This version of the page http://te.20minut.ua/Osvita (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-10-01. The original page over time could change.
Новини освіти у Тернополі, освітні новини - 20 хвилин Тернопіль

Освіта

Професору тернопільського університету Президент призначив довічну державну стипендію

Президент України призначив професору ТНТУ Богдану Андрушківу довічну державну стипендію.

Як порушують права дітей і …вчителів у школі? Ділимося історіями тернополян і порадами

Чи знаєте ви права і обов’язки своєї дитини у школі? Що можна, а що ні. Чи вчите дитину поважати вчителя і чи завжди педагоги тактовні до учнів? Про разючі історії тернополян і думки батьків, які поділилися на два табори з цього приводу, читайте у тексті. Адвокат пояснює, що по закону дозволено дітям у школі, а що заборонено. Психолог розповідає, як батькам налагодити діалог з дитиною, виявити її обман та розвіяти дитячі страхи. Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!  

У Тернополі відновив роботу молодіжний клуб, де можна попрактикувати розмовну англійську

У Тернопільській обласній бібліотеці для молоді знову працює «Вікно в Америку».

Які заклади освіти в області пішли на дистанційку. Ми дізналися, де нуль вакцинованих

Серед лідерів – Почаївська громада. Там не працює жоден (!) заклад середньої і старшої ланки. В області є майже три десятка закладів, де немає жодного (!) вакцинованого педагога. Ми зібрали повний перелік. Шукайте свою громаду і свій заклад у списку.

Уряд дозволив працювати дитячим садочкам та початковим школам за будь-якого рівня епіднебезпеки

Адже якщо в закладі розпочнеться спалах ковіду — заклад закриють.

Як працюватимуть школи і садки у всіх громадах Тернопільщини від 23 вересня (ОНОВЛЕНО)

Ми не будемо дошками забивати двері школи, але складатимемо протоколи, — запевнив начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. У Тернополі вакциновано 88% працівників у школах та 91% — у садочках. Що коїться в інших громадах і чи не доведеться закривати садочки та переводити школи на дистанційку із запровадженням «жовтої» зони?   Про всі зміни розповідаємо в тексті.  

photo_camera Скільки «заробили» на іногородніх малюках? Чи примушують батьків платити, ми запитали у садках

Уже чотири роки в тернопільських дитсадках малюки, які не мають місцевої реєстрації, навчаються за особливими умовами. Їх батьки щомісяця змушені платити чималі суми до міського бюджету за освітні послуги.  Скільки грошей за цей час отримало місто, як зараз ситуація в садках та що робити батькам, якщо у них вимагають кошти. Про усе нижче.

В українських ВУЗах з'явиться новий предмет

У 2021-2022 навчальному році у 85 закладах вищої освіти викладатимуть нову дисципліну «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проектами».

Ветерани АТО/ООС можуть отримати стипендію на навчання

Міжнародна організація «IREX» оголошує конкурс стипендій для ветеранів та ветеранок АТО/ООС. Черговий грант реалізовуватиметься у рамках «Програми реінтеграції ветеранів».

Рейтинг шкіл Тернопільської області 2021 року: які кращі за результатами ЗНО?

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав рейтинг загальноосвітніх шкіл Тернопільської області, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2021 року.

Свіжий випуск

№ 39 від 29 вересня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up