This version of the page http://te.20minut.ua/premium (31.41.220.94) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-07-26. The original page over time could change.
Преміум статті - Найкраще для передплатників - 20 хвилин Тернопіль

Преміум новини

ТОП цьогорічних прем'єр фільмів, знятих на Тернопільщині. Про що вони?

Тернопільщина стає все привабливішою для кінематографістів, а в останні роки зйомки українських стрічок на території Тернопілля вже не рідкість. Ми підготували для вас підбірку фільмів, що вже вийшли, або вийдуть цьогоріч на широкий екран, що знімали саме на території нашої області та розповімо вам більше про цікаві моменти зі зйомок цих стрічок.

photo_camera ТОП-10 акушерів-гінекологів, в яких найбільше народжує тернополянок та жінок з області

Від початку цього року майже тисяча жительок області народили малюків в Тернопільському обласному перинатальному центрі "Мати і дитина".  Кого ж обирають жінки, аби довірити момент появи дитини в надійні руки. Ми склали рейтинг найпопулярніших акушерів-гінекологів, які приймають пологи у тернополянок та жительок області.

Natalia Natalia
Валентини Дмитрівної халатне відношення. Коли я народжувала старшу дочку вона тільки нашкодила моєму здоров'ю, хоча цього можна уникнути. Ганьба таким лікарам як Валентина Дмитрівна 😥😥
photo_camera Чи важко розпочинати свою справу, якщо у кишенях порожньо? Радить тернополянин Сергій Семенів

Сам закупляє продукти, сам готує, обслуговує гостей та прибирає у своєму ж закладі. Сергій Семенів з Борщівщини розповідає історію власних закладів у Теребовлі і Тернополі.  Чи важко розпочинати свою справу, якщо у кишенях порожньо? Що найважливіше, коли розпочинаєш бізнес та як впоратись із бюрократичними заморочками.

Оксана Гоменюк
У його закладі дуже  затишна атмосфера і готує він дуже дуже смачно!!!♥️Рекомендую
Мали високі місця та брали «золото». Розповідаємо, як спортсмени з Тернопільщини виступали на Олімпіадах

На Олімпійських іграх-2020, що проходять в Токіо, Україну представлять 158 спортсменів з різних куточків України. Серед них є і представниця Тернопільщини – легкоатлетка Наталія Стребкова. «20 хвилин» пригадали, які ще спортсмени з Тернопільщини виступали на Олімпійських іграх та якими були їхні успіхи.

Зять побив тестя каструлею по голові, а той встромив йому ножа у груди. Вирок суду шокує

Коли Володимира повезли в лікарню, односельчанка пригадує, як підійшла до розгубленого Миколи. Той плакав і лишень повторював: «Що я наробив»… Зять ще зумів вийти на вулицю і впав. На момент сварки в помешканні була й його дружина, але втрутитися у розбірки найдорожчих чоловіків не змогла через травму ноги. Пораненого чоловіка, який стікав кров’ю, побачили сусіди, поклали у власне авто та поїхали назустріч швидкій, яку одразу викликали. Проте довезти пораненого до лікарні не встигли. Чоловік помер.  

Кому і що дає "штамп" в паспорті? Аналізуємо всі "за" і "проти"

Сучасний світ диктує нам нові правила. За статистикою багато пар живуть разом без реєстрації шлюбу: не зв’язують себе ні офіційними вузами в органах РАЦСу, ні моральними у церкві. Серед тих, хто живе без реєстрації шлюбу, побутує думка, що почуття вбиває саме офіціоз, а без нього у пари все ідеально і легко. Противники «життя на віру» вважають, що люди погоджуються на таке життя доти, доки не трапиться хтось кращий. Кому справді зручніші такі відносини: чоловіку чи жінці? Які підводні камені криються у неофіційному співжитті на психологічному та юридичному рівнях, та які його наслідки, розбиралися журналісти «20 хвилин» разом із експертами.

Our Ternopil
https://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv/u-nas-nemae-grivni-v-ternopilskomu-banku-vidmovilis-vidati-natsionalnu-11276843.html
photo_camera Як дідусь-байкер без ноги ганяє на двоколісному: неймовірна історія чоловіка з Шумщини

У нього четверо онуків та неймовірна любов до дороги. Олег Андрійчук із села Васьківці, що на Шумщині, не зважаючи на те, що втратив ногу в аварії на мотоциклі, у свої 60 і далі залишається прихильником байкерства. Неймовірну історію захоплення, що стало стилем життя, читайте у матеріалі.

Перевірте себе: як добре ви знаєте вулиці Тернополя? ТЕСТ

Більшість із нас вважає, що знає Тернопіль як свої п'ять пальців. Однак, ця думка може бути цілком хибною.   Непримітні вулички та невеликі пам'ятники досить часто не попадають в поле зору та губляться далеко у пам'яті. 

Читач66
Куча помилок автора)
ПЛР-тест, самоізоляція чи свідоцтво про вакцинацію? Ми зібрали вимоги в’їзду в популярні туристичні країни

У багатьох тернополян тривають літні відпустки. Дехто вирішив поїхати за кордон. Однак через карантин досі не всі держави готові впускати туристів. Ми зібрали правила в’їзду до різних країн. Де необхідний ПЛР тест та куди можна потрапити з міжнародним свідоцтвом про вакцинацію? Підпишіться, щоб прочитати далі.

Місця для купання в області: офіційні та улюблені водойми влітку (ФОТОПІДБІРКА)

На Тернопільщину знову прийшла спека. У таку погоду хочеться охолодитися та скупатися. Хтось захоче ще й порибалити у затінку. Чи є офіційно дозволені місця для купання в області, де вони? Які водойми найбільш облюбовані мешканцями? Читайте та дізнавайтесь ТОП місць для купання та відпочинку біля водойм. Авторизуйтесь, або підпишіться, і завдяки Вашій підтримці ми зможемо готувати більше цікавих матеріалів.

Olenka Pentsak
Де вона???? 🙈
Як вибрати ідеальний день для весілля: прикмети, числа та поради священників

Якщо один із партнерів вперто дотримується ритуалів при виборі дня чи місяця весілля, іншому краще поступитися та не насміхатися, кажуть психологи. Священники радять орієнтуватись на церковний календар, адже є періоди, коли пару не повінчають.

Volodymyr Cherkavskyi
Абсллютна дурниця.Шоб шлюб був вдалим треба жити з Богом і в Святому дусі.А де,в який день значення немає!!!
photo_camera У якому одязі ходити до церкви та як не нагрішити під час Служби: відповідає о. Олексій Філюк

Чи потрібно покривати голову хусткою жінкам у храмі, чи можна відвідувати церкву під час критичних днів, хто може прислуговувати священнику та як не нагрішити під час Служби Божої.  Питання від читачів про церкву та Богослужіння ми адресували відомому на Тернопільщині священнику Олексію Філюку. Він роз'яснює усе. 

Костя М.
Мужики мають приходити в довгих чорних платтях.
photo_camera Як "липові" працівники банку хотіли видурити гроші у журналіста. Що робити: коментують експерти

«Вашу карту заблоковано, для розблокування зверніться за телефоном» – таке СМС повідомлення може прийти будь-кому. Однак в жодному разі не можна одразу телефонувати за цим номером. Такі «банківські працівники» – звичайні шахраї, а «розблокування» карти закінчується зникненням усіх коштів. Як не потрапити на гачок шахраїв? Що варто знати про класичну схему злочинців – читайте у матеріалі.

Роман Рома
В мене вже більше соті заблокованих номерів☝️
ТОП-5 вишів Західного регіону за версією «20 хвилин»: що пропонують сусідні області у 2021 році (ЦІНИ)

У підпорядкуванні Міносвіти перебуває понад 130 вищих навчальних закладів, зокрема, класичні університети, академії, інститути, консерваторії. Журналісти «20 хвилин» склали рейтинг вишів сусідніх областей. Куди піти здобувати омріяну професію і як не загубитися у потоці інформації? Допомагаємо майбутнім абітурієнтам.  Дивіться наш рейтинг університетів Заходу із цінами. Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!  

David Starr
А лишити ці реально потужні ВУЗи, а на решту не тратити державні гроші. Чим займаються решта 130, окрім як викачують гроші з бюджету?
Ціна життя – 5 тисяч гривень. Трагедія родини з Гримайлова: що із кривдником, який убив батька

Про покійного Степана і його дружину Марію люди відгукуються охоче. І дуже шкодують, бо «Бог покарав таким сином». Переломи ребер, розрив правої легені – на Степанові живого місця не було, коли його доправили до реанімації. За кілька годин чоловік помер, а єдиний син подався «в біга». Як покарали кривдника і що про нього відомо? Розповідаємо.

Били битами по голові і залишили помирати на дорозі: розбірки по-підгаєцьки. Що сказав суд?

«Група підтримки» молодика спочатку подумала, що одного з хлопців убили. Тоді вони взяли каністру з водою і поливали йому на голову. Коли другий з хлопців після удару впав на коліна, Володимир продовжував бити по обличчю ногами. Адвокат обвинуваченого вже запевнив, що і він, і його підзахисний подаватимуть апеляцію. Чому, читайте

pitersuperfly
Гімнюхи. Ото злапати и бити бити бити - по сраці
photo_camera play_circle_filled Чорна річка, мертва риба і сморід: біля «райського джерела» прорив каналізації, усі нечистоти у воді

У місці, яке місцеві охрестили «Тернопільським Таїландом», вже близько двох тижнів перебувати неможливо через нестерпний запах. Люди, які власними руками зробили тут місце для купання б'ють на сполох: нечистоти затопили і річку, і кілька джерел поряд, а уся риба та річкові птахи, за їх словами, загинули. Ми на власні очі побачили, що досі відходи стікають у річку. Що про це кажуть екологи та чому досі витоки не ліквідували. 

David Starr
Короч кругом "стрілочники", біда.
Що робити, якщо не дають бачитися з дитиною після розлучення? Поради психолога і юриста

Після розлучення колишнє подружжя часто не може дійти згоди щодо виховання дітей.  Дізнаємось, якими способами можна визначити порядок участі у вихованні дитини, аби обоє батьків були присутні у її житті. Про механізм встановлення графіку зустрічей з дитиною розповідає спеціалістка Служби в справах дітей нашого міста. Чи можуть звертатися у Службу баби і діди? Як їм встановити свій графік побачення з онуками? Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!

photo_camera play_circle_filled Українська пісня збирає мільйони переглядів. Випускниця з Лозови співає з бабусею у TikTok

17-річна Уляна Ковалик та її 83-річна бабуся Надія з села Лозова, що під Тернополем, підкорили соцмережу TikTok неймовірним виконанням народних пісень. Дівчина вже має понад півтора мільйона підписників і каже, що і її, і бабусю впізнають на вулицях. Дивіться відео в матеріалі. 

Людмила Бончак Соколик
Дужееее гарно. Аж мурашки по тілу.👏👏👏👏
Буратіно, Змій Горинич, 33 богатирі. Дерев'яні скульптури з парку "Топільче" (РЕТРО ФОТО)

Давні світлини гідропарку "Топільче" опублікував Віктор Мадрі на своїй сторінці у Фейсбук.

photo_camera Як не захворіти на рак і що робити, аби вилікуватися? Поради 24-річної лікарки-онколога з Теребовлі

Щодня ця лікарка приймає людей із діагнозами, які лякають багатьох. Слово “рак” стало для лікаря-онколога Теребовлянської міської лікарні Христини Нич звичним. І вона переконує: ця хвороба  не вирок. Шанси є в кожного. У рубриці "Лікар до 30" розповідаємо про молодих лікарів з Тернопільщини.

Валентина Гупало
Де информация
photo_camera Бояться провокацій! Бути чи не бути російським гуртам на фестивалі «Файне місто» у Тернополі?

Останні кілька тижнів в соціальних мережах точаться дискусії через виступ чотирьох російських гуртів на музичному фестивалі «Файне місто». Одні вважають, що виконавці з країни–агресора не повинні виступати в Україні, а інші ж не бачать нічого поганого в цьому, адже ці гурти не висловлювали антиукраїнської позиції. Навпаки – вони критикують російську владу та їх дії щодо України.

Mykhailo Tvardyi
Такі питання в наш час не повинні ставитись. Звичайно ні.
ТОП-4 або Рейтинг вишів Тернополя за версією «20 хвилин. Куди вступати у 2021 році (ЦІНИ)

У підпорядкуванні Міносвіти перебуває понад 130 вищих навчальних закладів, зокрема, класичні університети, академії, інститути, консерваторії. Журналісти «20 хвилин» вирішили скласти рейтинг вишів Тернополя. Куди піти здобувати омріяну професію і як не загубитися у потоці інформації? Ми вирішили допомогти майбутнім абітурієнтам.  Дивіться наш рейтинг університетів Тернополя із цінами. Авторизуйтесь, або підпишіться, і завдяки Вашій підтримці ми зможемо готувати більше цікавих матеріалів.

photo_camera Чи безпечна «халявна» їжа. Ми перевірили, що продають зі знижками (ЕКСКЛЮЗИВ)

А ви часто купуєте товари із жовтими цінниками «Акція», «Уцінено», або -10, -20 чи навіть -50%? Ви вірите, що в магазинах добросовісно продають за меншу ціну щось справді якісне? Журналісти «20 хвилин» перевірили для вас, чи можна насправді вживати такі продукти і що про це каже закон.

Наталия Семенюк
Люба Ковбасюк з вами все добре?
Школярам – розвага, водіям – головний біль: чому в авто скручують ковпачки та кому за це відповідати

Небезпечний челендж в Україні дістався і до Тернополя. Діти, переважно молодшого та середнього шкільного віку, скручують ковпачки на ніпелі з колеса автомобілів і хваляться своїми «здобутками» на платформі Тік-Ток. Кому відповідати за дрібні крадіжки дітей? Які наслідки для водіїв? Розповідаємо про все у тексті.

Володимир Олійник
Нашо признаєшся
Чи вигідно купувати нову квартиру, щоб здавати її в оренду: скільки можна заробляти в Тернополі (ІНФОГРАФІКА)

Здача квартири в оренду – один із способів отримання пасивного доходу. Та чи вигідно спеціально купувати нове помешкання, робити ремонт, часом реконструкцію, аби потім здавати його в оренду в Тернополі?  Ми здійснили підрахунок та запитали у місцевих жителів, які займаються здачею в оренду квартир, чи вигідно це. Яка оренда прибутковіша: довгострокова чи подобова? За скільки часу можна “відбити” квартиру? Скільки податків треба сплачувати від здачі житла в оренду, аналізуємо.  Авторизуйтесь, або підпишіться, і завдяки Вашій підтримці ми зможемо готувати більше цікавих матеріалів.  

Гаврило Петровський
Скільки податків треба сплачувати від здачі житла в оренду🤣 Ніскільки😉
Кодування від алкозалежності у Тернополі: ціни і чи є толк. Куди звертатися за допомогою?

Коли в родині є залежний від алкоголю – це справжнє лихо для всіх оточуючих. Тоді люди прибігають до різних методів лікування із такою залежністю, наприклад, кодування. За детальнішою інформацією про цей вид боротьби із алкоголізмом ми звернулися до медиків, психолога і священника, Що вони радять? Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!

Анонімні Алкоголіки
більше інформації про товариство Анонімні Алкоголіки
www.aa.lviv.ua
photo_camera Як виглядали місцеві будинки культури та кінотеатри. Ми відтворили старі фото з одного ракурсу

Після війни Тернопіль почали відбудовувати, адже було знищено фактично 90% міста. Крім житлових масивів, будували і місця культурного відпочинку – будинки культури, кінотеатри.  Ми продовжуємо рубрику «З одного ракурсу», де відтворюємо старі фотографії Тернополя та розповідаємо їх історію. На черзі – будинки культури, де відпочивали та які продовжують відвідувати місцеві.

Читач70
Ви, полудурки, пишіть хоча б логічно. У вас головне щоб Радянщини не було, а нижче "фасад починає руйнуватись", "штукатурка тріскається"- молодці, ЗДОБУЛИ. Параноїки довбані, котрим  на гербі залізничників вбачається серп та молот. Похизуйтесь, рагулі, краще тим, що ви набудували за 30 років для тих ж самих залізничників.
З Водоканалу присилають «листи щастя» на десятки тисяч гривень. За що повинні платити мешканці?

У редакцію «20 хвилин» звернулись тернополяни, які занепокоєні через вимогу КП «Тернопільводоканалу» встановлювати у їх будинках загальні лічильники на воду. А це десятки тисяч гривень, які можуть лягти на плечі мешканців. Люди розповідають, що такі «листи щастя» отримують чимало будинків по всьому місту. Ми дізналися, хто має платити за встановлення лічильників, чи це тепер обов'язкова умова та що буде, якщо відмовитися або ж проігнорувати повідомлення.

ds sdfds
але якщо мешканці добровільно нададуть згоду, то чому б ні?! усі недостачі будуть ділити між мешканцями. ТОМУ ПЕРЕД ТИМ ЯК ДАВАТИ ЗГОДУ ПОТРІБНО ДОБРЕ ПОДУМАТИ ТА ПОСЛАТИ ХИТРОГО НАДАЛА ПОДАЛІ
Свіжий випуск

№ 29 від 21 липня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up