This version of the page http://www.0342.ua/helper/1424 (172.67.163.27) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-09-06. The original page over time could change.
Як вибрати цитрусові. Корисні поради на кожен день - Помічник в Івано-Франківську на 0342.ua
0 Увійти

Як вибрати цитрусові. Корисні поради на кожен день

У холодну пору року нам особливо не вистачає вітамінів, і ми заповнюємо їх недолік цитрусовими. Як не помилитися у виборі фруктів, щоб вони були не тільки корисними, але й смачними?

Апельсини  

У хорошого плоду шкірка не буде рихлою і м’якою, в іншому випадку він всередині встиг висохнути.   Якщо у апельсина є так званий «пупок», то всередині ви виявите дуже солодку м’якоть і в деяких випадках – ще один маленький апельсинчик.   Солодкість «цитрину»не залежить від товщини шкірки. Однак плоди з товстою шкіркою більш сухі.Дізнатися про це можна, натиснувши на плід: товста шкірка більш пружинить.   Найсолодшими вважаються іспанські і марокканські фрукти. Так що, якщо ви довіряєте продавцеві, то сміливо запитуйте у нього саме ці апельсини. Також слід знати, що всі апельсини, привезені з Європи, мають більш яскравий відтінок.   

Мандарини     

Більш кислими будуть грузинські мандарини – дрібного розміру, з тонкою шкіркою. Найсолодшими – іспанські та італійські, які часто продаються з гілочками. Середньої солодкі-турецькі і пакистанські.   Солодкість мандарина, головним чином,визначається по його формі: якщо він більш округлий, то і більш солодкий, приплюснутий – більш кислий.   Жорстка, висохла шкірка буде у перележа, точно так само – у висохлого зсередини плоду.   Мандарини без кісточок – наші «гості» з Марокко, але в Україні їх рідко можна зустріти. Шкурка в них рівномірного оранжевого кольору,гладка, тонка, добре знімається.   Дрібні яскраві кульки, з шкіркою, що погано знімається – клементини, гібрид апельсина і мандарина. Зазвичай дуже солодкі, але з кісточками.   Будь-який стиглий мандарин буде яскравого, насиченого кольору, без плям. 

Лимони 

Колір шкірки зрілого лимона – яскраво-жовтий. Шкурка не повинна мати темних плям, які скажуть про хворобу або залежані плоди.   Існують два різновиди лимона: з тонкою і товстою шкіркою. Перший вид використовують для отримання соку, другий – для чаю, отримання цедри. Їх легко відрізнити зовні і на дотик. У товсто шкурого фрукта буде виділяється верхівка і горбиста шкірка, тонко шкурий же – гладкий і без опуклостей.   Гіркий на смак лимон -або незрілий, або перележаний на морозі. Так що взимку краще купувати їх у приміщеннях, щоб уникнути розчарування після покупки.   Шкірка якісного плоду буде блискучою, пружинити при натисканні. Перезрілий  лимон- зайво м’який, висохлий – жорсткий.  

Грейпфрути  

Враховуючи те, що грейпфрут сам по собі має специфічний смак, багато хто хоче вибрати більш солодкий. Таким буде плід з шкіркою оранжево-рожевого кольору, з ніжно-рожевою або червоною м’якоттю. Кислий ж грейпфрут – зовні жовтий або зеленуватий,всередині – білий або жовтий.   У якісного плоду шкірка буде гладка, без зморшок, з рівномірним забарвленням.   Окремі м’які ділянки скажуть про те, що фрукт почав підгнивати.   

Для всіх фруктів  

Зручно перевіряти їх, зважуючи на руці: якщо плід великий, а важить небагато – значить, соковитим не буде.     Всі без винятку цитрусові слід вибирати «на нюх»: якісні, свіжі плоди мають свій характерний аромат ефірних олій.

На Центральному ринку Івано-Франківська продається широкий вибір фруктів і овочів, які особливо потрібні організму в весінній період.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі

Авторизуватись або Написати коментар анонімно
Скасувати
Оголошення
Denis, Recruiter, HR manager in Ukraine
02.09.21
Denis, Sales manager in Ukraine
02.09.21
Denis, Sales agent, lead manager in Ukraine
02.09.21
Denis, Sales representative, country manager in Ukraine
02.09.21
Розмістити оголошення у цьому блоці Додати
Підприємства Івано-Франківська
My present - крамничка потрібних речей
Головне управління ДПС в Івано-Франківській області
Медичний Центр Оксфорд Медікал Івано-Франківськ
Додати підприємство
Хочете додати 0342.ua на головний екран і бути в курсі новин?