This version of the page http://www.mtsbu.ua/ua/for_consumers/109985/ (62.149.5.136) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-08-10. The original page over time could change.
Перевірка чинності полісу / Для споживачів / МТСБУ

Перевірка чинності полісу

Перевірити:

  • чи дійсний договір внутрішнього або міжнародного («зелена картка») обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників на певну дату за номером бланка поліса;
  • чи забезпечений транспортний засіб на певну дату за державним номером або VIN-кодом автомобіля та отримати дані про страховика, який видав поліс;
  • статус бланку поліса на певну дату за його номером (укладений договір/втрачений/зіпсований/не використаний/знищений).

 

можливо за допомогою запиту до Централізованої бази даних МТСБУ.

 

Для цього потрібно:

  • Вписати у вікно відповідного запиту до ЦБД МТСБУ номер автомобіля або серію і номер бланка страхового полісу.
  • Натиснути «Пошук».
  • У разі, якщо система інформує про те, що такі дані у ЦБД відсутні, спробуйте повторити запит, уважно перевіривши дані, які вводили. Відсутність інформації може бути обумовлена і тим, що дані до ЦБД МТСБУ можуть вноситись страховиком з певною затримкою. Отже, у разі відсутності даних доцільно повторно звернутись з запитом до ЦБД МТСБУ через кілька днів.

Система може на один запит видавати декілька варіантів відповіді. Це обумовлено тим, що під одним державним номером можуть бути зареєстровані транспортні засоби різних категорій (наприклад, автобус і легковий автомобіль) або некоректністю внесення страховиком даних до ЦБД.

Перевірка "Автоцивілки" ПЕРЕГЛЯНУТИ
ОЦІНКА
ДІЯЛЬНОСТІ
СТРАХОВИКІВ
ПЕРЕГЛЯНУТИ