This version of the page http://te.20minut.ua/Nashe-mynule (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-10-01. The original page over time could change.
Наше минуле - новини про історичні пам'ятки - 20 хвилин Тернопіль

Наше минуле

photo_camera Тут було КДБ, Пушкін та «Володя Ульянов»: як змінилась вулиця Чорновола. Ми відтворили старі фото

Вулиця В’ячеслава Чорновола зустрічає гостей міста. Вийшовши з залізничного вокзалу через цю вулицю можна одразу вийти в самісінький центр на головний майдан. Вулиця змінювала свій вигляд кілька разів та має цікаву історію. Ми продовжуємо серію публікацій «З одного ракурсу». На черзі – вулиця Чорновола. Фонтани, вуличні торговці, пам’ятники та КДБ… Дивіться, як змінювалось місто, буде цікаво! Авторизуйтесь та оформіть підписку, щоб прочитати публікацію повністю. Цим ви допомагаєте нам робити більше цікавих матеріалів про історію нашого міста. Дивіться більше публікацій з серії «З одного ракурсу», «Культові заклади», «Історія будівель» в розділі «Ретро Тернопіль» на сайті «20 хвилин»!

photo_camera Дивіться, як раніше виглядав парк Шевченка! А чого вам бракує тут зараз? (КОМЕНТУЙТЕ)

Найпопулярніший серед тернополян парк розташований у центрі міста. Тут відпочивають місцеві та гості. Є дитячі майданчики, атракціони, кафе та зони відпочинку. Однак раніше парк виглядав інакше. Ми «пофарбували» старі фото з парку. Дивіться, як він змінився!

photo_camera Де стояв танк – тепер МакДональдс. Як змінилося місто за 45 років (З ОДНОГО РАКУРСУ)

Тернопіль постійно змінюється. Щось будують, а щось – знищують. Чимало будівель та вулиць змінились до невпізнаваності. Ми відтворили шість фотографій міста з одного ракурсу. Авторизуйтесь та підпишіться на преміум матеріали «20 хвилин», щоб читати більше цікавих публікацій про історію нашого міста!

Історія фантаста із Тернопільщини, або як уявляли дослідження Марса понад 80 років тому

Останнім часом активно досліджують Марс американці, араби та китайці. Багато хто читав «Війну світів» Велса. А от про уродженця Тернопільщини Мирослава Капія, який писав про Марс, забули. Мирослав Капій був невигідним у часи СРСР, бо писав про незалежну Україну, як космічну державу.

photo_camera Бувальщини із вілли Грабовських у Тернополі

Сімейною резиденцією заможної родини Грабовських – лікарів і юристів – була кам'яниця теперішньої бібліотеки для дітей на вул. Франка у Тернополі. За Союзу тут з'явилася огорожа і жили секретарі обкому.

photo_camera play_circle_filled Старовинні кладовища Тернополя: як вони виглядали, кого там ховали (ФОТО, ВІДЕО)

Принаймні шість давніх кладовищ існували у Тернополі з часу його заснування. Микулинецьке відкрили тільки у 1840 р. — через 300 р. після першої згадки про наше місто.

photo_camera Їх робили видатні скульптори та в’язні: дізналися, що стало з дерев’яними фігурами в «Топільче» (ФОТО)

Дід, Баба та Курочка Ряба, Котигорошко, Буратіно та багато інших героїв дитячих казок прикрашали гідропарк «Топільче». Деяким фігурам уже понад 40 років. Ми продовжуємо серію публікацій «З одного ракурсу», де відтворюємо старі фотографії міста. Дивіться, як вони змінились!

photo_camera play_circle_filled Як змінився Тернопіль за роки Незалежності. Ми відтворили унікальне ретро-відео!

Тернопіль святкує День міста! Спеціально до цієї події ми відтворили унікальне ретро-відео 1992 року. Це одне з перших відеозаписів міста після здобуття Незалежності. За ці роки багато змінилося… Щоб прочитати публікацію до кінця та переглянути відео – авторизуйтесь та підпишіться на преміум–матеріали. Цим ви допоможете нам робити більше цікавих публікацій про історію нашого міста. Дякуємо усім, хто вже це зробив!

photo_camera Тут було казино і не тільки: які таємниці приховує будівля міськради в Тернополі. Унікальні фото

Приміщення міської ради на вулиці Листопадова, 5, має багату історію. Хоча не завжди в цьому будинку засідали депутати та виконком. Дивіться, як змінювалось приміщення та які таємниці воно приховує!

Історії Заліщиків — забутого раю туристів

Заліщики та околиці у 1930-х були популярним туристичним осередком і центром виноградарства. На відпочинок сюди привозив швидкісний потяг зі Львова, а вже на місці мандрівників катали Дністром, возили печерами і вигрівали на двох пляжах

Свіжий випуск

№ 39 від 29 вересня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up