This version of the page http://csd.ua/index.php (195.8.42.42) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-09-12. The original page over time could change.
Національний депозитарій України

Допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України

Депонування електронного глобального сертифікату для новостворених акціонерних товариств

Нова інструкція для отримання реєстру ЦП / інформаційної довідки

https://csd.ua/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/560805forum_sekretariv.png https://csd.ua/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/951050deponent.png https://csd.ua/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/976163instructions.png
  • 0
  • 1
  • 2

Затверджено Порядок передачі випусків облігацій місцевих позик на депозитарне обслуговування до Центрального депозитарію!

09.09.2021 13:58

Детальніше

Конференція ринків капіталу України: Перспективи та реалії в сучасному цифровому світі

20.08.2021 13:19

Детальніше

Відео-інструкція: подання розпорядження на формування реєстру/переліку власників

12.08.2021 12:56

Детальніше

Статус розпорядження на складання реєстра власників іменних ЦП

Послуги з проведення загальних зборів власників облігацій

Головна

 

До уваги емітентів, що виплачують доходи/суми погашення за цінними паперами в іноземній валюті!

Шановні клієнти!

Просимо взяти до уваги особливості заповнення платіжного доручення в іноземній валюті при перерахуванні валютних коштів на рахунок ПАТ «НДУ» відкритий в Національному банку України.

Зарахування коштів в іноземній валюті на рахунок НДУ відбувається лише через банк-кореспондент АТ «Укрексімбанк».

Приклад заповнення платіжного доручення (фрагмент):


 

Шановні клієнти!

Звертаємо Вашу увагу на порядок роботи НДУ у зв’язку з перенесенням робочих днів у серпні та жовтні 2021р.

 

 

Увага! Інформація про порядок виплати доходів/сум погашення за цінними паперами з 01.07.2021 року.

Шановні клієнти!

Як вже раніше повідомлялося, в зв’язку зі змінами в законодавстві, які набувають чинності з 01.07.2021 року, та припиненням здійснення ПАТ «Розрахунковий центр» банківської діяльності з 01.07.2021 року, з 01.07.2021 року змінюється порядок виплати доходів/сум погашення за цінними паперами. Звертаємо увагу, що Додаткові угоди щодо виплати доходів/сум погашення, які були укладені до 30.06.2021 року, потребують обов’язкового переукладання і надання послуг з виплати доходів/сум погашення на підставі таких додаткових угод не може бути здійснено в зв’язку зі змінами в законодавстві.

З умовами додаткової угоди щодо виплати доходів/сум погашення, що діє з 01.07.2021 року, а також з порядком її укладання можна ознайомитися за посиланням.

 

НАГАДУЄМО! Щодо виконання учасниками фондового ринку рішень РНБО

Рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 13.10.15 №1707 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» встановлено порядок дій професійних учасників фондового ринку, зокрема, депозитарних установ для виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України (далі – РНБО) про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних та юридичних осіб, інформація щодо яких додається до такого рішення РНБО (далі - санкційний список).

Інформація щодо встановлених депозитарними установами відповідно до вимог рішення НКЦПФР від 13.10.15 №1707 обмежень відображається у реєстрі/переліку власників іменних цінних паперів, який складається Центральним депозитарієм на підставі інформації про власників цінних паперів станом на 24:00 (за київським часом) дня дати обліку, яка формується відповідно до записів на рахунках у цінних паперах, що обслуговуються депозитарними установами.

Для депозитарних установ, які для провадження професійної діяльності депозитарної установи використовують програмне забезпечення, надане Центральним депозитарієм, інструкцію щодо встановлення обмеження (в залежності від виду обмежувального заходу, який застосовується відповідно до санкційного списку рішення РНБО), розміщено на сайті Центрального депозитарію за посиланням.

Депозитарні установи, які для провадження професійної діяльності депозитарної установи використовують альтернативне програмне забезпечення, для встановлення відповідного обмеження мають користуватись наявними в програмному забезпеченні функціоналами.

 

Шановні клієнти!

Керуючись положеннями підпункту 7.3. п.7. розділу І Правил Центрального депозитарію цінних паперів, ПАТ «НДУ» повідомляє про зміну порядку надання клієнтам, що зареєстровані як юридичні особи, Актів-рахунків/Актів про надання послуг, а саме: всі Акти-рахунки/Акти про надання послуг, що надаються ПАТ «НДУ» власним клієнтам (що зареєстровані як юридичні особи) відповідно до укладених договорів про обслуговування випусків цінних паперів та/або депозитарних договорів, будуть надаватися у вигляді електронних документів за допомогою системи М.Е.Doc.
Звертаємо увагу, що Акти-рахунки/Акти про надання послуг за липень 2020 року вже будуть надані за допомогою системи М.Е.Doc.
Клієнти, які зареєстровані в web-сервісі "Кабінет клієнта", можуть і в подальшому отримувати Акти-рахунки/Акти про надання послуг через web-сервіс "Кабінет клієнта".

 

 


Інструкція користувача Кабінету Зборів.

 

Підписуйтесь та дізнавайтесь про все першими!

 

ПАТ «НДУ» повідомляє про перенесення річних Загальних зборів акціонерів, що призначені на 27.04.2020 року та дистанційне проведення річних Загальних зборів акціонерів 29 травня 2020 року.

 

До уваги депозитарних установ!  Інформація щодо квартальної звітності до НКЦПФР!

Оновлено систему формування адміністративних даних Депозитарної установи до НКЦПФР. Доступне доопрацювання квартальної звітності Депозитарної установи згідно із внесеними рішенням НКЦПФР № 689 від 14.11.2019р. змінами до Положення про порядок звітування депозитарними установами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Нагадуємо, що для формування квартального звіту потрібно:

  • Обрати тип звіту «Квартальна звітність Депозитарної установи»
  • Обрати період – останній день потрібного кварталу.

Оновлена Інструкція користувача

 Всі зауваження та розбіжності просимо надсилати на support@csd.ua з додаванням коду за ЄДРПОУ Депозитарної установи, скріншотом помилки та описом зауваження.

 

Обмеження щодо перебування у приміщенні НДУ для відвідувачів та представників кур'єрських служб на період карантину

 

Рекомендації під час карантину від НДУ!

 

Шановні клієнти!

Звертаємо увагу, що с 01 лютого 2020 року будуть змінені контактні номери телефонів ПАТ «НДУ»!

Відтепер отримати консультацію можна зателефонувавши за багатоканальним номером 044-363-04-00.

Оновлення інформація у розділі Контакти.

 

До уваги Емітентів!

ПАТ «НДУ» повідомляє, що з 01.11.2019р. реєстри власників іменних цінних паперів/переліки акціонерів в електронному вигляді будуть надаватись в форматі .xml. згідно специфікації, в форматі .csv згідно специфікації та форматі .doc. Формати мають різні функціональні можливості, враховуйте дану інформацію при плануванні подальшої роботи.


Шановні Клієнти!

Повідомляємо, що з 07.12.2019р. Центр сертифікації ключів припиняє генерацію особистих ключів та формування сертифікатів відкритих ключів.

Усі сертифікати, сформовані до зазначеної дати будуть чинними та підтримуватися до кінця їх дії.

В той же час, з 07.12.2019р. Кабінет клієнта буде підтримувати ключі усіх кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг (інших центрів сертифікації ключів).


До уваги депозитарних установ!

Формування адміністративних даних депозитарних установ до НКЦПФР, що використовують DEPEND Q,  доступно за посиланням https://my.csd.ua/reports

Інструкція користувача


Порядок дій для надання реєстру власників ІЦП станом на дату до 30.09.2019р.


З 30.09.2019р. припинення роботи системи електронного документообігу «Тритон»

 

Перевірте самостійно статус розпоряджень:
  • Статус розпорядження на складання реєстра власників іменних ЦП

  • Інші розпорядження клієнтів


Шановні Емітенти!

Відбулися зміни до Умов Додаткової угоди до Договору про обслуговування випусків цінних паперів щодо виплати доходів/сум погашення грошовими коштами.

Докладніше за посиланням.


Інформація щодо депозитарних установ, зареєстрованих на території проведення антитерористичної операції


Перелік випусків цінних паперів, за якими Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку зупинено торгівлю на будь-якій фондовій біржі на визначений термін.

Перелік випусків 


УВАГА! Зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів емітентів, які зареєстровані на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Рішення НКЦПФР від 13.03.2015 № 344

Перелік випусків

Акредитований центр сертифікації ключів

  • Перейти до серверу АЦСК НДУ
  • Про АЦСК
  • Отримання послуг
  • Угоди АЦСК
  • Заяви АЦСК
  • Тарифи АЦСК
  • Регламент АЦСК
  • Законодавча база
  • Сертифікати та ліцензії

Здійснення функцій НДУ, як уповноваженим на зберігання

 

NEW!  Подання розпоряджень на формування реєстрів 

LEI (Legal Entity Identifier)

Відгуки

Залиште свій відгук