This version of the page http://ford.ua/novyny-10 (40.118.102.46) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-08-11. The original page over time could change.
Ford Ukraine - Новий Ford Ranger Raptor

Новий Ford Ranger Raptor

  КЕЛЬН, Німеччина, 27 серпня 2018 р. — Компанія Ford повідомляє про те, що новий Ranger Raptor, найпотужніша й екстремальна версія європейського бестселера в сегменті пікапів, штурмує Європу. Новинка дебютувала на виставці Gamescom у м. Кельн, Німеччина.

  Розроблений підрозділом Ford Performance для справжніх ентузіастів і прихильників гострих відчуттів, єдиний у своєму роді позашляховик Ford Ranger Raptor надійде у продаж у Європі у середині 2019 р. Автомобіль оснащений дизельним двигуном Ford 2.0 л EcoBlue з подвійним турбонаддувом, що розвиває потужність 213 к. с. і крутний момент 500 Нм, а також новою 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

 На особливу увагу заслуговують значні габаритні розміри і яскравий дизайн Ranger Raptor. Враження посилює унікальна ходова частина розробки Ford Performance, яка оптимізована для високошвидкісної їзди бездоріжжям і надає можливість проїхати де завгодно.

 Ford і Microsoft також повідомляють, що Ranger Raptor з’явиться в новому симуляторі перегонів Forza Horizon 4 — комп’ютерній грі, що готується до випуску в жовтні. Це дозволить любителям водіння ще краще відчути безпрецедентні можливості пікапа. Ford став першим автовиробником, що представив свій новий автомобіль на виставці комп’ютерних ігор Gamescom — найбільшому в Європі заході такого роду.

 «Забудьте все, що ви знали про пікапи, — каже Лео Рекс (Leo Roeks), директор європейського підрозділу Ford Performance. — Наш новий Ranger Raptor — це особливий клас: чистокровний гоночний автомобіль підвищеної прохідності для екстремального способу життя, що може буксирувати причіп, працювати без відпочинку, і готовий змагатися із кращими представниками свого класу в найскладніших умовах роботи».

 Брутальний, але вишуканий

 Унікальне посилене шасі Ranger Raptor виготовлене з високоміцної низьколегованої сталі й здатне витримувати навіть найдужчі удари під час їзди бездоріжжям, у тому числі — на високій швидкості під час позашляхових перегонів.

 Підвіска Raptor має гоночне коріння і була розроблена спеціально для подолання небезпечного рельєфу на високій швидкості. Вона дозволяє водієві з комфортом долати будь-які перешкоди, зберігаючи повний контроль над автомобілем. Амортизатори з позиційно-чутливим демпфіруванням Fox Racing Shox в екстремальних умовах забезпечують інтенсивне демпфірування ударів, у нормальних умовах демпфіруюча здатність зменшується для більш комфортної їзди звичайними дорогами.

 Високопродуктивні демпфери з поршнями діаметром 46,6 мм підтримуються алюмінієвими важелями з виступаючими вежами амортизаторів попереду, унікальна пружинно-гідравлічна задня підвіска оснащена інтегрованими тягами Watt, що дозволяє задньому мосту рухатися по вертикалі з дуже незначним зсувом убік. Передні гальма працюють за допомогою двопоршневих супортів, всі гальмові диски вентильовані: передні — 332 на 32 мм, задні — 332 на 24 мм.

Для Ranger Raptor були спеціально розроблені шини підвищеної прохідності марки BF Goodrich 285/70 R17. Великі розміри (838 мм у діаметрі та 285 мм завширшки) і тверда боковина шин дозволяють упевнено долати найнебезпечніші перешкоди. Рельєфний малюнок протектора забезпечує надійне зчеплення з дорожнім покриттям навіть під час їзди мокрою або зледенілою дорогою, по багну, піску або снігу.

 «Безперечна перевага Ranger Raptor полягає у тому, що на ньому можна як завгодно далеко залізти у бездоріжжя і при цьому в повному комфорті їздити й звичайними дорогами, — відзначає Демієн Росс, головний інженер програми Ranger Raptor. — У Ranger Raptor ми взяли визначні функціональні можливості й відточені їздові звички Ford Ranger і посилили їх. Щодо задоволення від динамічної їзди це насправді видатний автомобіль».

 На Ranger Raptor також установлений унікальний захист днища, що ефективно захищає вузли автомобіля під час проїзду перешкод. Крім стандартного для Ford Ranger захисту картера й роздавальної коробки, днище Raptor захищає протиударна пластина з високоміцної сталі завтовшки 2,3 мм.

 Вражає як формою, так і функціями

 Новий агресивний дизайн Ranger Raptor, представленого в синьому кольорі Ford Performance Blue з контрастними сірими акцентами Dyno Grey, відображає функціональність і високі динамічні характеристики автомобіля.

 Ефектна решітка радіатора у дусі першого у світі «зарядженого» пікапа Ford F-150 Raptor домінує над простором між потужними ксеноновими фарами та змонтованим на рамі переднім бампером. Бампер легко витримує стрибки по піщаних дюнах і оснащений новими світлодіодними протитуманними фарами й функціональними повітропроводами, що покращують обтікання кузова повітряним потоком.

 Ефектні розширені передні крила з композитного матеріалу стійкі до пошкоджень в умовах бездоріжжя і надають достатньо місця для збільшених ходів підвіски й нестандартних шин. Підніжки спроектовані спеціально для захисту задньої частини кузова від ударів каменів, що вилітають з-під передніх коліс, та оснащені дренажними отворами для очищення від піску, бруду та снігу.

 Салон оформлений з неповторною індивідуальністю Ford Performance, що поєднує найвищий рівень виконання, гармонійну колірну гаму і довговічні матеріали для абсолютно різних умов їзди — від міських вулиць до гірських стежок. Оснащені валиками бічної підтримки сидіння спеціально розроблені для їзди з високою швидкістю в умовах бездоріжжя. Додатковий комфорт забезпечують двошарова подушка з матеріалів різної твердості й покриття під замшу з високими фрикційними характеристиками.

 В інтер’єрі нового автомобіля використані синя прострочка й шкіряні акценти. Полегшені підкермові перемикачі швидкостей з магнієвого сплаву в гоночному стилі для швидкого перемикання передач легко доступні поруч із зонами для хвата керма особливого дизайну, обтягнутими перфорованою шкірою. У центрі верхньої частини обода керма розташований покажчик, що допомагає водієві відслідковувати положення коліс на бездоріжжі, а в нижній частині — рельєфний логотип Raptor.

 Пристосований для будь-якої місцевості

 Ranger Raptor надає в розпорядження водія шість режимів роботи системи адаптації до дорожніх умов Terrain Management System. Це дає можливість вибирати із широкого діапазону ландшафтів і дорожніх ситуацій, у тому числі:

нормальний режим — акцент на комфорті, економії палива й керованості;

спортивний режим — автомобіль більш чуйно реагує на енергійний стиль водіння, призначений для асфальтових доріг;

режим трави/гравію/снігу — надає впевненості й робить більш безпечним водіння на слизькому й нерівному покритті поза дорогами;

режим багна/піску — налаштування транспортного засобу для підтримки оптимального моменту і зчеплення з покриттям на грузлих, деформовуваних поверхнях (в’язкий пісок і багно);

режим «Каміння» — спеціально для їзди з невисокою швидкістю кам’янистим ландшафтом, де головне — це стабільна керованість і плавні реакції на газ;

гоночний режим Baja — налаштування для їзди з високою швидкістю в умовах бездоріжжя, що підходить, наприклад, для участі у відомому ралі Baja Desert Rally.

 Інженери Ford провели всебічне тестування нового потужного двигуна Ranger Raptor — турбодизельного EcoBlue обсягом 2 л з подвійним турбонаддувом, а також 10-ступінчастої автоматичної трансмісії, щоб довести їхню довговічність у найвиснажливіших умовах, включаючи роботу турбокомпресорів високого й низького тиску впродовж 200 годин, протягом яких вони були розпечені до почервоніння. Для збільшення крутного моменту й прийомистості на знижених обертах двигуна обидва турбокомпресори включаються послідовно. На більш високих обертах максимальну потужність забезпечує турбокомпресор нижчого тиску.

 10-ступінчаста автоматична трансмісія Ranger Raptor аналогічна такій же в F-150 Raptor. Вона сконструйована з високоміцної сталі, алюмінієвих сплавів і композитів для оптимізації міцності й ваги. Ширший діапазон передаточних чисел забезпечує краще прискорення, прийомистість і паливну економічність*. Алгоритми перемикання, що адаптуються до стилю водіння у режимі реального часу, завжди вибирають правильну передачу у потрібний час. Унікальне калібрування трансмісії включає також функцію Live in Drive, що дозволяє в будь-який момент обрати іншу передачу вручну за допомогою підкермових перемикачів швидкостей.

Системи допомоги водієві й технології безпеки, що підвищують упевненість водіїв у незнайомих дорожніх умовах, включають поліпшену версію системи курсової стабільності Ford з функцією запобігання перекидання Roll Mitigation, а також електронну систему динамічної стабілізації, систему контролю розгойдування причепа Trailer Sway Control, систему допомоги при старті на підйомі, систему керованого спуску й систему адаптації до рівня завантаження.

 Практичні технології під рукою

 Технології, призначені для комфортного керування новим Ranger Raptor у будь-яких умовах, включають інформаційно-розважальну мультимедійну систему Ford SYNC 3, що дозволяє водіям управляти аудіосистемою, навігацією й підключати смартфон за допомогою простих голосових команд. Система сумісна з Apple CarPlay і Android Auto™ і має функцію SYNC AppLink для голосової активації ряду додатків для смартфонів.

 Центральний 8-дюймовий кольоровий сенсорний екран системи дозволяє використовувати для управління «свайпи» і «щипки». Супутникова навігація особливо корисна під час поїздок у віддалені райони, причому спеціально для руху нерозміченими територіями передбачена функція запам’ятовування треку. Технологія вбудованого модему FordPass Connect забезпечує можливість виходу в інтернет на ходу.

 # # #

 

 * Офіційно підтверджені показники ефективності використання палива й викидів CO2 будуть опубліковані ближче до дати продажу.

Заявлені витрати палива й енергії, викиди CO2 й електричний діапазон вимірюються відповідно до технічних вимог і специфікацій Європейського Регламенту (ЄС) 715/2007 і (ЄС) 692/2008 з останніми змінами. Витрати палива й викиди CO2 зазначені для модифікації транспортного засобу, а не для одного автомобіля. Використана стандартна процедура випробувань дозволяє порівнювати транспортні засоби різних типів і різних виробників. Певну роль у витраті палива й енергії автомобіля, викидів CO2 і електричного діапазону відіграє не тільки ефективність витрати палива, але й поведінка на дорозі, а також інші нетехнічні фактори. CO2 є основним парниковим газом, відповідальним за глобальне потепління.

З 1 вересня 2017 р. низка нових моделей автомобілів затверджується за допомогою Всесвітньої процедури погодженого випробування транспортних засобів малої вантажопідйомності (ВПВМ) згідно з (ЄС) 2017/1151, включаючи останні зміни, що передбачає нові, більш реалістичні процедури випробування для вимірювання витрати палива й викидів CO2. З 1 вересня 2018 р. WLTP (ВПВМ) повністю замінить Новий європейський їздовий випробувальний цикл (NEDC), що є чинною процедурою тестування. Під час поетапного згортання NEDC витрата палива WLTP і викиди CO2 корелюють із NEDC. Через деяку різницю у попередніх показниках економії палива й викидів через зміну процедури той самий автомобіль може показувати різні витрати палива й викиди CO2.