Новости от 20minut.ua https://zt.20minut.ua Новости от 20minut.ua 2021-08-16T16:14:56+03:00 Новости от 20minut.ua https://zt.20minut.ua/img/header/logo100.gif https://zt.20minut.ua У житомирському Гідропарку діти з особливими потребами змагалися з рухової активності https://zt.20minut.ua/Podii/u-zhitomirskomu-gidroparku-diti-z-zosoblivimi-potrebami-zmagalisya-z-r-11404732.html 627dba5d2e1ae4178d389056dafc30f1 2021-08-16T16:05:00+03:00 Про це повідомляє пресслужба міської ради. Спорт для них – це фізичний розвиток, соціалізація та свого роду самореалізація,  каже організаторка змагань та  керівниця  ГО «Сімейний клуб Спеціальної Олімпіади» Тамара Кудрявцева. «Це можливість цим дітям відчути свою самостійність. Бо в  інших видах діяльності вони, можливо, не такі вправні, як у спорті…», - каже Тамара Кудрявцева. Тут враховуються різні можливості дітей:  хтось спритний з м’ячем, комусь підходить біг,  а декому – просто  легенькі вправи. 35-річний Михайло із синдромом Дауна вчора старанно готувався до сьогоднішніх змагань.  «Його улюблена вправа – ластівка. А спортомзаймається  п’ять років.Ми з чоловікомнамагаємося підтримувати сина. Щодня в парку займаємося з ним вправами та швидкою ходою. Син попереду, ми – за ним…», - розповідає Галина Торовченко.   Жінка каже, спорт дає можливість  їм  відновити фізичні  та духовні сили. Олена Могильницька, мама 18-річної Олександри із синдромом Дауна,  каже, її донька не охоче контактує з людьми, та  спортом  займається із задоволенням.   «Донька з 3-річного віку у спортивній олімпіаді.Найбільше полюбляє стрибки та м’яч. Щонеділі ми в Гідропарку разом з іншими…  », - каже  Олена. В організації заходу допомагають чотири волонтери. Одна із них - Юлія Шевчук.  Вже п’ять років як «підставляє своє плече» для дітей з інвалідністю.   «Окрім спортивних заходів,  ми ставили  новорічну виставу, проводили майстеркласи звиробів ручної роботи.Не стільки я допомагаю дітям,  скільки вони мені, бо від цього отримую задоволення». Тамара Кудрявцева щонеділі  збирає у Гідропарку дітей з інвалідністю. Тут вони  разом  займаються спортом.  Наразі громадська організація охоплює 60 різних за віком  дітей з інвалідністю. «Атлетом за програмою Спеціальної Олімпіади є дитина,  старша 8 років.  До восьмирічного віку дитину називають «маленький атлет», - розповідає вона. Учасники  заходу  отримали подарунки від управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.  
This version of the page http://zt.20minut.ua/rss (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-08-16. The original page over time could change.
У житомирському Гідропарку діти з особливими потребами змагалися з рухової активності

У житомирському Гідропарку діти з особливими потребами змагалися з рухової активності

Автор:

Анна Сергієнко

Діти з інвалідністю змагалися  сьогодні з рухової активності у Гідропарку. Свої сили у спортивному заході за програмою Спеціальної Олімпіади випробували 34 дитини з  порушеннями розумового розвитку.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Спорт для них – це фізичний розвиток, соціалізація та свого роду самореалізація,  каже організаторка змагань та  керівниця  ГО «Сімейний клуб Спеціальної Олімпіади» Тамара Кудрявцева.

«Це можливість цим дітям відчути свою самостійність. Бо в  інших видах діяльності вони, можливо, не такі вправні, як у спорті…», - каже Тамара Кудрявцева. Тут враховуються різні можливості дітей:  хтось спритний з м’ячем, комусь підходить біг,  а декому – просто  легенькі вправи.

35-річний Михайло із синдромом Дауна вчора старанно готувався до сьогоднішніх змагань.

 «Його улюблена вправа – ластівка. А спортомзаймається  п’ять років.Ми з чоловікомнамагаємося підтримувати сина. Щодня в парку займаємося з ним вправами та швидкою ходоюСин попереду, ми – за ним…», - розповідає Галина Торовченко.  

Жінка каже, спорт дає можливість  їм  відновити фізичні  та духовні сили.

Олена Могильницька, мама 18-річної Олександри із синдромом Дауна,  каже, її донька не охоче контактує з людьми, та  спортом  займається із задоволенням.  

«Донька з 3-річного віку у спортивній олімпіаді.Найбільше полюбляє стрибки та м’яч. Щонеділі ми в Гідропарку разом з іншими…  », - каже  Олена.

В організації заходу допомагають чотири волонтери. Одна із них - Юлія Шевчук.  Вже п’ять років як «підставляє своє плече» для дітей з інвалідністю.

«Окрім спортивних заходів,  ми ставили  новорічну виставупроводили майстеркласи звиробів ручної роботи.Не стільки я допомагаю дітям,  скільки вони мені, бо від цього отримую задоволення».

Тамара Кудрявцева щонеділі  збирає у Гідропарку дітей з інвалідністю. Тут вони  разом  займаються спортом.  Наразі громадська організація охоплює 60 різних за віком  дітей з інвалідністю.

«Атлетом за програмою Спеціальної Олімпіади є дитина,  старша 8 років.  До восьмирічного віку дитину називають «маленький атлет», - розповідає вона.

Учасники  заходу  отримали подарунки від управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

]]> Біля автостанції у Чуднові правоохоронці затримали двох підозрюваних у крадіжці з оселі https://zt.20minut.ua/Podii/bilya-avtostantsiyi-u-chudnovi-pravoohorontsi-zatrimali-dvoh-pidozryuv-11404698.html 6eafe17bea9170bc5dc13f83ccbe2619 2021-08-16T15:43:00+03:00 Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області. Близько 3 ночі до Чуднівського відділення поліції звернулась 59-річна місцева жителька із повідомленням про те, що кілька хвилин тому з її дому втекли двоє невідомих чоловіків. За словами заявниці, вона прокинулась від шуму, а коли пішла перевіряти, помітила, як двоє непроханих гостей втікають через вікно будинку. Разом із ними з оселі зникли 10 тисяч гривень і ювелірні вироби. З’ясувавши першочергові обставини та зібравши необхідні відомості, уже за кілька годин поліцейські встановили особи причетних. Їх обох, 25-ти та 35-річного місцевих жителів, оперативники кримінальної поліції розшукали і затримали поблизу місцевої автостанції, куди чоловіки дістались автівкою і звідки планували вирушати подалі з міста. – Про затриманих відомо, що старший за віком раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки з чужих осель. А молодший є родичем господарів обікраденого будинку. У ході слідчих дій ми виявили частину викрадених речей, які підозрювані заховали у кущах, - розповів начальник Чуднівського відділення поліції Сергій Данилюк. Нині обом причетним оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України. За рішенням суду чоловіки перебуватимуть під вартою. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 6 років.
Біля автостанції у Чуднові правоохоронці затримали двох підозрюваних у крадіжці з оселі

Біля автостанції у Чуднові правоохоронці затримали двох підозрюваних у крадіжці з оселі

Автор:

Анна Сергієнко

Уночі 13 серпня у м. Чуднові двоє чоловіків обікрали будинок місцевої жительки, винісши ювелірні прикраси та гроші. Про це жінка заявила до поліції. Уже вранці правоохоронці встановили та затримали причетних поблизу місцевої автостанції, звідки вони збирались виїхати з міста. Обом слідчі оголосили про підозру та судом їх взято під варту.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Близько 3 ночі до Чуднівського відділення поліції звернулась 59-річна місцева жителька із повідомленням про те, що кілька хвилин тому з її дому втекли двоє невідомих чоловіків. За словами заявниці, вона прокинулась від шуму, а коли пішла перевіряти, помітила, як двоє непроханих гостей втікають через вікно будинку. Разом із ними з оселі зникли 10 тисяч гривень і ювелірні вироби.

З’ясувавши першочергові обставини та зібравши необхідні відомості, уже за кілька годин поліцейські встановили особи причетних. Їх обох, 25-ти та 35-річного місцевих жителів, оперативники кримінальної поліції розшукали і затримали поблизу місцевої автостанції, куди чоловіки дістались автівкою і звідки планували вирушати подалі з міста.

– Про затриманих відомо, що старший за віком раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки з чужих осель. А молодший є родичем господарів обікраденого будинку. У ході слідчих дій ми виявили частину викрадених речей, які підозрювані заховали у кущах, - розповів начальник Чуднівського відділення поліції Сергій Данилюк.

Нині обом причетним оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України. За рішенням суду чоловіки перебуватимуть під вартою.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 6 років.

]]>
Інформація щодо скасування освітнього процесу з 1 вересня є недостовірною - МОН https://zt.20minut.ua/Osvita/informatsiya-schodo-skasuvannya-osvitnogo-protsesu-z-1-veresnya-e-nedo-11404694.html 35dd36986fba22f9bd6f27f7c2f5ca03 2021-08-16T15:15:00+03:00 Зазначимо, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет нещодавно наголосив, що при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме. Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) та діти продовжуватимуть навчання. Користуйтеся лише перевіреними джерелами інформації. Нагадаємо, що МОН має офіційні веб-ресурси: сайт; Facebook; Telegram; Twitter; YouTube.
Інформація щодо скасування освітнього процесу з 1 вересня є недостовірною - МОН

Інформація щодо скасування освітнього процесу з 1 вересня є недостовірною - МОН

Автор:

Анна Сергієнко

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що інформація в соціальних мережах щодо скасування освітнього процесу в закладах освіти з 1 вересня є недостовірною.

Зазначимо, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет нещодавно наголосив, що при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме. Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) та діти продовжуватимуть навчання.

Користуйтеся лише перевіреними джерелами інформації.

Нагадаємо, що МОН має офіційні веб-ресурси:

  • сайт;
  • Facebook;
  • Telegram;
  • Twitter;
  • YouTube.
]]>
Імунолог розповів, які реакції на щеплення проти COVID-19 є нормальними https://zt.20minut.ua/Zdorovya/imunolog-rozpoviv-yaki-reaktsiyi-na-scheplennya-proti-covid-19-e-norma-11404693.html ba9523e3512f0840b334a5844a032c1c 2021-08-16T15:04:00+03:00 Які з побічних ефектів – нормальні, а коли варто звернутися до лікаря, пояснив лікар-імунолог Федір Лапій у відеоблозі Міністерства охорони здоров’я, пише Українська правда. Не варто хвилюватися, якщо після вакцинації у вас з’явилося: ✅ почервоніння, біль, набряк у місці ін'єкції ✅ лихоманка чи озноб ✅ головний біль, біль у м'язах чи суглобах, біль у животі ✅ нудота ✅ втомлюваність ✅ сонливість чи безсоння ✅ запаморочення "На вакцинацію проти COVID-19 часом виникають побічні реакції. Зазвичай вони є дуже легкими і проявляються у вигляді почервоніння, набряку в місці ін’єкції, болю або грипоподібного синдрому. Такі реакції бувають. Їх не потрібно спеціально лікувати", – розповів Лапій.  Це нормальні реакції, які минають за кілька днів. "Важливо пам’ятати, що реакції, які виникають після вакцинації, можуть свідчити про початок тієї чи іншої хвороби. Тож дійсно, коли симптоми тривають довше, ніж 2-3 дні і вони вас непокоять, звертайтеся за медичною допомогою", – наголосив Лапій.
Імунолог розповів, які реакції на щеплення проти COVID-19 є нормальними

Імунолог розповів, які реакції на щеплення проти COVID-19 є нормальними

Автор:

Анна Сергієнко

На вакцинацію проти COVID-19 інколи виникають побічні реакції. Найчастіше у щеплених з’являється почервоніння, біль, набряк у місці уколу.

Які з побічних ефектів – нормальні, а коли варто звернутися до лікаря, пояснив лікар-імунолог Федір Лапій у відеоблозі Міністерства охорони здоров’я, пише Українська правда.

Не варто хвилюватися, якщо після вакцинації у вас з’явилося:

✅ почервоніння, біль, набряк у місці ін'єкції

✅ лихоманка чи озноб

✅ головний біль, біль у м'язах чи суглобах, біль у животі

✅ нудота

✅ втомлюваність

✅ сонливість чи безсоння

✅ запаморочення

"На вакцинацію проти COVID-19 часом виникають побічні реакції. Зазвичай вони є дуже легкими і проявляються у вигляді почервоніння, набряку в місці ін’єкції, болю або грипоподібного синдрому.

Такі реакції бувають. Їх не потрібно спеціально лікувати", – розповів Лапій. 

Це нормальні реакції, які минають за кілька днів.

"Важливо пам’ятати, що реакції, які виникають після вакцинації, можуть свідчити про початок тієї чи іншої хвороби.

Тож дійсно, коли симптоми тривають довше, ніж 2-3 дні і вони вас непокоять, звертайтеся за медичною допомогою", – наголосив Лапій.

]]>
Поселили автодорожників: Любарська селищна рада незаконно здала в оренду приміщення дитячого табору вартістю майже 4 млн грн https://zt.20minut.ua/Podii/poselili-avtodorozhnikiv-lyubarska-selischna-rada-nezakonno-zdala-v-or-11404684.html 2b8a86a4ff7f118325bfcfdede5b94ea 2021-08-16T14:39:00+03:00 Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури. Йдеться про те, що Любарською селищною радою у квітні цього року з приватним товариством, яке займається будівництвом доріг, укладено чотири договори оренди приміщень діючого дитячого табору відпочинку, площею понад 1100 м2, ринковою вартістю майже 4 млн грн. Відтак у дитячому закладі поселилися та проживають робітники з будівництва автодоріг, до того ж, у підсобних приміщеннях зберігають ще й свій робочий інвентар. Однак прокуратура встановила, що договори укладено протиправно, оскільки законодавством заборонено використовувати дитячі заклади з оздоровлення та відпочинку дітей не за призначенням. Законодавець застерігає, що нецільове використання таких приміщень (у даному випадку - автодорожниками) створює загрозу збереженню матеріально-технічної бази та унеможливлює забезпечення належних умов для проживання, харчування, медичного обслуговування, виховання дітей, розвитку їх інтересів і здібностей. Позовну заяву скеровано до Господарського суду Житомирської області.
Поселили автодорожників: Любарська селищна рада незаконно здала в оренду приміщення дитячого табору вартістю майже 4 млн грн

Поселили автодорожників: Любарська селищна рада незаконно здала в оренду приміщення дитячого табору вартістю майже 4 млн грн

Автор:

Анна Сергієнко

Чуднівською окружною прокуратурою заявлено позов в інтересах Любарської об’єднаної територіальної громади щодо визнання недійсними договорів оренди приміщень дитячого закладу з оздоровлення та відпочинку, а також їх повернення.

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Йдеться про те, що Любарською селищною радою у квітні цього року з приватним товариством, яке займається будівництвом доріг, укладено чотири договори оренди приміщень діючого дитячого табору відпочинку, площею понад 1100 м2, ринковою вартістю майже 4 млн грн.

Відтак у дитячому закладі поселилися та проживають робітники з будівництва автодоріг, до того ж, у підсобних приміщеннях зберігають ще й свій робочий інвентар.

Однак прокуратура встановила, що договори укладено протиправно, оскільки законодавством заборонено використовувати дитячі заклади з оздоровлення та відпочинку дітей не за призначенням.

Законодавець застерігає, що нецільове використання таких приміщень (у даному випадку - автодорожниками) створює загрозу збереженню матеріально-технічної бази та унеможливлює забезпечення належних умов для проживання, харчування, медичного обслуговування, виховання дітей, розвитку їх інтересів і здібностей.

Позовну заяву скеровано до Господарського суду Житомирської області.

]]>
Потрійна ДТП у Житомирському районі: водій ВАЗівки виїхав на зустрічну смугу і розбився https://zt.20minut.ua/Podii/potriyna-dtp-u-zhitomirskomu-rayoni-vodiy-vazivki-viyihav-na-zustrichn-11404668.html 48ab160636a439b03172dc3324008f57 2021-08-16T14:24:00+03:00 Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області. Попередньо встановлено, що близько 22:20 на трасі Київ-Чоп, при в’їзді на об’їзну дорогу м. Житомира, 72-річний водій ВАзівки, прямуючи у напрямку столиці по смузі для зустрічного руху, здійснив зіткнення з мікроавтобусом «Mercedes Sprinter» під керуванням 45-річної жительки Житомирського району. Від удару бус перекинувся, зачепивши вантажівку «МАН», яка рухалася у крайній правій смузі. У результаті ДТП водій легковика від отриманих травм загинув на місці пригоди. Пасажирка мікроавтобуса, з отриманими травмами 27-річна жителька Житомирського району, була госпіталізована до Житомирської лікарні. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ. Зафіксовані усі обставини дорожньо-транспортної пригоди.  
Потрійна ДТП у Житомирському районі: водій ВАЗівки виїхав на зустрічну смугу і розбився

Потрійна ДТП у Житомирському районі: водій ВАЗівки виїхав на зустрічну смугу і розбився

Автор:

Анна Сергієнко

15 серпня увечері на 129 км автодороги Київ-Чоп сталася дорожньо-транспортна пригода за участі ВАЗа, мікроавтобуса та вантажівки. У результаті травми загинув водій ВАЗівки, а пасажирка буса була травмована. Поліція розпочала розслідування обставин пригоди.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Попередньо встановлено, що близько 22:20 на трасі Київ-Чоп, при в’їзді на об’їзну дорогу м. Житомира, 72-річний водій ВАзівки, прямуючи у напрямку столиці по смузі для зустрічного руху, здійснив зіткнення з мікроавтобусом «Mercedes Sprinter» під керуванням 45-річної жительки Житомирського району. Від удару бус перекинувся, зачепивши вантажівку «МАН», яка рухалася у крайній правій смузі.

У результаті ДТП водій легковика від отриманих травм загинув на місці пригоди. Пасажирка мікроавтобуса, з отриманими травмами 27-річна жителька Житомирського району, була госпіталізована до Житомирської лікарні.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ. Зафіксовані усі обставини дорожньо-транспортної пригоди.

 

]]>
На Житомирщині бійці ДСНС ліквідували п’ять займань сухостою площею 9 га https://zt.20minut.ua/Podii/na-zhitomirschini-biytsi-dsns-likviduvali-pyat-zayman-suhostoyu-plosch-11404663.html e176fb7c1d532b827e99f8adc303133d 2021-08-16T14:16:00+03:00 Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області. По прибуттю вогнеборців на місце пожежі з’ясувалося, що сухостій горить на площі 4 га. Також існувала загроза розповсюдженню вогню на лісовий масив. Вітер сприяв швидкому поширенню пожежі. Близько двох годин бійцям ДСНС знадобилося для ліквідації пожежі. Не допущено  збільшення площі займання. Попередня причина загоряння – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Того ж дня рятувальники ліквідували ще одне займання рослинних залишків у с. Малий Дивлин Коростенського району. Там горіла суха трава на площі 2 га. Також вогонь у будь-яку мить міг поширитися на житловий сектор. На місце події залучалася місцева пожежна охорона с. Великий Дивлин та 7-ма державна пожежно-рятувальна частина. Вогнеборці не допустили розповсюдження полум’я на приватні домоволодіння та на більшу площу займання. Крім того, учора рятувальники ще три залучались на гасіння сухої трави пожежі сухої рослинності та сім разів на загоряння сміття. Найбільша площа горіння – у с. Верлок Житомирського району (500 кв.м).
На Житомирщині бійці ДСНС ліквідували п’ять займань сухостою площею 9 га

На Житомирщині бійці ДСНС ліквідували п’ять займань сухостою площею 9 га

Автор:

Анна Сергієнко

15 серпня на території регіону знову горіла суха трава. Загальна площа пройдена вогнем складає площі 9 га. Так, одне із загорянь сухостою вчора виникло за межами с. Швайківка  Бердичівського району.

Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

По прибуттю вогнеборців на місце пожежі з’ясувалося, що сухостій горить на площі 4 га. Також існувала загроза розповсюдженню вогню на лісовий масив. Вітер сприяв швидкому поширенню пожежі. Близько двох годин бійцям ДСНС знадобилося для ліквідації пожежі. Не допущено  збільшення площі займання. Попередня причина загоряння – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Того ж дня рятувальники ліквідували ще одне займання рослинних залишків у с. Малий Дивлин Коростенського району. Там горіла суха трава на площі 2 га. Також вогонь у будь-яку мить міг поширитися на житловий сектор. На місце події залучалася місцева пожежна охорона с. Великий Дивлин та 7-ма державна пожежно-рятувальна частина. Вогнеборці не допустили розповсюдження полум’я на приватні домоволодіння та на більшу площу займання.

Крім того, учора рятувальники ще три залучались на гасіння сухої трави пожежі сухої рослинності та сім разів на загоряння сміття. Найбільша площа горіння – у с. Верлок Житомирського району (500 кв.м).

]]>
За останню добу до лікарень Житомира з коронавірусом госпіталізували двоє людей https://zt.20minut.ua/Podii/za-ostannyu-dobu-do-likaren-zhitomira-z-koronavirusom-gospitalizuvali--11404635.html 6e76325b3155e8d8bb7699809b6b859b 2021-08-16T13:51:00+03:00 -  КП "Лікарня №1" – 2 чол. (ургентна лікарня); - КП "Лікарня №2"  – 0 чол. ; - КУ "Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського" – 0 чол.; - Житомирська обласна дитяча лікарня – 0 чол.;
За останню добу до лікарень Житомира з коронавірусом госпіталізували двоє людей

За останню добу до лікарень Житомира з коронавірусом госпіталізували двоє людей

Автор:

Анна Сергієнко

Станом на ранок 16 серпня кількість госпіталізованих за останню добу у 4-х лікарнях складає 2 чол.

-  КП "Лікарня №1" – 2 чол. (ургентна лікарня);

- КП "Лікарня №2"  – 0 чол. ;

- КУ "Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського" – 0 чол.;

- Житомирська обласна дитяча лікарня – 0 чол.;

]]>
Поліцейські розшукали чоловіків, які через вікно залізли у будинок житомирянина та вкрали ноутбук https://zt.20minut.ua/Podii/politseyski-rozshukali-cholovikiv-yaki-cherez-vikno-zalizli-u-budinok--11404549.html f1c569fc21b81da5cc2f94be33ec89b4 2021-08-16T13:28:00+03:00 Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області. Повідомлення до поліції надійшло близько 3 ночі. 34-річний заявник розповів, що чверть години тому він прокинувся від стороннього шуму у будинку і в одній з кімнат побачив двох чоловіків, які нишпорили в оселі. Зрозумівши, що викриті господарем, непрохані гості почали тікати, прихопивши із собою ноутбук. Власник обійстя марно спробував їх наздогнати. – Заявник упізнав у нічних візитерах своїх знайомців, які напередодні чаркували у нього вдома. Тож ми перевірили вказані чоловіком відомості і викрили у причетності до правопорушення двох житомирян, віком 35 та 40 років. Обидва раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності за пограбування, - розповів т.в.о. начальника Житомирського районного управління поліції Андрій Денисюк. Одного з обґрунтовано підозрюваних чоловіків поліцейські застали вдома уранці наступного дня. Іншого розшукали у місті згодом. Також з’ясували, що викрадений з оселі ноутбук останній встиг продати, його правоохоронці також вилучили незабаром. Усі обставини з’ясовуються у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 186 (Грабіж) КК України. Старшого за віком чоловіка за погодженням з окружною прокуратурою поліцейські взяли під варту у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КК України. Нині йому вже оголошено про підозру. Після необхідних процесуальних дій обом суд обере запобіжний захід. За чинним законодавством за пограбування будинку чоловікам може загрожувати від 4 до 8 років ув’язнення.  
Поліцейські розшукали чоловіків, які через вікно залізли у будинок житомирянина та вкрали ноутбук

Поліцейські розшукали чоловіків, які через вікно залізли у будинок житомирянина та вкрали ноутбук

Автор:

Анна Сергієнко

Подія сталась уночі 14 серпня у м. Житомирі. До будинку житомирянина через вікно вдерлися двоє чоловіків. Від господаря, який прокинувся у той момент, непрохані гості втекли, забравши із собою ноутбук. Оперативники кримінальної поліції Житомирського райуправління встановили причетних. Розпочато досудове розслідування.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Повідомлення до поліції надійшло близько 3 ночі. 34-річний заявник розповів, що чверть години тому він прокинувся від стороннього шуму у будинку і в одній з кімнат побачив двох чоловіків, які нишпорили в оселі. Зрозумівши, що викриті господарем, непрохані гості почали тікати, прихопивши із собою ноутбук. Власник обійстя марно спробував їх наздогнати.

– Заявник упізнав у нічних візитерах своїх знайомців, які напередодні чаркували у нього вдома. Тож ми перевірили вказані чоловіком відомості і викрили у причетності до правопорушення двох житомирян, віком 35 та 40 років. Обидва раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності за пограбування, - розповів т.в.о. начальника Житомирського районного управління поліції Андрій Денисюк.

Одного з обґрунтовано підозрюваних чоловіків поліцейські застали вдома уранці наступного дня. Іншого розшукали у місті згодом. Також з’ясували, що викрадений з оселі ноутбук останній встиг продати, його правоохоронці також вилучили незабаром.

Усі обставини з’ясовуються у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 186 (Грабіж) КК України.

Старшого за віком чоловіка за погодженням з окружною прокуратурою поліцейські взяли під варту у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КК України. Нині йому вже оголошено про підозру. Після необхідних процесуальних дій обом суд обере запобіжний захід.

За чинним законодавством за пограбування будинку чоловікам може загрожувати від 4 до 8 років ув’язнення.

 

]]>
У Житомирі 14 надзвичайників рятували приватну оселю від повного знищення вогнем https://zt.20minut.ua/Podii/u-zhitomiri-14-nadzvichaynikiv-ryatuvali-privatnu-oselyu-vid-povnogo-z-11404542.html 8f7b0fc4e04d633f9d635549a3590843 2021-08-16T13:15:00+03:00 Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області. На місці події бійці ДСНС встановили, що осередок загоряння знаходиться на даху одноповерхової оселі, до якої впритул прибудований двоповерховий будинок. Вогонь встиг розповсюдитися і частково охопив покрівлю останнього. Існувала загроза потрапляння полум’я всередину житлових приміщень обох будівель. Зважаючи на всі фактори ризику, керівник гасіння залучив на допомогу ще один пожежний автомобіль для підвозу води. Менш ніж за годину пожежу було локалізовано та о 20:18 – ліквідовано. Загалом вогнем знищено 120 кв. м покрівлі та пошкоджено 30 кв. м внутрішнього оздоблення стелі. Загиблих та травмованих не має. Завдяки оперативним діям рятувальників вдалося запобігти потраплянню полум’я на житлові приміщення. Упродовж всього процесу ліквідації рятувальники здійснили 4 підвози води. До ліквідації загоряння залучалося 14 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки. Попередня причина пожежі – коротке замикання електромережі. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.
У Житомирі 14 надзвичайників рятували приватну оселю від повного знищення вогнем

У Житомирі 14 надзвичайників рятували приватну оселю від повного знищення вогнем

Автор:

Анна Сергієнко

15 серпня о 18:54 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному цегляному житловому будинку в м. Житомир.

Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

На місці події бійці ДСНС встановили, що осередок загоряння знаходиться на даху одноповерхової оселі, до якої впритул прибудований двоповерховий будинок. Вогонь встиг розповсюдитися і частково охопив покрівлю останнього. Існувала загроза потрапляння полум’я всередину житлових приміщень обох будівель. Зважаючи на всі фактори ризику, керівник гасіння залучив на допомогу ще один пожежний автомобіль для підвозу води.

Менш ніж за годину пожежу було локалізовано та о 20:18 – ліквідовано. Загалом вогнем знищено 120 кв. м покрівлі та пошкоджено 30 кв. м внутрішнього оздоблення стелі. Загиблих та травмованих не має. Завдяки оперативним діям рятувальників вдалося запобігти потраплянню полум’я на житлові приміщення. Упродовж всього процесу ліквідації рятувальники здійснили 4 підвози води.

До ліквідації загоряння залучалося 14 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки.

Попередня причина пожежі – коротке замикання електромережі. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

]]>