарей гібридний Transit Custom PHEV зможе пройти близько 50 км, при цьому на автомобілі також встановлено двигун EcoBoost робочим обсягом 1 л, що використовується винятково для підзарядки і збільшує загальний запас ходу фургона до 500 км.