This version of the page http://te.20minut.ua/Osvita (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-08-29. The original page over time could change.
Новини освіти у Тернополі, освітні новини - 20 хвилин Тернопіль

Освіта

Тернопільські заклади освіти отримали золоті та срібні медалі

Золоті та срібні медалі представникам закладів освіти Тернополя вручили міський голова Сергій Надал спільно з начальницею міського відділу освіти і науки Ольгою Похиляк.

Ваша дитина йде в школу? Як її підготувати – корисні поради експертів

Як підготуватися батькам і дітям? У цій статті максимально просто розповідаємо, як поєднати фізичну і психологічну підготовку до школи, не перевантажуючи малюка.

photo_camera Які сценарії 1 вересня? Розповідаємо, як вчитимуться діти з нового навчального року в Тернополі і області

За партами в школі чи за комп'ютерами вдома? Чи не весь серпень батьки школярів думають про те, як з початком нового навчального року навчатимуться їх чада.  Журналісти "20 хвилин" з'ясували усі можливі сценарії проведення 1 вересня і порядку навчання в новому 2021-2022 навчальному році.

photo_camera Християнська етика для школярів не обов'язкова? Ми зібрали думки тернопільських батьків та експертів

Нещодавно у МОН заявили, що християнську етику у школах, як і раніше будуть викладати лише для охочих. Хоча раніше у відомстві розглядали можливість включити цей предмет до обов'язкових у 5–6-х класах усіх шкіл України. Ми запитали батьків, що вони думають з цього приводу. І суперечки з цього приводу виникли в них неабиякі. 

photo_camera Спекуляції на суддівських рішеннях. Чи мають право вимагати додаткову плату в "іногородніх" дітей?

Тернопільська міська рада на офіційному сайті заявляє, що Верховний Суд підтвердив законність оплати за відвідування закладів дошкільної освіти дітьми, які не зареєстровані у Тернополі. Проте адвокат Ростислав Небельський, який роками відстоював позицію батьків без реєстрації,  заперечує таку заяву і переконує, що батьки і надалі можуть не укладати договори.  Чия правда? Та що робити, якщо у садку таки вимагають оплату, читайте у матеріалі.

Як почнеться новий навчальний рік: є три варіанти розвитку подій

Ці варіанти планують міксувати.

У Тернополі нові директори шкіл: хто вони і звідки прийшли? Ми дізналися

Ще з весни у Тернополі розпочалися конкурсні відбори керівників закладів освіти міста. Більшість з них провели нещодавно, на яких і визначили нових управлінців. Загалом управління освіти і науки міської ради запланувало провести 11 конкурсних відборів керівників закладів освіти міста.  Хто і які школи очолив вперше, а хто – залишився на посаді? Що відомо про нових директорів і звідки вони прийшли, з’ясовуємо. Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!

Що пропонують приватні дитсадки Тернополя та за які гроші. Аналізуємо

Коли приходить пора, батьки малюків стикаються із важким вибором: який садочок кращий – державний чи приватний? У Тернополі та околицях все більше приватних дитсадків. Що вони пропонують та за які гроші? З чого складається дитяче меню і хто контролює організоване харчування дітей? Ми зібрали відгуки тернополянок про приватні садки, дізнаємось про плюси та мінуси із першоджерел. Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!  

ТОП-5 вишів Західного регіону за версією «20 хвилин»: що пропонують сусідні області у 2021 році (ЦІНИ)

У підпорядкуванні Міносвіти перебуває понад 130 вищих навчальних закладів, зокрема, класичні університети, академії, інститути, консерваторії. Журналісти «20 хвилин» склали рейтинг вишів сусідніх областей. Куди піти здобувати омріяну професію і як не загубитися у потоці інформації? Допомагаємо майбутнім абітурієнтам.  Дивіться наш рейтинг університетів Заходу із цінами. Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!  

Для вчителів Тернопільщини закуплять ноутбуки. Кому пощастить та хто за це платить?

Вже у новому навчальному році вчителі Тернопільщини зможуть отримати ноутбуки для комфортної роботи. Скільки вчителів зможуть отримати їх та за які кошти придбають – читайте у матеріалі.

Свіжий випуск

№ 34 від 25 серпня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up